Избори во САД 2024

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DS10, 22 април 2024.

?

Кој ќе победи на изборите во САД?

Анкетата е затворена на 8 ноември 2024.
  1. Камала Харис

20 глас(а)
    13,3%
  2. Доналд Трамп

130 глас(а)
    86,7%
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.128
    Наредно, западот и бриксојте бираат крипто за светска употреба :rock:
    Зборнал Трамп и со Нетанјаху. Пиздат лгбт на твитер, не било ич арно сега, Бајден ќе го враќале, се му е простено :bug:

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.127
    Направен е системот веќе, дали америка ќе биде во него незнам
    https://brics-pay.com/files/DCMS-EN1.pdf

Кај зимаш инфо за гејовите

3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.128
    На твитер.
    Ги следам со години. Го имам од 2009та јас, којзнае кога кој сум заследила :rock:

Денес сите со подруг тон, никој не збори за војна веќе, нема дедоларизација, може и во јануари на инаугурацијата ќе се појават понекои :party:.
    Нема закани за нуклеарка веќе.
    Се знае со Трамп како е, нема закани.
    Rumour has it дека Путин се заканил нешто со нуклеарка му се јавил Трамп и му рекол, или престани или ќе ти влеземе во Москва :$.
    И од тогаш, ко збори Путин за Трамп, милно трепка со очињата 8-|
    Џабе везеше со години за дедоларизација :bandit:

4. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.127
    Дедоларизацијата си оди :D
    Вака ко шо ми кажуваш ми стои ко у врска да се се разнежнив :D бајден кум ќе биде изгледа хаххаха

5. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    5.074
    Трамп е лекот за сите светски лидери. Му се јавува Ким Џонг Ун на Трамп, се контраат таму нешто привикуваат и само Ким вели: ,,Имам црвено копче до мене", Трамп му враќа ,,Имам и јас, само што единствената разлика е што моето работи"8)

6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.128
    Абе не за џабе зборам, една светска влада е, сега нов вирус ќе пуштат, наредно чумата да ја вратат и да се намали бројката

7. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.127
    Не умирам ја ! Не те давам ни тебе !!!

8. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.082
    Допаѓања:
    17.380
    Лелее честиткава, охх (facepalm) :rofl:

Зеленски му честиташе на Трамп
    Украинскиот претседател Володимир Зеленски му честиташе на Доналд Трамп за победата на американските избори.
    „Честитки за импресивната изборна победа на Доналд Трамп! Се сеќавам на нашата одлична средба во септември, кога детално разговаравме за Украина и САД.

Ја ценам посветеноста на претседателот Трамп за пристапот „мир преку сила“ за глобалните работи. Токму тоа е принципот што практично може да го приближи праведниот мир во Украина. Се надевам дека заедно ќе го спроведеме на дело.

Со нетрпение ја очекуваме ерата на силни Соединети Американски Држави под решително водство на претседателот Трамп. Сметаме на континуирана силна двопартиска поддршка за Украина во САД.

Ние сме заинтересирани за развој на заемно корисна политичка и економска соработка од која ќе имаат корист и двата наши народи. Украина, како една од најсилните европски воени сили, е посветена на обезбедување долгорочен мир и безбедност во Европа и трансатлантската заедница со поддршка на нашите сојузници.

Со нетрпение очекувам лично да му честитам на претседателот Трамп и да разговараме за начините за зајакнување на стратешкото партнерство на Украина со Соединетите држави“, напиша Зеленски на X.

9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Машала, славје на женски форум за победа на дртав сексуален предатор со фашистичка агенда која ќе убие (уште) којзнае колку бремени жени со драконските закони против абортус. :clap:
    Во неповрат е заминат како светот, така и форумов. :puke:

На fbaby, Victorian, EmporioIvankov и 3 други им се допаѓа ова.
  10. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.155
    Ох душичка
    Има и такви што не сме испрани во мозокот и не го гледаме Трамп како предатор
    Фала богу кога претходно беше претседател немаше ниедна војна во светот што ја води САД, ама ај, тоа не ви се признава, подобро е да зборите едното исто за абортусите, што патем сигурна сум не е толку ригорозно колку што либералите го претставуваат
    Либералите секад лажат, јбг, change my mind

На Authentic, Feniksgirl и Антигон Досон им се допаѓа ова.
  11. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    272
    Конзервативците не сакаат да му дозволат на десетгодишно девојче силувано од педофил да направи абортус. Да, толку ригорозно е. Само педофили вас не ве интересираат освен ако не можете некако со ЛГБТ да ги асоцирате.

Немаше војна за време на Трамп, ама се случи Ковид за време на Трамп. И ни го сменија името за време на Трамп. :rofl:

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.155
    Дека златниот Бајден не ги допираше децата пред камери;) Го видовме, гнасен педофил

На Authentic, Feniksgirl и DS10 им се допаѓа ова.
  13. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    2.687

14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    25.966
    Видеото и прашањата во истото се манипулативни и не се фокусираат на вистинските проблеми.

Првото прашање: are there any states where women face prosecution for having an abortion. Не може да биде НЕЛЕГАЛЕН абортусот и некој со здрав разум да постави вакво прашање, фокусирајќи го на жената, бидејќи секој доктор кој по волја на пациентка ќе изврши абортус во држава во која сега абортусот е нелегален, ќе изврши кривично дело и може да биде кривично гонет. Логично нели? Секако постои можност прашањето да е извртено намерно.

A самиот факт што тебе како жена ти е прифатливо стари конзерви од мажи да одлучуваат која жена што може да прави со своето тело, е прилично жално.

1. https://reproductiverights.org/maps/abortion-laws-by-state/

2. https://www.themarshallproject.org/2024/10/31/stillbirth-oklahoma-arkansas-women-investigated

3. https://now.org/resource/criminaliz...case-reveals-growing-pattern-of-prosecutions/

4. https://www.kcur.org/politics-elect...dd-rape-and-incest-exemptions-to-abortion-ban

Последна измена: 8 ноември 2024
    На RespectAndObey му/ѝ се допаѓа ова.
  15. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    272
    Дали го адресира ова видео поимот дека некои држави во САД не дозволуваат десетгодишни девојчиња да си го отстранатат паразитот од нивното силување?

16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.527
    20241108_185107.jpg

Ова е ставот на Трамп по прашање абортус. Никаде не вели дека ќе го направи нелегален на ниво на цела држава, така да џабе се трескаат од земја демократите за тоа, не е вистина. Секој стејт одделно си одлучува за законот за абортус и искрено сакам во што повеќе стејтс да си е легален. Од друга страна, против сум да се дозволува абортус во доцна бременост освен ако не е доведен во прашање животот на мајката. Бидејќи да, во некои стејтс абортусот легален е до крај. Од едниот екстрем до другиот, ете тоа ви е Америка што на некои ви е репер за слобода и демократија. :)

Инаку смешни ми се овие што сосема ја поддржуваат Камала како светица да е, ама се ѓоа против војни, не оди тоа така другари, скроз сте контрадикторни. :D

На Priroden, dea.18, Bratot и 3 други им се допаѓа ова.
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    25.966
    Кои смешки. Трамп, неговата администрација и дртавите конзервативци у врховниот суд (кои благодарение на Трамп се мнозинство 6-3, можно е да бидат и 7-2 за некое време) одлучија да го ИЗБРИШАТ ЦЕЛОСНО Roe v. Wade, законот со кој абортусот беше заштитен со устав, кој функционираше 50 ебени години и овозможија секоја држава да си одлучи дали абортусот ќе биде легален или не.

Овдека ми цитираат ставови на Трамп кои се менуваат од денес за утре, зависи колку има он корист, со оглед на тоа што во 13 држави абортусот после Трамповото владеење е целосно забранет. (Во превод тоа значи и после 2 дена бременост да сака да абортира жена, НЕ Е ДОЗВОЛЕНО).

Ама поголем е врвот што жени го бранат бе. И кажуваат дека биле они за абортус. :rofl:

Последна измена: 8 ноември 2024
  18. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.127
    Марамче сакаш ли? Помири се дека е готово, дали се вистина пропагандите шо ги водеа демократите против трамп ќе каже времето. Дали е китка за мирисање не е дали е подобар од сатанистите дефинитивно. Од двете зла помалото.

На Feminka22, dea.18, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.008
    Ко по обичај, најзасегнати околу абортус се оние што ни теоретски не би можеле да го имаат|(. Ко јас да тргнам да резонирам за ...закон за вазектомија. Па уште и во некоја си земја далеку 8 илјади километри (лупетам).
    Појма немам како е, ниту дали е забранет, дали е криминален во Америката. Доволно блиску ни е Полска, еве една година како либералниот Доналд е на власт, па уште ништо не е сменето.
    Ве заболе вас за жените и за абортусот, сите подеднакво- и плави, и зелени, и шарени, yea right. (highfive)

На Feminka22, Chantal, dea.18 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.527
    Го ставив тој цитат бидејќи демократите тврдат дека Трамп ќе го направел абортусот нелегален на ниво на цела држава, требен ми е да го бранам Трамп или било кој закон во Америка, така да џабе се потресуваш толку. Да, ако јас се прашувам треба да е легален абортусот секаде. Секој што не застанува радикално лево за вас одма му се клања на Трамп, конзерва е и не знам уште што. Скроз сте одделени од реалноста.

На NoirSerpentine и DS10 им се допаѓа ова.