Во предвидувањето на ,,538", сајт на ABC, Трамп победува во 530 случаи од 1000, Харис во 467 случаи, изедначено 269 - 269 во 3 случаи. Да потенцирам, предвидувањето е засновано на анкетите.
Јас никаде не нормализирам и поддржувам атентат на Трамп или убиства на неистомисленици за разлика од тебе.
Јас сметам дека, за сметка на минатите избори во 2020 и 2016, оваа година, анкетите покажуваат многу блиска трка, иако тоа не е баш така. Тоа ми го потврди и најновата анлета на Ann Selzer за тоа дека Камала води со 2 поени во Iowa, што драстично се разликува од останатите анкети спроведени во таа сојузна држава. Оваа анкета на зедов како пример бидејќи има А+(многу висок) рејтинг и поради тоа шо и во 2020 и 2016 покажала драстично различни резултати, во однос на останатите анкети, но на крај испаднала точна. Патем, оваа анкета може да се земи и како индикатор за тоа како потенцијално се движат работите и во др. midwestern states, како Wisconsin и Michigan. Како и да е, денеска и утре, резулатите ќе покажат.
Се гласа без лична карта, гласаат нерегистрирани гласачи, ова е хаос.. Јас сум за братот Трамп, ама после се што направија Демокративе тешко... Она што им следува после избориве ќе им е пеколно.
Па како да нема огради, кога Трамп од почетокот на кампањата зборува дека “лоши работи” ќе се случат ако не победи.