Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеално црвена коса

Дискусија во 'Коса' започната од crazylady, 26 март 2011.

1. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Нешто слично ко бланш за коса :D со него можеш да извадиш црната боја на пример од косата...ама кога го ставаш тоа косата ти станува ко морков боја :D

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Значи не е лесно да си црвенокоса, многу е тешка за одржување бојава , ко ќе ми падни бојата сум ко кокошка во косата. :envy: :envy:

Можно е да се откажам од оваа боја и покрај мојата голема љубов. :?:

3. DragonLady

DragonLady Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Хајли ќе може да ја кажеш фарбата? Бидејќи е прекрасна :)

4. DragonLady

DragonLady Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Драги феминки ве молам за совет. Кај и да е за 1 недела ќе и ставам деколорант( црна ми е малку) и потоа сакам да и ставам црвена но не многу светла. Може некој предлог.

5. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41
    ЦРВЕНА БОЈА НА КОСА

Мојата коса е смеѓа но не мн темна значи средно темна..сакам да се бојадисам некако во црвена нијанса.Сакам да ми препорачате боја за коса и дали ќе ми фати од еднаш...Сакам да ми изгледа некако вака

Прикачени фајлови:

• keune-tinta.jpg
      keune-tinta.jpg
      Големина на фајлот:
      66,2 KB
      Прегледи:
      204
  6. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    ЦРВЕНА БОЈА НА КОСА

Сакав да се фарбам црвена,имам светло кафеава коса.До сега се немам фарбано ама ете сакав да пробам,барем со к’на ако има црвена. :D Ама овие дома ме разубедуваат дека нема да ми стоела :D

7. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41
    ЦРВЕНА БОЈА НА КОСА

јас ти препорачувам ако имаш ти желба да се бојадисаш,нормално на почетокот ќе им бидеш чудна на другите и ќе има такви коментари дека не ти стои но ако ти самата си се допаѓаш немој да се секираш и слободно екпериментирај со боите :)

8. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ЦРВЕНА БОЈА НА КОСА

Девојки ај бидејќи гледам дека се мислите да го споделам со вас моето искуство :)
    пред едно 3-4 години бев фарбана црвено, природно сум смеѓа и уште од прв пат убаво ми фати бојата :)
    арно ама.. кога падна бојата скроз, сепак ми остави црвен сјај на косата, што значи никако неможев да се ослободам од тој црвен сјај, никако својата боја да си ја вратам не успеав, а бојата не ми беше перманентна, и плус само еднаш се имав фарбано. Црвената боја се трга само ако се префарбате, инаку го остава тој црвен сјај, на сонце и на слики со блиц ќе ви биде пак како да имате сеуште црвена коса :)

9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    ЦРВЕНА БОЈА НА КОСА

Јас имам црвена боја на коса...ја добив од црна,мислам во некои теми имав пишано...ама со кна не се лажи ако веке сакаш да си со црвена коса.Јас а и некои кои ги познавам имаат лошо искуство со тоа.
    Најдобро е да се консултираш со фризерка :)
    И мене ми викаа нема да ми стои ама баш супер испадна :D

На Pubu-bubu му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41
    ЦРВЕНА БОЈА НА КОСА

како ја доби од црна бе братче??со бланш??ако не,кажи која фарба ја користеше,и што мислиш за онаа која ја постирав најгоре??? :(

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.625
    Допаѓања:
    106.603
    ЦРВЕНА БОЈА НА КОСА

Пеликуна а колку пати ја исфарба косата за да добиеш црвена? Јас би сакала вака нешто, вино црвена боја а моментално ми е црна но не ми фати баш добро бојата бидејки претходно ми беше плава па сега се мислам што да правам :lol:

12. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Со бланш ја извадив тоа исто ко деколорант ти иде...Најпрвин користев Сајос фарба за коса...Ова што ми ја постира ја немам користено и не знам како ке испадне.Ама користев и Гарниер и Лореал,ама од Лореалот сум највеекл задоволна.3 месеци нема да мораш да се фарбаш,ем убав сјај ти дава.Ама малку е скапичка.

Коритсаки-само еднаш ја исфарбав и од прва ми фати и секако претходно како што кажав погоре прво со бланш ја извадив црната боја и потоа со црвена фарба.Тоа во исти ден.Ако планираш немој тоа сама дома дфа го правиш,најубаво да се упатиш кон фризер :)
    Не знам каква фарба си користила,само немој да ми кажеш Палете :|

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.625
    Допаѓања:
    106.603
    Се имам фарбано со една фарба грчка Ехо и Колестон , а последниот пат ставив од Палете Делукс ама ич не ми фати ја земав скапо и ништо. Сега ми дојде пак да сменам и многу ми се допадна оваа вино боја т.е. темно црвена :)

14. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41
    е од ова највеќе се плашев,од бланшот :D јас имам смеѓа коса мислиш ќе ми фати од прва црвената??можеби само малку потемна,што викаш? ;(

15. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    коритсаки ти препорачувам да земеш Лореал ако веке сакаш да ти испадне убава боја на косата,малку е скапичка околу 500 денари ама да знаеш дека ке си исфарбана саглам и нема да мораш да се мислиш дали ти е убава или не...

Пубу-бубу не знам колку ти е смега косата дали е темна или светла за да ти кажам.Мислам дека нема да имаш потреба од бланш.

Еве ја мојата боја на коса,некаде ја сечев за да не се гледам целата :D

Aко ве интересира нешто повеке слободно ми пишете лп ке ви одговорам :)

Прикачени фајлови:

• BeFunky_sss.jpg
      BeFunky_sss.jpg
      Големина на фајлот:
      52,8 KB
      Прегледи:
      340
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41

17. frosmk

frosmk Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Девојки, од Keune (Кене) каде би можела да ја најдам red infinity? Барав во Dm и Веро не можев да ja најдам :(

18. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    393
    И јас да ви кажам од лично искуство, ми беше косата фарбана црна, па ја избланширав со црвен бланш, па врз него црвена фарба и од прилика година дена ми беше црвена и после пак се исфарбав црна. Од тогаш се имам 8 пати исфарбано црна и црвениот сјај уште ми стои. |(

19. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    Пеликуна зш да не палете? нема врска, јас се фарбам со палете делукс и преуба ми е, највеке си ја сакам, ко на Ријана погоре шо е постирана ми е. е добро додека да ја добијам бојава идев на фризер таму ме фарбаа, а сега само палете ставам веке година, погодена ми е и нијансата и супер ми е за џебот, иначе се фарбам на еден месец само коренот, не знам ама мене не ми паѓа бојата...

На ani22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Јас женски вчера се фарбав и ја ставив ова боја
    На почетокот е малку темна, но потоа со самите миења си иди бојата точно онаква каква што сакам, има една мана не е трајна, и плус мене пребрзо ми расти косата и морам поќе пати да ја фарбам.
    Јас ептен се бендисвам црвена :)