Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.980
    Допаѓања:
    178.066
    Имам таков, ама тој не врши работа во мојот случај. :doh:Целиот израсток ми е медов. Тој неутрализира само по некаде ако има портокалово жолто сјајче.
    Сакам да го стемнам коренот, ама не сум сигурна што да напраам, по должина ми убава.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 100nogalka

100nogalka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    209
    Zdravo devojki za prv pat ke se farbam doma sama kupiv farba kane 1517 I 9% hidrogen kako da ja rastvoram i kolku vreme se drzi na glava farbata?

3. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Цела, или само коренот?
    Ако е само коренот, пола фарба ќе ти биде доволна. Хидроген ставаш од око, да ја покрие фарбата што ја имаш ставено во канчето. Да не е многу густа, да не е многу ретка.

На 100nogalka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    На неа ти пишува сооднос

5. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    Дали е можно да се постигне dirty blonde нијанса со постепено фарбање секој месец со посветла и посветла фарба меѓутоа БЕЗ бланш? Или да идам на фризер да ми ја средат и избланшираат, да не пробувам залудно ако не е можно првово. Некој поискусен ако може да ми одговори.

6. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    382
    Ако појдиш на фризер, неколку бланшови ќе ти стават хахаха. Каква нијанса е таа dirry blonde дај ми слика, па ќе те советувам. 10 год бев плава/руса/сива, и тоа во домашни услови.

7. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Ќе испадне. Нема потреба од бланш, освен ако не ти е ептен темно дебело влакното.

8. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.856
    Спрејов може да се користи на фарбана коса ?
    balea-professional-more-blond-sprej-za-posvjetljivanje-prirodne-i-obojene-plave-kose.png

9. teffi.tkm

teffi.tkm Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    36
    Женски имам едно прашање , природно сум светло смеѓа темно плава и се фарбам со Лореал 03 блонд светла нијанса е сеа ја имав доста време оставено не се имав фарбано околу 2 и пол 3 месеци и коренот ми беше доста израснат обично ме фарба некоја другарка овој пат се фарбав сама и бојата е супер само што горе каде што ми беше порасната мојата е пожолтеникава отколку долниот дел , сакав да прашам што би можела да ставам за да ми се изедначи бојата на пример готов тонер од ДМ да ми препорачате или дали пак да си го исфарбам коренот бидејќи силвер шампон не ми помага многу затоа пто мојата коса е тенка мека и многу впива и кога ставив purple шампон долниот дел што ми е веќе убава светла нијанса ми се бои лилјаково. На фризер не ми се оди бидејќи разликата е мн мала и не е катастрофална а за еден обичен прелив колку што прашав земаат од 800 нагоре а за моите две влакна коса не ми се дава , ќе дадев да беше катастрофална ситуацијата ама не е до тој степен само ми треба да ми се израмни горниот со долниот дел , каде горниот е блонд ама удира накај жолтеникаво а долниот ми е перфектен ash blonde. Pls help
    И да заборавив да напоменам косата до сега ми е само фарбана не ми е бланширана воопшто , бидеји природната коса не ми е темна па од 2,3 фарбања ја добив посакуваната нијанса

10. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Друг совет за сега немам, освен да продолжиш со purple шампон и маска, или да ставиш ехотон тонер голубиje сива.
    Но, при следното фарбање, фарбај ја косата обратно, т е. почни од позади а заврши напред на темето/патецот.
    Според описот, твојата коса е тенка и брзо впива боја како мојата, па затоа брзо се презаситува косата и последно фарбаниот дел испаѓа најубав затоа што таму најкратко делувала фарбата

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.364
    Дали хидроген за фарба разредување би осветлил коса?
    Или кажете која плава да ја зеам
    Ми ја видоа некои косата од вас во друга тема, сакам дома од пола надоле бар уште поплава да се направам.
    Со која фарба и како степ бај степ, за да не станам жута?
    Обично одма ми прима боја косата, и со бланш, прелив коа ме прават убаво искача

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.361
    Само хидроген не, ќе ти ја пожолти косата само и ништо друго. Мора да се измеша со фарба некоја ама немам совет околу тоа која боја да ја земеш. Нека кажат некој совет поискусните.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.364
    Фала ти
    Ајде плавуши на главна каса.
    @koritsaki знам ти беше плава едно време, некој совет да не имаш?
    Друг кој е плав фак

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.682
    Допаѓања:
    106.868

Јас и сега сум плава т.е бела , имам ставено слики во соодветната тема.
    Сега секој месец ја фарбам на фризер , бланш на коренот па прелив, меѓутоа пред 3 години кога ја фарбав сама дома успеав да имам некоја плаво беж со keune 1517 и 9% хидроген. Има внатре лила пигмент и нема да излезеш жолта.

Хидроген само ништо нема да ти смени, или хидроген и фарба или бланш со хидроген оди :)

20200425_121132.jpg

Пред 3 год со Кене 1517

На Ketchup, Feminka22 и Tih-ana им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.364
    Ууу
    Шо ти е убава бре :o
    Сакам и јас ваква.
    Епа да земам таква фарба ко шо кажа, да се нашлакам од пола надоле
    Доле сакам скроз плава да сум
    А најплавите прамени шо ми се, ми се доле.Горе не се поплавени скроз…
    Затоа сакам плаво да ставам.

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.448
    Допаѓања:
    113.685
    Косата ми е шатирана со бланш само и сив шампон.
    Дома сакам сама да ставам прелив.
    Каков ми препорачувате? Како да го направам, со каков хидроген и колку да држам на косата?
    @koritsaki @wannaBeMomma @CarrieBradshow @Ketchup

На oblace1 и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Од прва, нема да ти испадне ко на неа. :D
    Мора бар 4-5 фарбања за таа нијанса. Плус, фарбање на 2 недели за да ја одржуваш таква.
    Јас прелив имам правено само со малку фарба, малку хидроген, помешано со шампон и нанесување после првиот шампон, кога ја миеш косата. Ја држиш додека не видиш дека го нема жолтото. Е сега за нијанса, зависи каква сакаш?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Немам правено јас прелив, директ се фарбав врз бланш. Фарба, хидроген 3% и шампон и регенератор, мачкај на мокра и после миј чим добие сив тон (таков сакаш претпоставувам)

19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.448
    Допаѓања:
    113.685
    На oblace1, CarrieBradshow, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    За да бидеш како оваа треба на наситно цела коса прамени без да се гледа твојата боја. А и кога ќе ти дојде до допир со хидроген твојата боја има шанса да ти пожолти иако е слаб и плус разреден. А за нијанса не знам, јас сивкасти купував цело време

На fana и Ketchup им се допаѓа ова.