Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеално црвена коса

Дискусија во 'Коса' започната од crazylady, 26 март 2011.

1. flowerred

flowerred Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Јас сум црвена веќе година и пол,пред тоа бев црна исто ја бланширав ама оваа фризерката си ме забораи мене си стоеше бланшот на мене 20 мин,кога ја извади фолијата косата чадеше :D :D оттогаш мора да се шишам секој месец,а тоа оштетеното на врвовите па и понагоре уште си стои и тука сеуште косата после 2 миења ми е портокалова :!:

2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Уште и да ти наплатила и комплетна ќе биде сликата!

Не е препорачливо да ја фарбаш. И така си е прегорена (значи не изгорена туку прегорена) и ти додаваш бензин на огнот. Не ја фарбај одредено време. Односно, освен миење и средување ништо друго не доаѓа во предвид. Со бланшот не гори само косата туку се оштетува и скалпот. Уште и велиш си се фарбала црвена и покрај неуспешното бланширање....

3. flowerred

flowerred Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Си ми наплати како не ниту горењето на косата не било бесплатно,мораше ми ја офарба така само со бланш бев како куклине што им се косите искубани :lol: И ден денес ако не ставам балсам ми е таква на врвовите ама сепак велам на врвовите а тогаш дефинивно нешто што личи на коса беше само коренот и однапред некој дел од косата..иначе многу сум задоволна од evolution rb и сега ми е баш црвена ни многу светла ни многу темна..ама ете трае за само неколку миења (проблемот што го имаат сите црвенокоси) :(

4. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Обиди се со Aroma Intense. Во неколку наврати имам споменато дека уште ми стои црвена коса и не успеав да ја покријам откако ставив од оваа фарба. Може кај некој ќе има различен ефект. Сепак, можеш да се обидеш.

5. flowerred

flowerred Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Ќе пробам фала ти а и оваа evolution скапа ми е некако за секој месец да ја купувам :) Ах пусти мерак за црвенаа :D

6. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Дека Еvolution е квалитетна, нема збор. Само оди и без хидроген што дополнува некои 50ден. на фактичката цена.

Со обид ништо нема да изгубиш. Може овојпат ќе ти се погоди :)
    Lоnda црвената нијанса исто е добра (иако не знам каква нијасна преферираш). И квалитетот е задоволителен.

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    :) :)

Прикачени фајлови:

8. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Me like it a lot...

На heart.stealer и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Libera ми се допаѓа многу косава!! Првиот пат не ми фати убаво, вториот пат беше по темна и сега уште едно фарбање и се надевам ќе имам идеална црвена коса :)

10. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Идеја како да се добие ваква коса во домашни услови? :)

11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Љууууди!
    Жар црвена фарба? Мислам..онаква,светла.
    До сега со Палете фарбав коса,ама сакам нешто подруго,од ова не сум задоволна.
    Марка,цена?

12. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Ја со Гарниер коа се исфрабав вториот пат ми дојде ептен џишка црвена.

13. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Elichka и SweetChild обидете се со Londa. Одлична фарба. Кога бев црвена, само со неа ја добив вистинската нијанса која ја барав и немаше промашување. :)

14. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^Избрзав,готово,самошто дојдов од фризер.Пак Палете.Ама овојпат сум задоволна како ми испадна бојата.
    Следен пат ќе пробам со Лонда,благодарам. :)

15. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Посакајте ми добредојде :hai: ...за скоро се надевам.
    Ете, многу сакам црвена коса. Ама буквално црвена, не розова, не вино боја.
    Долги години се фарбам црна, и после однапред предвидено неуспешни обиди на фризер и на во домашни услови , да ја обојам косата во црвено решив да се заинатам и дефинитивно да се одлучам, ќе го направам тоа.
    Како за почеток, имајќи го во предвид црвеникавиот сјај кој го имав заради многубројните безполезни обиди и шлакање црвена на црна косата ја обоив во модра слива нијанса. FAIL !

...само коренот ја доби нијансата, предвидено..

Сега за почеток сакам да ја отстранам бојата со деколорант, и после постепено да работам на нијансата која сакам да ја добијам.

Приридната коса ( која патем долго време бел ден не видела :D ) ми е костенлива.

Кој е најбезбедниот пат да добијам црвена коса, од моменталната црна и природната кафеава, имајќи во предвид дека очајно многу сакам ?! :?:

Подготвена да се соочам со предизвиците за нега, кои и онака ми станаа секојдевие.
    Косата откако ја скратив моментално е разумна должина до раменици, боб стил.
    За промената да биде комплетна планирам оригинал Мерлин фризура во комбинација со бојата.

Совет од напатени бринети ?? :?:

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.395

Ти пишав преку ЛП :)

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anisijaf

Anisijaf Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    15
    врска неам од фарбање(општо кажано) ама знам дека сестра ми едно време имаше црвена коса и убаво и стоеше...а кога зборуваме за природно идеална црвена коса тоа би била баба ми ко дете и млада :rofl: :rofl: а пред некое време зборував со мајка ми за тоа дека секогаш кога ќе ја утне фарбата и фаќало некое цврено влакно(вика дека имала пигмент од баба ми :o ...очигледно)

18. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Готово !!! :devil:
    Бев на фризер и во 4 саати станав жешка црвенокоса.
    Иако, мислам дека малку ја претерав со нијансата, дека мене дефинитивно би ми прилегале малку посуптилни тонови, засега е супер. Повеќе од супер.
    Фризерката ми ја извади црната боја со ...

Косата не ми е ни најмалку оштетена, и нанесената боја е посакуваната нијанса и рамномерна. Сајос светло црвена + трула вишна прелив е добитна комбинација.

За да се пофалам ќе прикачам слика во најскоро време.

И ах да, фризурчето Мерлинка стил излезе перфекционизам, дури ни локните не се тешки за одржување. Во комбинација со бојата ..people can't stop staring !!! :!:

Tолку среќна не сум излегла од фризер...па речиси никогаш.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    XstrongerX и јас пред некој ден се исфарбав (после цели 10 год нефарбање) со САЈОС ама со махагони кафена... мене ептен ми се свиѓа бојата, плус задоволна сум многу од Сајос... За разлика од пред 10 год кога се фарбав и црвена имаше само една нијанса и тоа од Палете...

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    106.395
    Па честитки, со здравје да си ја 'носиш' новата боја :) па стави слика од клсата да ја видиме нијансата :)

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.