Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеално црвена коса

Дискусија во 'Коса' започната од crazylady, 26 март 2011.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.395

Мене косата пред да ја бланширам ми беше црна , а пред црната ставав плава боја :| Зарем е можно да е од плавата фарба што ја ставав...
    Инаку и јас мислам така од кога ке се скратат тие делови косата ке биде насекаде црвена :D , ај 2 недели разбирам да падне бојата ама па јас одма штом се измив ми падна на тие делови само , на корените си стои :!:

2. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    wooowwwwww колку убаво ти стои црвена мој совет не си ја мењавај бојата многу убаво ти стои :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Ako sum sega, temno crvena , i ako zemam posvetla nijansa, na crvena kje mi se fati li svetla? :)

4. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Јас уште на почеток на декември се офарбав портокалова и супер ми стои, сите викаат. Поради потеклото од Шпанија имам среден тен (не сум бела, не сум ни многу темна) супер ми стои. Бојата на косава ми е баш како на девојкава:

П.С.: Многу сум си и сама задоволна. Пред тоа ми беше кафена, ама уште од мала ми било желба за портокалова коса и ТДМ:

:D :) :)

5. Galla

Galla Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    Jas sum dooooolgi godini crvenokosa :)
    Bidejki imam dosta experimentirano, mozam da kazam deka crvenata e najteska za odrzuvanje od site boi no so ogled na toa kolku sum ludo vljubena vo moite crveni kosi ke napravam se sto e vo moja mok da ja odrzam :)
    Jas ja nosam rijanovski crvenata kosa, so mnogu sjaj ko od reklama sum izvadena :$
    Imam cuvstvo deka ne e bitno sto da oblecam dodeka gi nosam moite crveni kosi

Inache korenot preku edno farbanje go farbam...
    Skroz mi e fashionable taka malku potemen koren i odednas moite crveni kosi. Dobro e sto na toj nacin i se odmoruva kosata od boenjeto...
    Se farbam na odprilika 5 nedeli, ponekogas 6 ama toa e maximumot.

I nisto ne e tesko i problem osven oboenite peskiri i jastucnici posle nekoj kosmar i preportuvanje :P

6. DragonLady

DragonLady Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Сајос изненадуваш...
    ;(

Прикачени фајлови:

• Picture.jpeg
      Picture.jpeg
      Големина на фајлот:
      137,2 KB
      Прегледи:
      372
  7. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Имам коса која е уште поинаетлива и од сопственичката :lol:
    Кога бев црвена, испробав речиси се' од фарби. Пофални зборови за Londa од која црвеното излегува онака како што е покажано, а не некоја неприфатлива нијанса. :rock:

Последниот пат кога се фарбав, користев Intense и нијансата и беше повеќе кон розева (таква сакав да испробам) но исто како претходно да сум ставила бланш. Ми остана таква косата и тој дел уште не можам да го покријам со друга фарба бидејќи паѓа после првото миење. Нои покрај тоа интересно игледа. Особено на сонце - дава интересна нијанса :)

8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Јас ве советувам да не испробувате многу различни фарби.
    Сум кажала и претходно, најдете си една и ставајте ја барем 3-4 месеци истата нијанса интензивно.
    На бојата ѝ треба време да се впие, и да се добие вистинската, како на сликичката де.
    Од првпат нема никаков ефект.
    :)

Прикачени фајлови:

• hair.jpg
      hair.jpg
      Големина на фајлот:
      61,1 KB
      Прегледи:
      325
    На crazylady и JuLleE им се допаѓа ова.
  9. offspring1

offspring1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    180
    Јас не сум повеќе црвенокоса. Вчера се префарбав кафена, во мојата природна боја или приближно до мојата природна боја. Предходните неколку месеци ја користев Еволушн Ред Бустер и стварно ја препорачувам за оние кои сакаат жар црвена коса. Единствено не ми се допаѓаше што си ги офарбав сите перници црвени и што на секое миење паѓаше црвенило. Забележав дека почнаа да ми се сушат врвовите и да ми станува крута косата па така решив после 2ипол години да прекинам да се фарбам и да си ја одморам косата.

На Trendafilka и crazylady им се допаѓа ова.
  10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Оffspring 1 дали знаеш после колку време се губи црвениот сјај ?
    Како се отсранува ?

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.395

И јас истово сакав да го прашам. Јас се фарбав пред скоро 1 месецод црвена - темно кафеава и со тек на миењето пак ми се познава црвенава коса :( Мислам по наредното фарбање веке би требало да не се познава :?:

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Jaс веќе три пати се исфарбав темно кафена и се`уште ми се познава црвениот сјај.
    Многу тешко се губи изгледа.

13. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    имате ли искуство со Subrina charm br 67 tabasco? Или Londa 46 ticijan?

14. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Додека не порасне нова коса, колку и каква и да се фарбате после црвената, пак ќе го има црвениот сјај, особено на сонце. Знам по мене, но имам забележано и по косата на една актерка која беше црвена и откако се исфарба црна уште и се познаваше црвен отсјај, особено на дневна светлина и сонце.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Jас сум природно темно кафена,речиси црна и сакав да сменам во црвена и вчера ставив кна црвенa,но воопшто не излезе црвена,туку темна,само со црвен сјај и многу се изнервирав,е сега си земав фарба црвена но незнам дали може врз кната да фати убаво,ако некоја имала искуство ве молам да ми помогнете,да не се исфарбам пак за џабе,инаку пред неколку години пробав црвена,но врз мојата природна боја и убаво ми фати

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.395

и да ја исфарбаш пак нема шанси да ти фати иако е со фарба :) најдобро оди на фризер ако си решила да станеш црвенокоса вака само и пари ке си потрошиш и време

17. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    И секако врз темно кафената нијанса нема да фати црвента боја или ќе излезе најтемната нијанса на бордо. Врз к'ната нема речиси никакви шанси да фати. Одмори ја 2 недели и обиди се со Londa црвена нијанса (барем јас од неа бев најзадоволна) или ако си за порозе нијанса, Aroma Intense мислам дека е солидна (сметајќи дека последниот пат кога се изфарбав со неа, веќе година и повеќе помина и чекам да порасне па да ја снема со шишање бидејќи ниту со друга фарба не успеав да ја покријам).
    И веројатно знаеш дека до саканата нијанса ќе ти требаат многу фарбања. Секоја нијанса не реагира исто на сечија коса.
    Со среќа :)

18. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    фала девојки,незнам што да правам,а немам трпение да чекам,како што кажав на мојата природно темно кафена коса пред некоја година ми фати од еднаш црвена,сега каде ми текна кна да ставам се зезнав иста ми е како природната освен црвен сјај што има,дали воопшто може да се покрие кната со фарба кој знае требаше од одма фарба да си ставам,ај ке поразговарам со фризерката и ке почекам барем една недела да помине па ке се офарбам

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    И јас го напуштив клубот на црвенокоси, така некако ми штракна, ја затемнив косата во темно кафеава.
    Има слаб црвен отсјај, ама мене не ми пречи искрено, дури многу интересно доаѓа нијансата.
    Мислам дека после третото фарбање ќе почне полека да избледува.

Црвената боја на коса е преубава, меѓутоа бара многу труд и внимание. :(
    Тврдам дека секоја една фарба, и побатал и поквалитетна паѓа за точно 2 недели, и потоа нијансата станува некако `рѓава, ко кородирана и без сјај. :worried:
    И некако се презаситив, доста беше.

:)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Девојкии да ви се пофалам и јас станав црвенокоса , одеднаш ми текна да се фарбамн омбре и не знаев кои нијанси да ги одберам , дури и закажав на фризер и отидов и уште не знаев , па повеќе накај црвено ме влечеше фризерот и ај викам да пробам :D Инаку презадоволна сум и многу ми се допаѓа само сум загрижена од коментарите на поискусните црвенокоси дека брзо се одмива бојата...Oва фарбањево зараза било ! Nеколку дена како сум фарбана а веќе размислувам кои нијанси да ги ставам наредниот пат ! :D
    Deemy
    И јас имав природно многу темна кафеава коса , но ми фати многу добро и доста интензивно , но мене не ми беше фарбана , а на тој дел кај со сум била фарбана ставив потемна , затоа што и фризерот ми рече , бидејки на нефарбана најубаво фаќа.ЧД