Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501

За бела дефинитивно треба прво да се бланшира косата па одозгора фарба , да не те лажам , бела никогаш не ми испаднала само некоја сивкасто медова кoга се фарбав со Keune 1517.
    Јас од оваа бев најзадоволна и ако не се бланширав често можев да ја одржувам плавата. И јас така се зезнав кога се фарбав плава , менував милион фарби секој месец. Еве сега пак се премислив да се вратам на плавото ама овој пат нема да терам на бело

2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.595
    Јас секако сум бланширана и коренот на месец два го бланширам, инаку сум како тиква портокалова.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501

Сама се бланшираш? Да за жал убава бело плава без бланш не може :(

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.595
    Да, сама јас и балајаж и се сама правам :)

На Ketchup и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.660
    Шо е разликата меѓу силвер шампон и сив ехотон?

И има некоја разлика меѓу виолетов и плав силвер шампон?

И дали има само сива нијанса или може и со некоја карамел/медова да се спречи пожолтување?

Пред скоро извадов црвена фарба и имам плави прамени (балајаж, сомбре, омбре ич не се разбирам). По препорака на фризерката зедов силвер шампон на субрина и ми рече да го користам преку едно миење на косата. Преубава нијанса добива после миење со него ама на наредното ми се пожолтени |(.

Препорачајте ми други препарати, не само против пожолтување, туку и за одржување на косата.

6. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    30
    Јас сакам да ми кажете како сте задоволни од Аура експлицит плавите фарби? Читам одлични коментари низ интернетов па ме интересира и ваше мислење :$

7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501

Ехотон купив од ДМ , не знам дали јас правилно не го користев ама и немав резултат и косата ми беше крута од него. Силвер шампон имам користено на Fanola од оваа фирма има и плав и лилјаков (плавиот е наменет за убивање на жолти тонови , лилјаковиот е за портокалови )
    Мене сите силвер шампони што ги имам испробано ми делувале само на коса бланширана и тоа на бланширана коса треба да се внимава колку ќе го оставиш да стои.
    За фарби, Keune 1517 ми била најјака фарба што ми давала резултати , порано и Evolution 11.11 ми даваше ок резултат, но последно кога бев плава , таа на Еволушн не ми ја даваше посакуваната нијанса.
    За одржување на косата јас би ти препорачала само професионални препарати како Keune, Schwartzkopf, Kerastase, Revlon итн , зошто и самата коса плава е хемиски третирана и и се потребни хемиски препарати , а не на природна база зошто ќе им треба многу повеќе време да делуваат...
    Еве како ми беше косава со фарбава на Кене

20200812-162639.jpg

На buba4e89, ani23, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  8. кафка7

кафка7 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво, сакам да прашам дали знаете колку% е хидрогенот во Гарниер S1 Platinum blond, бидејќи не пишува?

Прикачени фајлови:

• 500314_0.jpg
      500314_0.jpg
      Големина на фајлот:
      35,2 KB
      Прегледи:
      8
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.660
    Твојава е баш идеално руса боја. Секоја чест. :clap:

Бланширана ми е цела коса за да се извади црвената фарба, ама имам нијанси со темнокафеава, светлокафеава боја и дали само бланш или руса фарба не знам. Како поминува време ми осветлува, ама и ми пожолтува, убава ми е само после миење со силверот.

Значи да си земам плав шампон, ќе барам во дм некој. Океј е на секое миење и од него да ставам или многу ја оштетува?

Исто и кондиционер ќе треба да сменам, оти ставам од оние 98% натурал маските на гарниер. Додуша премека ми е косата, ама морам да ја заштитам на долгорочен период.

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501
    @IRBBB фала ти, сега низ истиве "маки" ќе поминувам :D

Земи си силвер, само тој од Балеа не го земај ,може е евтин ама слаб е, ништо не прави. Можеш и на секое миење , се користи по твоја потреба , но обавезно нанесувај регенератор или маска зошто малку ја прави крута косата

На mal.ecka и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501
    Мислење за фарбите Subrina professional? И каде ги наоѓате во Скопје?

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.660
    Јас црвена се фарбав со субрина профешнал и бев презадоволна. Трајна и сјајна боја, не ми ја сушеше косата. Ја земав прво преку фризерка, а потоа од продавница за козметика во Прилеп. :|

13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    во hairshop ги има
    на нет читав дека лорвен вадел добра плава боја, сакав кафеава да земам ама во космо слаб избор на бои имаа

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501

Да , баш видов на ул.Македонија се наоѓа hairshop.
    Во фризерницава кај што ќе одам работат со Кене , ама мислам да земам неколку фарби Subrina и секој месец да фарбам корен, на женски.д.муабети читам убави коментари за фарбава, како убаво вади плава боја. Ја имаш пробано? Правев глупости што не ставав една фарба туку секој месец различна, сега не менувам веќе или Кене или другава :D
    Лорвен пробав едбаш ама брзо ми се испра :(
    Вака сакам нешто да добијам , ама оддеднаш од црнава ќе видиме :)

Девојката на сликата ја користела 11/1

IMG_20160527_184740.jpg

Последна измена: 5 јануари 2022
  15. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Не ја немам користено. Убава е бојава ама за плава мислам ќе треба два пати да те бланшираат на суво и плус фарба.

16. Пеперутката6

Пеперутката6 Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    39
    Screenshot_20220105_160439.jpg Мојата боја на коса е отприлика ваква, дали ќе можам да ја осветлам повеќе само со фарба без бланш?

17. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Здраво дечки,
    Сакам да се нијансирам сама дома, односно да си извадам сама прамени (без корен).
    Дали некоја од вас знае да ми објасни како да направам идеална бланш смеса? Што да купам, во кој сооднос да мешам, итн.?

18. libra89

libra89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    24
    Исти проблеми, и сега сум ко искубана во косата, секако ми е многу ретка, па ја оставам портокалова некое време оти ја изгорев и фризерката ми рече малку пауза да правиме. Некое решение имате ли? Инаку 10год се фарбам плавуша

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501

Јас повторно планирам од утре плава да се вратам, секако на фризер ќе одам , проблемот беше кај мене што сама се бланширав често и ја изгорев така косата. Сега планирам на 3 недели дома да фарбам корен со фарба од ист производител , а на фризер ќе одам на 3 - 4 месеци за вадење прамени/нијансирање. И не планирам да ја пуштам долга косата , ќе ја одржувам фризурата шишајќи се на 3-4 месеци.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Чекам да пишеш после фризер :)

На mal.ecka и koritsaki им се допаѓа ова.