Избори во САД 2024

Discussion in 'Политика и настани' started by DS10, Apr 22, 2024.

?

Кој ќе победи на изборите во САД?

Poll closed Nov 8, 2024.
  1. Камала Харис

20 vote(s)
    13.3%
  2. Доналд Трамп

130 vote(s)
    86.7%
  1. Realist1

Realist1 Популарен член

Да бе да ти дома си јантепаш жената коцкаш се пијаниш и чекај ја да доам да исправиш. Коа земја ја исправиле до сеа?

2. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Дали има таква земја што дозволила надворешна контрола како што јас мислам? Се разбира дека никој македонски политичар не би сакал да ја изгуби својата моќ, ама за нас обичните граѓани најефективно решение би било Западна Европа 100% да ни одлучува за закони и битни одлуки. Е сега ЕУ би имало дури многу помал процент на влијание.

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Има надворешна контрола. Колонија се вика. Не поминале сјајно, знаеш.

DS10, daylight and Realist1 like this.
  4. Realist1

Realist1 Популарен член

замисли не е на власт уште дојден. Иран израел глас нема, русија еве ќе ја среди додека да дојде војни нема веќе. Можело бе ова IMG_1463.jpeg

Last edited: Nov 10, 2024
    Bratot, Amellie13 and DS10 like this.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

6. daylight

daylight Популарен член

Има во САД - силно еврејско лоби. Има и македонско, ама не е од тој калибар...

NoirSerpentine and Tanjamm like this.
  7. Realist1

Realist1 Популарен член

IMG_1481.jpeg

DS10 likes this.
  8. DS10

DS10 Истакнат член

Ќе му направат уште еден атентат до 20 јануари сигурно, само дали ќе биде неуспешен или овај пат успешен ќе видиме.

9. DS10

DS10 Истакнат член

Зошто дури сега го откривам видеово?
    Ова е тоа што се чека.

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Опааа.
    Ова свадбата на @Realist1 ли е?:D

DS10 and Realist1 like this.
  11. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Овие се тие демократи кои се помало зло?
    Sigma Politics | US president Joe Biden advocating for the bombing of Serbia in 1999 #explore #geopolitics #geopolitica #biden | Instagram
    За муабетот со LGBTQ, во САД има формирано организација наречена gays against groomers која се залага за правата на децата без да се злоупотребуваат. Ако порано значеше дека за операција и лекови за промена на пол треба професионална евалуација, сега нема ништо од тоа што кога дознав ми беше запрепастувачки. Затоа и во последно време има пораст на оние кои „детранзиционираат“ и има многу страни во кои се објавуваат несаканите ефекти за кои никој не им кажал. Точно дека треба сами да си испитаат на што се подложуваат ама на крај тоа не се медицински лица, а од медицинските лица мора да биде задолжително да ги информираат пациентите за потенцијалните последици. Има и искуства за тоа дека откако „детранзиционирале“, биле отфрлени од сите што ја покажува дволичноста на ЛГБТ „заедницата“.
    .......................................
    Дали САД има влијание?
    Tucker Carlson Interview about bombing Serbia 1999 #tuckercarlson #... | TikTok

На тема ЕУ зошто и тоа се спомна: дали нашите државници работат против државата и се закануваат дека само „бигари во устав“ е решение како што беше претходно „само име“ и „само двојазичност“ и не знам што? Да, дефинитивно бидејќи самата ЕУ кажува дека ништо од останатите услови не се исполнети. Медиумите под управување на фотелјашите кажуваат дека од ЕУ е сѐ супер само фали бугари во устав, а реалноста е многу поинаква и мислењето на оние кои малку од малку ги разбираат работите е дека ако се исполнело барем дел од тоа што го имаат наведено (како што е отстранување на злоупотреба на европско знаменце при гласање, намалената корупција итн.) ќе сме напреднале како што се случи со Албанија која спроведе многу точки и затоа и отиде напред. Ама сепак темава не е за тоа.

The Jewish Voice on X: "JD Vance, Donald Trump’s running mate is seen here at the Western Wall in Jerusalem. In a 2022 interview with The Jerusalem Post, Vance emphasized his commitment to a strong US-Israel relationship. @realDonaldTrump @JDVance1 #Israel #Jerusalem #Election2024 Follow the TJNEWS https://t.co/rcol9Yjmpv" / X

Што има или нема, сите го прават ова.

Last edited: Nov 11, 2024
    Tanjamm likes this.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

https://4news.mk/foto-postaveni-plakati-vo-belgrad-so-mapa-na-golema-srbija-vo-koja-e-i-makedonija/

Србиве до вчера поголеми Руси од Русите се правеа, сега големи фанови на САД, Трамп. Не ми спомнувајте веќе како биле бомбардирани, оти еве ги пушаат лиги околу Американците. Видете го постерот. После зошто никој не сакал сончогледи и ги презирал? Па што да им прави?

@NoirSerpentine па има членови тука што се убедуваат дека само име да сме сменеле и ќе сме влегле во ЕУ, што нема врска, цело време ни зборуваат за реформи, дури и експертизи даваат, па пак ништо. Албанците не се толку мутави да испуштат шанса за подобар живот. Рама дури ветува до 2030 година да влезе, а Словенката Кос деновиве кажа дека догодина Црна Гора може да влезе, а Албанија во 2027 година. Значи за година, две, тие ќе си фатат правец, ние остануваме последни и најсиромашни има да бидеме, кучињата алот нема да ни го јадат, па кој сака нека е претседател на САД. Ние сме екстремно неспособни, толку многу години ич ништо да не направиме, значи невиден феномен.

13. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Не е за овде муабетов ама нека местат ако треба.

Црна Гора можеби ќе влезе во ЕУ ама по која цена? И кај нив на големо се навлезени албанци и косовари и имаат уништено многу, ама исто како и кај нас така и кај нив - самите дозволиле такво нешто. Неспособни државници = ова што го гледаме сега дека се случува. Па еден Охрид не успеаја да го заштитат, а поддршката од УНЕСКО виси на конец и не знам како уште е под УНЕСКО.
    Албанија оди единствено заради тоа што испоапси судии или како беше сега тоа, заботравив ама достапно е да се провери. Исто и друго нешто имаа спроведено со образованието. Кај нас не можат еден директор да разрешат, а не пак нешто повеќе. Плус албанското лоби во странство е огромно. Точно е дека не ги бие добар глас (и заради тоа и ние стагнираме) ама ги има и такви што многу добро се држат. Македонците меѓусебно не можат за ништо да се согласат, не пак надвор да лобираат. Уште нешто што нѐ уназадува е тоа што наши државници - албанци, наместо да се залагаат за Македонците и Македонија, тие одат во туѓи држави и се залагаат за Косово, а неретко и за Албанија. А пратени таму како македонски државници. Што е тоа? Тоа е предавство. И што? Ништо. Никаква одговорност. Една опомена немаше, а не пак нешто повеќе. Затоа нека биде јасно дека само од тоа не сме отидени напред. Затоа и ништо не правиме и затоа и стагнираме.
    Па македонци пратија во бугарија за да ја раздадат Македонската историја како да е алва. Уште од тука да се тргне и ќе биде појасно. Од внатре е скапуваме.

Tanjamm likes this.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Во Црна Гора според пописот бројот на Албанци стагнира, некаде 5%, додека појачани се Бошњаците, а Црногорците најмногу проблеми имаат со Србите, не ги сакаат затоа што ги негираат, не за друго, ама Србите се многу, над 30%, па пак Црногорците не им даваат ни пола права од тоа што уживаат Албанците во Македонија. Јас ова лично им го кажав на Црногорците, да не ме сфатат погрешно, ама кај нас Албанците ја управуваат државата. Црна Гора си прави реформи, естетски за разлика од нас личи на цивилизација, и нормално дека ќе напредуваат. Таму автобус не доцни ич, се е прецизно на веб, возен ред, цена, дистанца, превозник, време на патување, дали е директен или преку градови, овде цели градови се отсечени како во среден век, како Делчево, Каменица, М.Брод, Д.Хисар. Ем камено доба, ем силни се правиме, демек ние битни сме, па дај преку ред. И финти дека сме сироти, битки за Арачиново не палат ни кај Црногорец, оти имаат интернет, штом ќе види кај е Арачиново, колку е блиску до Скопје, колкаво село е, дека одамна е муслиманско, може да ти каже „брате си обрал бостанот“. Црнгорците не шиткаат имоти на Албанци, Косовари итн. од тоа што јас видов и се свесни дека ако тоа го прават, ќе им се случи Косово и готово.

NoirSerpentine likes this.
  15. Realist1

Realist1 Популарен член

16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ајде сите признајте дека сте ја гласале Камала:rofl:

NoirSerpentine and Realist1 like this.
  17. Realist1

Realist1 Популарен член

Во три држави по еднаш бев јас :D

Biljarkata likes this.
  18. Букерко

Букерко Истакнат член

Досега, административниот тим на Трамп е одличен. Ники и Помпео нема да бидат дел од новата администрација. Кенеди, Вивек и Тулси веројатно ќе имаат активна улога во новата администрација. Сите неинтервенционисти.

Од друга страна, Том Хоман, поранешниот директор на ICE, ќе биде поставен на позиција која треба да е темел на политичките залагања- намалување на нелегалната миграција, како и за масовни депортации на нелегалните мигранти. Уште од стамиот старт ќе се имплементираат политиките на Нула толеранција и Остани во Мексико. Очекувам нереди и протести, ама очекувам и поактивна улога на федералните служби при имплементација на депортациите. Оваа политика нема да вроди плод на долг период затоа што, првично, потребни се доста ресурси и време, а потоа ништо не гарантира дека истите лица нема да се вратат во некоја блиска иднина. Клично е да се стабилизира јужната граница, која на долг рок треба да ја намали стапката на нелегалната миграција, контролата на теренот ќе биде поедноставна и, секако, ќе се намали ризикот по животот на патролните служби. Ѕидот е одлична и практична идеја, само формата во која е направен е лоша.

19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Од Македонија на Македонците, стигнавме до Америка на Американците.

Stephen Miller 'America Is For Americans And Americans Only'

Tanjamm likes this.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Пуштете си Хепи, следи емисија Кирилица, Трампе Србине. Нека се гонат бре, какви будали, какви забеготини. Какви превртливи манипулатори, какво никакво однесување. Спомне ли некој „НАТО ја бомбардираше Србија“, врати му „Трампе Србине“. Речете ми после Србија ќе оделе во БРИКС, Србија била русофилска, абе тие очајни, очајни, само Трамп да ги потапка по рамо, исти како Македонците.

eliesaab likes this.