Мислам за да ти фати убаво црвена боја, мора прво бланш, па потоа да се фарбаш. Фадиан е добра, и трае 5-6 миења сигурно без да падне бојата. И од Ревлон сум задоволна, RR исто,
Тенко ми е влакното со толку фарбање би ми паднала и ова коса што ја имам а за бланш не доаѓа во предвид Ќе одам на фризер па да видиме Секако ви благодарам на искрените совети
Брзо паѓа црвената боја, и бара почесто фарбање. Штом имаш тенко влакно, не знам дали да ризикуваш. Убаво пиша, збори со фризер најдобро ќе процени според твојата коса
Дали некоја се фарба со Кене или Еволушн со некоја од посветлите copper нијанси (како на пример 9.43 на Кене, 9.04 на Еволушн, или било која друга) ? Сакам да знам дали ќе ми фатат без бланш на темно кафени корени, да не си ги фрлам парите за џабе па само сјај да добијам.
Ако ти е темно кафена, не знам колку би фатило без бланш. Јас од Кене ставав 7.46ri, интензивна црвена, на темно плава природна, со бланш ја правев, поточно прво правев прамени со таа боја. После кога се фарбав цела со истата боја, фати баш убава интензивна црвена. Оваа нијанса 9.43 тешко дека би фатила без бланш, пошто е прилично светла.
Дада, дефинитивно нема да фати баш таква каква што е светла во chartot ама мислев дали бар ми ја направила по темна црвена на корените. А инаку повеќе од пола како омбре ми е избланширана до некој си левел 8, така да таму би фатила речиси како што е, ама се надевам на корените барем некоја по темна бронзено црвена
Сјај може да добиеш на корените, оти црвените нијанси секогаш оставаат некој таков црвеникав сјај. Ама дека ќе биде бронзено црвена не верувам.
Со Еволушн 8.4 и 9% хидроген. Предобро фати на корените што ме изненади. А и многу сум задоволна од нијансата.
Повелии.. Сега нарачав и неон-розеви, чекам да ми стигнат. Достапни се само преку дистрибутери на Субрина, ги нема во продажба по дрогериите. Лесни за употреба се, ги мешаш 2 пипети од капките со маска за коса, чекаш околу 20 мин и ја измиваш косата.
Ме буни ценава оти јас кај нас во Прилеп вопарфимерија ги барав и газдарицата ми рече ќе ми ги порачала и 1100 ден се ми рече. Поарно од Скопје да си ги купам
Јас ги земам по набавна, без никаков ќар од страна на фризерката. Многу ти рекла 1100 ден, дупло скоро поскапо, ептен сака да заработи.