А што си замислувавте вие на слоганот МАГА уствари Great, greater Погрејт не знам што може. Освен Србија до Токија можда What a time to be alive
За самото купување на овие држави неутрален сум. Ако им помине таков референдум, тогаш со среќа нека им е. Дури и демократите ќе му се заблагодарат за новите сини држави на изборната мапа.
Од кога е друже Канада либерална? Што зборуваш? И Канада како една држава да е земена пак ќе биде црвена, на генералните 2021 спрема popular vote конзервативците има два проценти ако не се лажам повеќе, ама и провинциите да бидат земени како посебни држави пак изборите ќе бидат неизвесни како сега. Бритиш Колумбија, Алберто, Манитоба ти се екстремно конзервативни, дури поконзервативни и од еден Вајоминг, Монтана и Ајдахо.
Не би рекол. Трудо е далеку непопуларен дури и кај левичарите моментално. Не можеш да знаеш како би реагирале на американски демократ. Но социополитички гледано, Канада е далеку полиберална од црвените земји во САД.
А јас што реков...модерни вредности. Може па јас се занесувам, штознам. ..што има везе, пијте доместос
Кој ве лаже бе дека Канада ќе биде „купена“? Шо ви е на вас? Сексуалниот престапник Трамп и неговите политики ги сакаат само конзервативците у Америка (и тука по некој на форумов), каква Канада, какви бакрачи. Сарамзалино е ова, па ќе го „купел“ Трамп. Офффффф
Ти пријателе на друга планета живееш или може ја шизофренија имам. Ќе го сменат ко ќе му помине мандатот, а другото ми беше инвазија е ова или носите демократија? Кај да влезам у терористичка организација ли? У унија пред колапс? Не ми е јасно како сакаш да влезеш у куќа која е веќе на раб на провалија и едната страна почнал да паѓа во провалијата. Ќе пропадне де чекаме еве гледаме. Туку ова инвазија ли е или само русите прават инвазии?
Јас уште чекам колапс на доларот, распад на САД, независен Тексас, БРИКС валута, а сега овие кои го тврдеа претходново (и уште 100 други сценарија) ми најавуваат уште поголема Америка. Хаос срцка, во ,,јавни фаци" има посериозни дискусии. Политички теми < Спенџарски и Мелити. Спојлер
Сарказам беше Баш пошто е пред фазла од 150 години... истиот аршин, ете не верував дека би можел да биде можен... или некому прифатлив. Ама шоимавезе
Дека се поконзервативни ти зборам за некои провинции, Канада како цела држава би била свинг стејт со мала предност за конзервативците. Либералната партија таму е на власт од 2015 кога единствено и победиле спрема бројот на гласови, 2019 и 2021 двата пати победија либералите без мнозинство гласови. Системот на канаѓаните, британците и на мериканците за избор на претставнички дом е многу застарен и непропорционално функционален.
И ја чекам русија да пропадне украина цела да е путин да умре рак имал ама добивам колабрирана европа нато ќе ја брани ли данска и да не редам. Ќе си пропадне доларчето си стоам на тоа
Ама јас ништо од ова што ти го пиша немам тврдено или земено како релевантен извор за разлика од твоите небулози.
Каде има инвазија? Паѓаат ли гранати на Гренланд? Нападнаа ли? Или ти муабетот го сметаш за инвазија со цел да прадаш геноцидно терористички акции на Русите? Како е тоа исто? Не може да биде исто, оти Русите и Украинците по гени се браќа, овие не се, исто нема да биде дури и не дај боже кога би нападнале. Македонија станува земја на духови, пола комшилук ми е во Германија. Македонија не може преговори да почне, ти заземаш некој лажен став како да имаме некој избор, можеме да одиме, ама не сакаме. Не можеме, не знаеме, проблематични сме, криминогени, и такви никому не му требаат. Па и муабетот „Кај да влезам“, божем тоа е одлука на поединец, демек поединци влегуваат, а не цела држава. Јас мислам во Хамас да влезеш ти и овие другите што живеат на Запад и тука промовираат антицивилизациски вредности. Нели брат ви Трамп за 24 часа ќе донесеше мир во Украина, и во Газа. До кај сме со тоа? Длабоко верувавте во тоа и тоа го пишавте 100 пати на форумот, па и се лајкувате едни со други како секта. Трамп не го ни покани Путин на инаугурацијата.
Не де ја имам шизофренија. Со друг сум пишувал Ќе се повика ли данска на член 5 од нато? Инвазија ли е ова или смут заземање на територии? Нели русите беа агресорите и тие шо сакаа да се шират и да заземаат територии? Шо бидна сеа? Демократско земање на територии а? А бе братче
Со сирија шо бидна? Терористот ја да не го донесов или путин можда? Израел нешто се прошири? Или не се важи тоа слепи сте а? Ќе ти пуштам сликичка од сингапур за брзо
Ама џабе релативизираш со Сирии и бакрачи. Јас адвокат не планирам да бидам на муџоњи, вас ви беа браќа. Скапавте од пишување Трамп нема да дава оружје за Украина и ќе стави крај на војната. Каде е мирот? Значи сепак и тука наивно поверувавте. Цело време верувате во нешто што нема да се случи. Како деца од 2 години. Последни 20 години само Македонците зборуваат кој ќе се распадне, и само Македонија тоне, за споредба една Босна има дупло поголем минималец. Ви затајуваат прогнозите. Што им мислите на другите вас ви се враќа. Напад нема на Данска, ни на Гренланд како што гледам, не знам што член 5 го зборуваш. Вие русофилите 3 години гледате напади и интервенции каде нема. Пример Нигер, велевте Франција ќе правела инвазија на Нигер, што секако не се случи. Единствена инвазија засега во светот е таа на Русија врз Украина, друга нема. Тоа е инвазија и окупирање на територии. Друга инвазија нема во светот, не знам каде вие гледате.
Немми затаила прогнозата мене уште пред година време ти пуштив мапа на украина одеса дњепар и така ќе си биде, еве го покровск паѓа веќе. Ме интересира да престане украина за сирија ми е гајле. Нели русите се склони за територии шо бидна сеа со западот кажи ми ти си прозапад нели нели домокраци брадархуд како сеа менувања на граници? Нели нато нато ќе помогне ли на данска сеа ете ти сакаш у нато кажи шо ќе биде да знаеме