Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеално црвена коса

Дискусија во 'Коса' започната од crazylady, 26 март 2011.

1. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    Гарниер фарбите ич не се добри ... и ке ти излезе темна ... јас ја земав за промена да видам дали ке ми биде добра бојата и од светла црвена дојдов до борда ;( мн се изнервирав и за матурата бев со борда а толку мн сакав убава црвена боја на косата ... :)

2. DragonLady

DragonLady Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Па сега се збунив хаха, не сакам бордо ја сакам некоја џиш да биде.

3. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ^ Ако сакаш ептен џиш пробај ја ред бустер на еволушн :)
    Вака нешто изгледа,ама истава боја ќе ја добиеш после неколку фарбања:
    И не стои повеќе од недела ипол,после тоа малце така розева ќе бидеш во коренот :D
    Јас се фарбав со неа едно.. 3 месеци мислам. И едно време ептен бев пинки во косата,многу ми се осветли :tmi:
    Зависи и каква ти е основата сега,дали светла или темна.
    А во врска со Гарниерот,истото бројче што го збори Пеликуна го пробав,и во почетокот е ептен темна/бордо дури после неколку миења се осветлува. Ама мене бојата ми е многу убава!

И сега ми текна,да ги пофалам фарбите на Авон ^_^
    Трајноста им е 10+ ! Дали до мојава коса е,ама мене сеуште коренот не ми се гледа нешто асално.. а се имам фарбано пред 3 недели скоро :|
    Не дека не се гледа ич,ама мноогу малце во споредба со други фарби што сум се фарбала. Бојата што ја земав нешто не ми беше по кејф ама пројде некако. Па ..би земала пак нивни фарби ама некоја посветла боичка ;)

На Pelikuna и DragonLady им се допаѓа ова.
  4. DragonLady

DragonLady Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
  5. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Па оваа на палете не ти е баш џиш..
    На ред бустеров,заборавив да пишам погоре дека многу тешко се наоѓа. Јас дека скоро ич не ја наоѓав ја нарачував и ми стигнуваше за неколку дена :)

Барај исто и во Космо,во Јуник,Веро маркетот ја еднаш дали ја имам најдено и толку,така да таму не барај воопшто.
    Ако ти е блиску Кисела вода,можеш да пројдеш до парфимериите Јаготка,и Џоана таму секогаш ги има :)

На DragonLady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    и јас ја барав вчера во веро ја нема, а зашто не пробаш со syoss... јас се фарбам и за сега сум задоволна :) :)

7. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    ^
    Jaс од Гарниер сум презадоволна, за парите е супер, додека пак Pallete ми ја уништија косата.

Oваа бројка си ја користам ама сега сакам некоја потемна да земам, накај кафена.
    Може да ми препорача некој ?

Прикачени фајлови:

8. DragonLady

DragonLady Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Beach. Ти благодарам мнгоу драга но Кисела Вода ми е многууу далеку, ах пробав од сајос ми падна фарбата по само 3 миења :(

9. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    Каде точно во Кисела Вода се наоѓаат парфимериите во Јаготака и Џоана ??
    утре ке идаам да ја побарам red booster :) :)

10. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Џоана се наоѓа пред чешма,и одма до Шеќерзада слаткарницата е во близина :)
    Околу неа има и пошта,и еден бутик Киндер за облека што порано го имаше. А Јаготка,е накај Борис средното училиште,во едно како мал трговски да го наречам и блиску спроти Жужу се наоѓа :)

Никако објаснив :( ако ме сфати супер,ако не незнам како поинаку :$

Во случај да ја нема фарбата прашај да ја порачаш во Јаготка,јас така правев некогаш кога ја немаше,ама последен пат кога бев ја имаше па може сеуште да не ја продале ;)

На bibb.y му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Не дека се фарбам ама познавам неколку девојчиња што се фарбаат црвени и баш ги прашав со каква фарба се фарбале.
    Е сега едната,е не така плава туку смеѓа природно и доби ваква боја [​IMG] што според мене е идеално црвена,не ни розова ни многу темна.Е прашав со каква фарба се фарбаше и ми кажа дека со Гарниер,а и повеќето се задоволни од овие фарби од Гарниер де.
    Само таа ми се жалеше,дека секој ден е миела косата,и многу брзо и паѓала фарбава.Т.е наместо да биде ваква црвена и иде некоја нијанса на розова :D

12. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    конечно ја најдов re booster во unique последна ја земавв .. и сум презадоволанa :D

Прикачени фајлови:

• 100_2720.JPG
      100_2720.JPG
      Големина на фајлот:
      390,5 KB
      Прегледи:
      348
    На kosmodiks, lackygirl, DragonLady и 4 други им се допаѓа ова.
  13. DragonLady

DragonLady Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Леле ќе ти ја земам косата :inlove: во јуник? колку пари е?

14. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Не знам дали само мене ми се случува, приметив дека последните неколку пати после фарбањето со RedBooster откако ќе ја измијам косата рацете ми се црвени од фарбата и некако брзо ми падна бојата последниот пат.. Ви се има случено вакво нешто?

15. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    mislam deka beshe okolu 230 :) :)
    Cence i mene mi bea crveni racete... e sea ke vidime za kolku vreme ke mi padne bojata :D

16. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Таква ти е црвената боја, никогаш нема да престане да паѓа ко ќе ја миеш косата. Што би рекла сестра ми, ко крвој в када :lol:
    Оваа RB мене ми траеше само 3-4 миења. Значи недела и пол од прилика. Ама почнав да ја мешам со Гарниер, тие новите што се, пола пола. Прво демек потемна ама после неколку миења се истакнува RB нијансата. Ма да го губи оној розе сјај што го има. Сепак, така трае неколку миења повеќе. RB е само тонер.
    Ќе ставам слика од косава моја ке ќе сум на компјутерот кај што ми се сликите. :)

17. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Епа женски ваквите џиш црвени не траат повеќе од недела :D
    Бојата е многу специфична и црвена ко црвена си паѓа брзо,а особено овие светли нијанси.

Така да јас ваквите светли нијанси ви препорачувам да ги користите периодично,што значи ако толку сакате да имате таква боја,ставете ја еднаш во 5,6 месеци. Иначе секој месец ако се фарбате вака живци ќе корнете со паѓањето :D

И треба да се сооучиме дека црвената боја си паѓа како вода,тоа е тоа.. :(
    Патем.. за црвените раце што ви се офарбале,не користите ракавици? :^)
    Мене ми се нема случено вакво нешто до сега секогаш си користам ракавици :?:

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Во моето долгогодишно фарбање со црвена боја ова ми се случува првпат со оваа фарба, па веќе следното одмивање на косата си стаив ракавици :D Бојата е преубава, но не ми се допаѓа само тоа што за премногу кратко време ја губи вистинската боја, односно од црвена прелева на розева. Како и да е Црвенокосите не губат надеж верувам, па затоа предложете и некоја друга фарба што ќе биде на повидок да се испроба :)

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Каков е резултатот од мешањето на двете бои, можеш да прикачиш фотка да ја видам бојата?
    И btw воопшто не сум задоволна од новата Garnier, на рекламата кога ја видов се заљубив во бојата ама кога ја испробав тотално се разочарав..

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Препорака од мене, да не се залетувате со скапи фарби. Од едно до друго фарбање за да не ја горите косата на секои 2 недели, ставајте си колор шампон.
    Црвената паѓа брзо, кој бренд и да го носи и на било каква и да е основа, иако оние ептен светлите полесно добиваат розева боја. :|