Здраво. Дали може да предложите тонер или начин за добивање на плав а не жолт корен без бланширање? Се фарбам со Лореал 01 ама коренот ми фаќа многу жолто.
Зависи колку е жолт, но би требало. И тоа ставен на сува коса и да стои подолго. На мокра и кратко нема ништо да направи
Хеј жени ај нид хелп. Сакам од прва ваква нијанса. Имам за жал многу фризери пробано и немало задоволителен резултат. Е сега, некој од искуство да знае каде од прва би ми ја направиле. Пс имам плаќано доста скапо а не било ефикасно... Нешто вакво. Види го прикачениот фајл 738541 сакам И да, во Скопје да е
Од прва ако сакаш ќе мора двапати бланширање. Ама дека ќе ја имаш истата густина ко оваа на сликата... тешко. Се познава и она дека има екстензии.
Па добро не ти е лоша косата, имај во предвид дека сликите што си ги постирала се на по професионална светлина од оваа на твојата. Единствено да извадиш повеќе прамени, ако сакаш во коренот да ти е посветла. И после некој прелив.
Гледајќи слики од пред 2 год , ми дојде пак некоја желба да се направам плава ама не како што ми беше бела Работата е што сега ми е црна косата фарбана, секако би одела на фризер. Да ја менувам или не и така ја одржувам во една иста должина @wannaBeMomma и тебе те читав некаде дека се врати во клубот на плавуши?
@wannaBeMomma хахах океј и јас се мислев за светло кафена ама друг пат ја имам така фарбано и ме прави многу бледа некако не ми стои сакам нешто како на Елена живот со стил ама ќе видиме како ќе излезе црнава боја закажав за 8ми јануари држете среќа
Најдобро ми стои блиску до природната дефинитивно а и пепел ја напраив знаеш Па пробај со бланш купката ти дома.. или сакаш директ плава да се напраиш?
Па зошто ќе одам на фризер , викам директ ако може плава да ме направат. И јас ја направив пепел тогаш ама веќе си ветувам дека нема да експериментирам со бланшеви дома , така највеќе ја изгорев. Ептен да ја фарбам на 20 дена и да правам некој прелив. И на фризер да одам на 3-4 месеци за нијансирање ете... А каква е таа бланш купка?
На мокра коса се мачка мешавина од бланш, хидроген и шампон или регенератор. пратиш колку осветлува па миеш
Не сум ја купила пак, само глупости правам секое фарбање менувам бренд. Ама најзадоволна сум од еволушнот сепак. Барам некоја бела што ќе ми фаќа, имаш препорака? Убаво ме потсети може пак да ја земам, убава бела ми излезе тогаш.