Јас веке 5 години се фарбам со арома колор 35 и воопшто не ми е изгорена и ја нема сменето бојата воопшто
Едно прашање: дали со Еволушн 11.11 со 12% хидроген ќе ми излезе посветла бојата? Сега се фарбам со 9% и убава ми е нијансата, ама ми ја вади малку потемна од тоа што сакам, веројатно заради сивите тонови, иако не ја држам подолго од 25/30 мин. Инаку, повеќе од 10 год се фарбав со Гарниер 111 и супер задоволна бев, ама сменив последниве 6 месеци на Еволушн пошто Гарниерот пребрзо ми паѓа, веќе не е тоа што беше. Да напоменам дека косата ми е бела/бисерна, плус сум природна плавуша, и немам проблем со нијансата и со жолтила на коренот. Само сакам малку посветла бојата да ми излезе. Убава е и вака Еволушнот со 9%, ама ми влече малку на потемно сиво/бело, иако со неколку миења после осветлува.
Никако 12ка. Жолчка ќе бидеш. Истата ја имам користено и имам пробано со 12 ка, полошо беше од со 9ката
Па тоа и се плашев, папагал да не излезам Ништо, со 9 ќе си останам, не е лоша и вака, ама треба доста време сивото да се измие
11.21 ја имам пробано, на лилјаковко влече малце, ама да, убава е и таа. Ај јас секако корен само фарбам, не е страшно која боја и да е, ме интересираше само дали 12% ќе ја осветли или пожолти фарбата. Нема да експериментирам сепак
Абе чим немаш проблеми со жолтило може нема да ти ја направи туку ќе биде посветла. Колку послаб хидроген толку посиво излегува. Мене на пример со 9ка, 11.11 портокалово ми излезе
Јас уште со бланшот дремам, може саат ипол ама убаво ми обеле да видиме што ќе излезе. Важно двапати ме намачка
Вака сега, ми ставија фарба работата е што мешаа и немам појма што бројче ми ставија. Доле ми беше црвенкаста (од фарбата) а горе светло жолта накај бела кај коренот. Ми рече до април да го оставам коренот , и потоа да дојдам кај нив да ми вадат прамени. Или ми рече 8мица да ставам ако сакам. Ама јас не сакам до тогаш да шетам со ураснат корен. Што фарба да земам наредно а да не излезе шарено. Ако може некој поискусен да ми одговори ќе видиме што ќе излезе сега чекам
пушти слика, ама мислам 8ца не, темна и шарена ќе бидеш п.с а сега ти ја измија после фарба или намачкана си
Кога го измија бланшот коренот беше светол ама на некои места беше црвенкасто , ми рече од пигментот на црната фарба. Знали скроз не се извади Еве слики Без блиц Со блиц Без блиц на собна светлина Јас сакам вака ама од прва тешко Ми рече со миењето дека ќе осветли ама ми е страв да не отиде накај црвено Имав преголемо очекување знсм, ама барем беж да излезеше, што знам нареден месец да ставам некоја фарба друга, еве од Кене, каква би ми препорачале?
Бланш купка ти правеа или чист бланш на сува коса? Кога јас вадев темно кафеава а под неа црвена беше целосно нијанса портокалова, и ме прашаа дали сакам плава, ама не сакав тогаш. Со плава фарба мислам нема да ти осветли ова, ама не ме фаќај за збор. Ова на 7ца ми личи..а што да правиш понатака стварно не знам. За плава мислам пак бланш треба ама што ќе се случи со косата не знам
@wannaBeMomma , на сува коса ми стави бланш да. Ми е страв ако ставам најсветла плава, зелена некоја да не излезе. Ваква боја никогсш не сум имала и не знам стварно што да правсм. @Indiegurl би ставила само некако ми се иритира кожата на главата и би почекала месец нека помине барем па може пак би отишла на фризер , зошто не знам и фарба ако треба да земам што да земам. А па смешно ќе е ако почне на портокалово да се испира
@koritsaki Неколку пати истата грешка ја правев,тоа црната мислиш во кожа влегува. Јас би ставала со 6% хидроген. И после ситни густи прамени шатирање.
оваа па мене жолто ми фати, ни блиску до ова на слика. ама па со 9ка хидроген, може тоа ми беше грешката. со 7.1 и 6ка мн убава нијанса добив ептен природна следно се мислам ако ја фарбам да ја правам со 3ка да не ја осветлува природната