Идеално црвена коса

Дискусија во 'Коса' започната од crazylady, 26 март 2011.

1. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Става само на корените и тоа во домашни услови, како и успева незнам.Целата ја бланшира на месец и пол два ..барем така мислам.Косата предходно и беше природно светло кафеава.Косата и е кратка, боб фризура носи и не ја менува.

2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ми проработија бубачкиве и таман ја опоравив косава од претходните 4 години фарбање, веќе цела година сум со мојата природна, и веќе ми е досадна.
    Ми притекна да се направам црвенкасто/виолетова доколку ваква нијанса постои или косата да ми добие црвен сјај.
    Не сакам да и ставам класична фарба туку сакам од оние без амонијак.
    Ме интересира дали тие после одредено време целосно паѓаат или како и класичниве фарби додека не ја ишишаш?
    И ако може предлог некоја фарба и нијанса :$ .

3. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    кога ја видов темава пак, ми текна да ставам слики ,еве мене каква нијасна ми е :$ :
    * посветла ми е уште од сликиве,нез зошто не изглегува буквално како што ми е,приближно ваква ми е посебно како таа со блицот :)

Прикачени фајлови:

• Untitled 11.jpg
      Untitled 11.jpg
      Големина на фајлот:
      113,1 KB
      Прегледи:
      455
    • Untitled 22.jpg
      Untitled 22.jpg
      Големина на фајлот:
      37,7 KB
      Прегледи:
      455
    На Offspring и crazylady им се допаѓа ова.
  4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    имаш од гарниер без амонијак,и убави нијасни со црвен сјај,ја се имам фарбано со овие,али после недела дена,корен :worried: али сепак разгледај ги низ каталозите што ги има низ продавници,нз каква баш би ти се свиѓала,а за црвенкасто-виолетова,баш нз дали има :^)

На najubava2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Јас за првпат во животот се исфарбав и ја користев оваа фарба

и после 3 недели ми дојде некако како портокалово
    е баш оваква

И супер ми беше незнам што ме тераше (малку на корените ме нервираше што ми подрасна) и ја зедов оваа http://www.schwarzkopfpalette.com/our-p ... ranat-red/ еве само што ја измив, катастрофа , темна некако многу вештачки ми делува...Што да правам, се чудам дали да фатам да ја измијам уште неколку пати по ред .. :(

6. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Дали има некој пробано од новите Сиос фарби,каква е нијансата? :?:
    На некои пакувања е темно црвена,на некои светло..сакам да се префарбам на потемно,па незнам која да земам,некој предлог?
    Да биде нешто вака:
    Вака,али може и посветла малце за нијанса :)

7. Tana16

Tana16 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ако сакаш ко Ријана да ти биде косата тогаш бланширај се само така ќе можиш да добиеш таква боја иначе чаре друго нема и јас сакав црвена упорна бев во секои две недели се фарбав ама џабе и сега се бланширав и ја добив бојата ко на Ријана.Иначе косата ми е лом многу ми е изгорена.Ама сепак зависи до косата,ако ти е појака нема да ти се изгори многу нормално после тоа ќе треба да ја кратиш малку на врвовите.

8. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Иначе,мене прилично светла ми е.И сега сакам да си се збогувам со неа,чисто од досада,сакам промена.
    И сега не барам светло,него темна,али веќе најдов фарба,фала како и да е :)
    Имам и горе слики постирано каква ми е ;)

9. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Јас се фарбам последниве два пати со Сиос, не знам точно кој број е мојата фраба, знам дека се вика Интенсе ред и на сликата има девојка со картка црвена коса, слична како оваа на твојата слика. Преубава излегува и општо многу е квалитетна фарбата, долготрајни се и интензивни, ма све најбоље :D

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Дали некој се има фарбано со ваква Subrina Charm 85?

Јас ја купив, ама бидејќи косата ми е темно кафеава, сакам заедно со фарбата и бланш да ставам. Ама незнам каква ќе ми излезе. :?:

11. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    На 4 години многу ми се свиѓаа природните црвенокоси,мислам кога се природни не се она драчливо...сега нее,мојата коса си е и никогаш не сум се фарбала,а нема ни да се фарбам ;)

12. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Се фарбам со Субрина 85 - тоа е некоја темно црвена, бордо, ама не делува бабски или старомодно. Многу ми се свиѓа нијансата, затоа што не е дречава или слично, може да се каже дека, навечер, дури и не ми се познава дека е фарбана, многу природно изгледа.

На сонце си се гледа убава црвена боја со многу убав сјај и многу сум задоволна од нијансата..

Е сега - моето фарбање иде на месец дена, последниов пат издржав и месец ипол, паѓа бојата, ама се трпи некако ;)

На FotoLina3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Ве молам да ми препорачате некој фризерски салон во скопје, итно е !! Многу бргу ми излезе бојата а и подрасната ми е косата, сама не сакам да експериментира веќе, дајте ми предлог, бројче, линкче било што, за викендот морам да се исфарбам :(

14. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Пробај со Eволушн - Ред Бустер ако сакаш посветла,а потемна нијанса со Гарниер =)

15. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Дали има уште некој користено на Syoss intense red? Сакам да ја земам оваа следна :)
    И дали изгледа вака како на девојкава? :?: Според сликичката на фарбата ми изгледа прилично светла :)

16. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022

Јас ја имам користено и не сум задоволна,немој да те лажи гавол да ја земаш зошто ке се покаеш многу брзо.Сепак твој е исборот.

Јас би ти препорачала да ја земеш Лореал и нема да се покаеш.Пишав во друга тема и овде ке постирам.Благодарение на Лореал косата ми има поголем сјај и најбитно не ми ја изгоре косата како од другите фарби.

Ваква ми е косата и има и поубави нијанси.

Прикачени фајлови:

• rihanna.jpg
      rihanna.jpg
      Големина на фајлот:
      46,2 KB
      Прегледи:
      408
  17. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Хммм..ова прв пат некој да ми каже негативно за фарбиве.Ама затоа и пишав,да слушнам повеќе коментари :)

Него,нијансава е баш таа што ја сакам! Што бројче е? А малце скапички се лореал..ама затоа за нивни квалитет не коментирам :)

18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Да не те лажам ама не ја видов бројката.Никогаш не гледам бројки ама беше иста ваква

Веднаш штом ја видов знаев дека ке биде таква боја каква што сакав. :D
    Пробај ја нема да се покаеш.Не знам колку фарби сменив јас.И палете и субрина и таа што ја викаш ти за на крај да се освртам на Лореал :)

ЕДИТ:Најпрвин кога се исфарбав ми беше многу темна што се исплашив да не ми стане смега ама по едно миење и се осветли :)

Прикачени фајлови:

19. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Знаев дека е оваа,уште од кога ја меркам фарбава! :D
    И мене ми е прилично темна сега,си ја затемнив и вака нешто ми излезе како на сликава.
    И сакам сега посветла :wasntme: Фала ти за совет инаку :*
    Изгледа малце светла ама од светлото така е дека директно под него сум :D

Прикачени фајлови:

• Untitled 1.jpg
      Untitled 1.jpg
      Големина на фајлот:
      106,9 KB
      Прегледи:
      392
    На Asterion му/ѝ се допаѓа ова.
  20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.433
    Јас сум многу задоволна од фарбава, ми дава сјај и нијансата многу ми се погоди. :up:

Прикачени фајлови:

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.