Овој пат успешно конечно. Косава уште треба да се шиша , здравје нареден месец. Ми стави бланш во фолија , па прелив одозгора. Сега сум задоволна до нареден месец не ја чепкам. Се мислам дали силвер шампон и маска да купам , да не ми пожолтува косата во меѓувреме... @Височка многу ти е убава
Плавуши , косава ми е некоја плава жолта (топол тон) па ме интересира која фарба е подобра за да ја купам Evolution 11.11 или Koleston 12/89 за поладен тон , фала
Ако веќе ја имаш постигнато светлината што ја сакаш, а сакаш само тон да коригираш, тогаш можеш и со послаба фарба да одиш, мене 11а од аура ми е најефикасна за губење жолтило , зашто е мн.сива.А кога сакам и да осветлувам или фарбам само корен, тогаш ставам некоја појака(еволушн, колестон), па врз неа аура11а.
Update Сега ептен ја скратив сма така си бев замислила пак бланш ми удри и Loreal dia light 9.01 и испадна вака. Јас задоволна сум. Само не знам што да прљвам дали дома да си продолжам да ди се фарбам или да си одам секој 35 дена на фризер за коренот...
@koritsaki супер ти стои, браво за храброста. Немој да ја затемнуваш повеќе, поубава ти е вака. Ако планираш да ја чуваш вака кратка оди на фризер за коренот, инаку дома ќе ти фаќа потемна и надолу ќе ти слегува шарено со секое наредно фарбање. Која е добра фарба без амонијак за некоја потемна плава нијанса? Нешто како 8.1 или 7.1? Сакам да го исфарбам долниот дел што ми беше бланширан малку потемно, не планирам да одам на шатирање подолг период, а веќе ми е доста пожолтена.
@kristina.k фала, кога се работи за коса не ми е грижа, јас ситна сум , мала ниска не ми стојат долги коси да а тоа за шареното да, ако само се исфарбам со фарба ќе биде портокалова а надоле вака бело..
@koritsaki Мислам дека те имам читано дека се имаш фарбано со keune 1517, да те прашaм дали користеше прво бланш или само директно фарбата и каков е ефектот? Планирам да ја купам деновиве а на нет има поделени мислења...барам пепеласта плава нијанса, имам проблем со црвен подтон, затоа ми фати око фарбава Фала ти
@UnordinaryOne види, јас исто така имам црвен пигмент и кога го фарбав коренот ми добиваше некоја беж нијанса со 6% хидроген, некое време беше ок,но потоа како расте коренот не ми се допаѓа зошто горе е потемно од делот кај што бил бланширан и на 2-3 месеци треба да вадиш прамени на фризер за да не испадне по некое време шарена. Јас затоа веќе не се фарбам дома , решив да одам секој месец да ми фарбаат корен плус бланш претходно зошто нема шанси да ја добијан дома бојава што ја имам сега. Ти пробај баш како ќе ти излезе, можеш 6ка или пак 9ка да ставиш. @Indiegurl мислиш на силвер шампон? Јас тоа користам плус таква маска. Ама ако не ти е бланширана косата, не фаќа
Не не, мислев на toner, тоа што на фризер го ставаат после бланширањето, за да ја неутрализира бојата па да немора да се става фарба. Незнам кај да најдам и каков треба.
Разбрав. Тоа да побараш во hair shop, сигурно имаат , тука каде што одам на фризер ги користат овие на blond me , a исто ги има во слободна продажба. Мислам ги има и во hair shop
Ќе пробам со 6 ка, страв ми е со 9 кс да не добијам ептен светла нијанса, сакам потемна плава ко за почеток Да не имаш случајно слика од резултатот? Инаку те следам на темава, на тенот преубаво ти стојат и плава и црна пошто се впечатливи, носи си ја плава како сега зошто ти стои феноменално Јас доолго разгледувам нијанси, бев скоро решена за бланш и прелив, ама ја најдов случајно нијансата на keune и ме фати мисла да пробам...се додека не испадне портокалово ќе бидам задоволна
@koritsaki сега приметив дека имаат и 3017 нијанса која е баш за неутрализирање на топли тонови...ако ја најдам ја пробувам, па баш ќе ставам слика од резултатот
Таа ја има само во фризерските салони. Прашај ги ако имаш фб keune macedonia каде точно ја има па да ја купиш
Фала ти многу, ќе проверам Само уште да те прашам дали нијансата 1517 има виолетов прелив во неа или не?