Јас мислам дека луѓето во Америка далеку имаат за што друго да размислуваат освен за абортус. Да, треба да има закон за абортус каде што тој ќе биде достапен за секого ама тука повеќе луѓето размислуваат дали ќе можат да си дозволат храна утре или не. Финансиската ситуација во САД е катастрофална од кога Трамп си отиде и тоа го сите кажуваат и мислат, затоа го изгласаа. Сигурно луѓето нема да изберат да гласаат за абортус и за оние кои што се осеќаат како жена а се мажи ама сепак треба да ги викаме под заменката “тој” или за оние што се осеќаат како папагали па сега треба да ги викаме папагали. Во Америка работите отидоа вон контрола и затоа го изгласса Трамп. Исто дали стварно мислевте дека на луѓето ќе им беше приоритет абортусот и тоа дали се осеќаш како маж,жена,зу,за,зи или приоритет им се илегалните мигранти кои се во изобилство? Или ќе им беа приоритет децата кои од ден за ден се почесто и почесто исчезнуваат?
Дефиниција за „сатанисти“ ако може? Трамп во добрите „сатанисти“ ли е или? Лелел, ако изненади Трамп со некои одлуки што нас не ни одговараат, ооффф, кое пиштење ќе има. Пример ако бара повеќе пари за членство во НАТО или нешто ако преземе економски мерки против Европа, абе кое пиштење ќе биде. Дека прво оди еуфорија, па плач, така е редоследот во Македонија. Јас не го бранам, не го ни напаѓам, сеедно ми е, ама синоќа го гледав нашиот Бранимир Јовановиќ од Виена го вклучија на Еуроњус Србија, рече дека тие мерки, царини што Трамп ги најавил за Европа ќе бидат лоши и за нас.
Прв пат слушам за Доналдов. За претседателот Андрзеј знам дека е конзервативен и анти абортус, а претседателот треба да потпише.
Па нормално ќе бидат лоши бе Тање, зар ти нешто добро очекуваш Ама чекај, уште не сме до таа точка дојдени- сега прво абортусот во Америка да го решиме, па Трамп да ни помогне со бугарите, па, па... Реално, ако бира меѓу Кина и Европа, ама ич нема причина да ја избере Европа. И така тоа, титаник.
И правен систем на Полска знаеш, и дека Дуда е крив сега? Nope, дури ни Доналд не го вели тоа. Поише ќе да е бившиот папа крив уствари. Енивеј, обечање лудом радовање.
Дури и Трамп да не сака да го забрани, сите луѓе што работат со него сакаат да го забранат. Буквално тоа им е дел од Проект 2025. Дури и се збори дека планираат наскоро да го заменат Трамп со потпретседателот.
Ја колку шо разбрав типот остава на избор на државите сами да си одлучат дали да имат абортус после 3 месец. Никој не зборе за ризикот на абортус над трет месец и не глеам нешто ненормално у тоа да се избегнува сбортус у 7-8 месец освен ептен ако не е потребно. Самото воа кажува дека демократите само шлапат ако некоа била силувана дефинитивно ќе може да си абортира а исто ќе може и да си абортира ако е несакајќи до трети месец. А овие тука шо коментират и они како мене се мажи не глеам поента да се мешат у тема абортус.
Сатанистите викаа дека биткоинот е заникаде, биткоинот денеска. Трамп ќе го распушташе нато или ќе го напушташе, ќе видиме.
Не бе, јас само на траст ми бро, ќе го заменат со потпретседателот, се надоврзав. Кој шо збореше за теории на заговор, лажни вести и рамноземјаши, се изгубив скроз За абортусот кажав се што имав, нема што повеќе. Кажи златото како, ме мрзи да барам.
Не, некои држави имаат тотална забрана за абортусот. Во таква држава настана и тој случајот со десетгодишното девојче. Abortion in Texas - Wikipedia
Pa ke ode u druga drzava toa e na drzavno nivo si kazuva covekot deka toj nema nisto so politikata na drzavata. Neznam so ne e jasno. Sea ko kj nas pretsedatelot da e kriv za nekoja odluka na lokalno nivo od gradonacalnik vo nekoja opstina. Nema smisla temata
Лаги... Тоа го имаат напишано републиканци, никако Трамп, и само колку пати Трамп има речено дека нема никаква врска со проектов. Проектот го служат единствено демократите за ширење пропаганди.
Ти кога гласаш за Трамп гласаш за републиканците. И не е испод нив да пробаат агресивна замена ако Трамп не им е послушен. Или да го манипулираат него за да им направи како што командираат. Па работата е дека не сакаат да запрат тука. Сакаат национална забрана за абортусот. Не е ова само до Трамп.
Во некои држави имаше тотална забрана за абортус уште кога Joe Biden беше на власт, тоа си одлучуваат државите и е право на државите. Да, поголемиот дел се за абортус и е легален во многу држави ама сепак тие си одлучуваат. Ова било и пред Трамп и после Трамп ќе остане, така да…
Ова го кажуваш ко да се десило пред 50 години. Беше пред 2 години и само им е прв чекор во процесот за одземање на правата на жените и другите малцинства.