Става само на корените и тоа во домашни услови, како и успева незнам.Целата ја бланшира на месец и пол два ..барем така мислам.Косата предходно и беше природно светло кафеава.Косата и е кратка, боб фризура носи и не ја менува.
Ми проработија бубачкиве и таман ја опоравив косава од претходните 4 години фарбање, веќе цела година сум со мојата природна, и веќе ми е досадна. Ми притекна да се направам црвенкасто/виолетова доколку ваква нијанса постои или косата да ми добие црвен сјај. Не сакам да и ставам класична фарба туку сакам од оние без амонијак. Ме интересира дали тие после одредено време целосно паѓаат или како и класичниве фарби додека не ја ишишаш? И ако може предлог некоја фарба и нијанса .
кога ја видов темава пак, ми текна да ставам слики ,еве мене каква нијасна ми е : * посветла ми е уште од сликиве,нез зошто не изглегува буквално како што ми е,приближно ваква ми е посебно како таа со блицот
имаш од гарниер без амонијак,и убави нијасни со црвен сјај,ја се имам фарбано со овие,али после недела дена,корен али сепак разгледај ги низ каталозите што ги има низ продавници,нз каква баш би ти се свиѓала,а за црвенкасто-виолетова,баш нз дали има
Јас за првпат во животот се исфарбав и ја користев оваа фарба и после 3 недели ми дојде некако како портокалово е баш оваква И супер ми беше незнам што ме тераше (малку на корените ме нервираше што ми подрасна) и ја зедов оваа http://www.schwarzkopfpalette.com/our-p ... ranat-red/ еве само што ја измив, катастрофа , темна некако многу вештачки ми делува...Што да правам, се чудам дали да фатам да ја измијам уште неколку пати по ред ..
Дали има некој пробано од новите Сиос фарби,каква е нијансата? На некои пакувања е темно црвена,на некои светло..сакам да се префарбам на потемно,па незнам која да земам,некој предлог? Да биде нешто вака: Вака,али може и посветла малце за нијанса
Ако сакаш ко Ријана да ти биде косата тогаш бланширај се само така ќе можиш да добиеш таква боја иначе чаре друго нема и јас сакав црвена упорна бев во секои две недели се фарбав ама џабе и сега се бланширав и ја добив бојата ко на Ријана.Иначе косата ми е лом многу ми е изгорена.Ама сепак зависи до косата,ако ти е појака нема да ти се изгори многу нормално после тоа ќе треба да ја кратиш малку на врвовите.
Иначе,мене прилично светла ми е.И сега сакам да си се збогувам со неа,чисто од досада,сакам промена. И сега не барам светло,него темна,али веќе најдов фарба,фала како и да е Имам и горе слики постирано каква ми е
Јас се фарбам последниве два пати со Сиос, не знам точно кој број е мојата фраба, знам дека се вика Интенсе ред и на сликата има девојка со картка црвена коса, слична како оваа на твојата слика. Преубава излегува и општо многу е квалитетна фарбата, долготрајни се и интензивни, ма све најбоље
Дали некој се има фарбано со ваква Subrina Charm 85? Спојлер Јас ја купив, ама бидејќи косата ми е темно кафеава, сакам заедно со фарбата и бланш да ставам. Ама незнам каква ќе ми излезе.
На 4 години многу ми се свиѓаа природните црвенокоси,мислам кога се природни не се она драчливо...сега нее,мојата коса си е и никогаш не сум се фарбала,а нема ни да се фарбам
Се фарбам со Субрина 85 - тоа е некоја темно црвена, бордо, ама не делува бабски или старомодно. Многу ми се свиѓа нијансата, затоа што не е дречава или слично, може да се каже дека, навечер, дури и не ми се познава дека е фарбана, многу природно изгледа. На сонце си се гледа убава црвена боја со многу убав сјај и многу сум задоволна од нијансата.. Е сега - моето фарбање иде на месец дена, последниов пат издржав и месец ипол, паѓа бојата, ама се трпи некако
Ве молам да ми препорачате некој фризерски салон во скопје, итно е !! Многу бргу ми излезе бојата а и подрасната ми е косата, сама не сакам да експериментира веќе, дајте ми предлог, бројче, линкче било што, за викендот морам да се исфарбам
Спојлер Дали има уште некој користено на Syoss intense red? Сакам да ја земам оваа следна И дали изгледа вака како на девојкава? Според сликичката на фарбата ми изгледа прилично светла
Јас ја имам користено и не сум задоволна,немој да те лажи гавол да ја земаш зошто ке се покаеш многу брзо.Сепак твој е исборот. Јас би ти препорачала да ја земеш Лореал и нема да се покаеш.Пишав во друга тема и овде ке постирам.Благодарение на Лореал косата ми има поголем сјај и најбитно не ми ја изгоре косата како од другите фарби. Ваква ми е косата и има и поубави нијанси.
Хммм..ова прв пат некој да ми каже негативно за фарбиве.Ама затоа и пишав,да слушнам повеќе коментари Него,нијансава е баш таа што ја сакам! Што бројче е? А малце скапички се лореал..ама затоа за нивни квалитет не коментирам
Да не те лажам ама не ја видов бројката.Никогаш не гледам бројки ама беше иста ваква Веднаш штом ја видов знаев дека ке биде таква боја каква што сакав. Пробај ја нема да се покаеш.Не знам колку фарби сменив јас.И палете и субрина и таа што ја викаш ти за на крај да се освртам на Лореал ЕДИТ:Најпрвин кога се исфарбав ми беше многу темна што се исплашив да не ми стане смега ама по едно миење и се осветли
Знаев дека е оваа,уште од кога ја меркам фарбава! И мене ми е прилично темна сега,си ја затемнив и вака нешто ми излезе како на сликава. И сакам сега посветла Фала ти за совет инаку Спојлер Изгледа малце светла ама од светлото така е дека директно под него сум