Поодамна косата ја фарбав црвена,ама ептен црвена со„Игора Ројал 6-88“. Не сум ја сретнала сега брзо ваа фарба ,ама можам да ви кажам дека беше ептен топ-не се одмива,не мириса на гадно и сл.Побарајте на нет и видете ја нијансата.
Инаку, 10 дена после фарбањето со Палете Делукс која ја споменав погоре, бојата осветли и сум задоволна. Ќе ја оставам косата уште минимум 2 недели да се одмори од фарбање, важно нијансата е тука. На почетокот може ќе ви излезе потемна, но со секое миење се приближува до сликичката.
Се фарбам со Evolution 4.66I и сум доста задоволна, бојата е најпостојана од сите црвени што сум ги користела до сега...
Трендафилка многу убава боја, ако сакаш да ни го откриеш бројчето од оваа боја, рече дека е Палете Делукс. За фарбање сум па решив од оваа фарба да земам
Јас пак сакам да се приклучам кон семејството жешки црвенокоси. Нијансата што ја сакам е оваа: па би ги замолила веќе искусните црвенокоси да ми предложат фарба што ќе ми ја даде истава боја.
Епа не успеав баш таа нијанса да ја добијам, ама барем од негде почнав. Лупнав Гарниер фарба, и иако не си ги офарбав прво корените, тие сега ми се најсветли. Чаре за потемните врвови ќе барам на фризер. Еве сличе:
Девојки јас овај пат се фарбав со бугарска фарба со Aroma не можам да најдам сликичка за да ви постирам но да се пофалам убаво ми излезе овај пат многу сум задоволна а обично не користам бугарски фарби мајка ми случајно ми ја зела по ефтина цена , убаво е излезена бојата само уште да потрае . Иначе многу е тешко да си црвенокоса за неполни 2 недели паѓа бојата а јас не можам да си дозволам на 2 недели да се фарбам ах маки во живо е поубава
Palette Delux - 667 Luminous Copper Mahogany Да не те фаќа страв ако испадне потемна од сликичката, зашто ќе осветли во текот на неделите што следуваат со миење. Ако пак основата ти е посветла, верувам ќе фати исто како на сликата. Не ги сакам Палете воопшто, многу ја сушат косата, ама за оваа фарба конкретно имам само пофали зборови.
@„crazylady". U nedostatku DIKSON crvene boje koja je bez premca (imaju je samo u salonima al trenutno je nema na trzistu) , ja sam upotrebljavala bas ovu. Boja je super, nijansu kao na slici mozes dobiti jedino ako ti je kosa svjela ili ako izvluces pramenove (kao ja). Jedina mana je sto se ispira non-stop. Ne da mnogo blijedi boja, al zato se svako jutru probudim a posteljina crvena. Cak su mi se od nje i ofarbale naocale (drske) koje su bjele boje. Za razliku od gore navedenog, da bi Dikson crvena ( u mom slucaju :"Fiama" ) bila jarko crvena, nema potrebe izvlaciti pramenove. Mene moj frizer prvo ofarba u smedje, a zatim samo sa dikson farbom izvuce crvene pramenove i oni budu super crveni - ne presvjetli ali jarki. I tako, u nedostaku Diksona, odlucim da probam ovu novu SYOSS... vartreno crvena. Opet sam naravno prvo izvukla pramenove jer ja volim jarko jarko crvenu i bas sam zadovoljna rezultatom. Nista me nije peklo ma glavi, a kosa mi je fina i mazna. Posto sam to napravila u ovu nedelju, jos neznam kako se ponasa pri pranju ali do sad nisam okrila da mi ostavlja tragove na posteljini. U svakom slucaju, javljam. Nadam se da sam malo pomogla. Ovu sam vasu temu otkrila googl-ajuci po internetu ne bi li dobila ideju koju crvenu farbu da kupim. I eto.... I cim skontam kako da okacim sliku.. saljem Pozz svima i crvenokosim a i onim drugim . Ella
Sory.. zaboravila sam napisati.. ovo na slici na profilu mi je bas ta.. pallete 575, naravno na izvucene svjetle pramenove na moju tamno smedju kosu
Се исфарбав црвена од црна,прво ја избланширав цела коса па ја исфарбав.Последен пат се исфарбав со и ми испадна Добро испадна,задоволна сум,додуша сакам да добијам за нијанса-две поцрвена,но сега за сега ке ја оставам косава да ми се опраи малку.Имам пробано Палете делукс,Бјути,од обичните Субрина и досега од оваа сум најзадоволна. А да и ја барав насекаде таа од Гарниер што ја кажа Трендафилка,неможам нигде да ја најдам,па на крај ја земав оваа. Ако знае некој нека каже кај можам да ја најдам.
- Се исфарбав со Субрина шарм бројче 76 и многу сум задоволна од резултатот сето ова благодарение на бланшот кој го измешав заедно со фарбата. Конечно си ја најдов идеалната фарба се надевам дека нема да ми падни за 1 недела. - Иначе претходната фарба што ви ја пофалив Арома одма падна за неполна недела џабе ви ја пофалив.
За сите тие што сакаат светло црвена ,ви ја препорачувам Red Booster - Evolution ,јас се фарбам со таа и сум презадоволна од бојата,малку е поскапичка,меѓутоа се исплати ( барем за мене ) еве ја и нијансата,мене не ми излезе баш вака,бидејќи имав потемна црвена,но полека ми се осветлува
Девојки, дали некојa ја пробалa на Keune 7.46 Medium Copper Red Blonde, ? Многу добра нијанса има на сликата, мислам дека би излегла супер, башка што Кене си е Кене, и плус фарбата е 60 мл.... Или можеби 7.43? И дали има вакви кај нас?
Трендафилче, затоа што знам дека сакаше темна црвена-вишна боја јас ти ја препорачувам на Сајос фарбата што се исфарбав јас. Ако уште сакаш таква боја јас мислам дека убаво ќе ти излезе, плус и многу им се трајни боите ич не губат сјај, еве 3та недела сум фарбана со Сајос и уште ми стои бојата, не ми е ниту како бакар станата што не е случај и со другите фарби што ги имам користено. Eве оваа...
Едно девојче што учи со мене има точно ваква дреч црвена боја ако мислиш на оваа.. Често ја застануваат на улица да ја прашаат како успеала да добие таква нијанса.Мене ми кажа дека многу често ја фарба но сепак не и изгледа оштетена.Става црвена боја, бланш и прелив..сето тоа на две недели.
^ Чисто не ми се верува на секои две недели да става бланш,ма ке и окапе косата. и јас размислуавв да ставам за две недели кога пак ке се фарбам ама фризерката не ми дава да ставам бланш бидејки премногу ке ја оштети косата.