Избори во САД 2024

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DS10, 22 април 2024.

?

Кој ќе победи на изборите во САД?

Анкетата е затворена на 8 ноември 2024.
  1. Камала Харис

20 глас(а)
    13,3%
  2. Доналд Трамп

130 глас(а)
    86,7%
  1. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.095
    Нема да сирија ништо не е, плестина, грузија ништо не е романија сеа ништп не е а да и канада и гренланд само на муабет е се си е супер само ја сум прорусин и рудија е крива за се :lol:

2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.143
    ЌЌЌЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. Растегливо идно време, кое постои во речникот само на геноцидно - терористички расположена група Македонци која во мир изгуби повеќе територија од самите Украинци во војна во Украина.

3. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.095
    Не е ќе ја земаа веќе
    https://x.com/theepicmap/status/1851263272332218805

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.143
    Значи сосе Днепар и Одеса, здравје ако биде за 5 години, таман Русите во Украина ќе држат територија колку Албанците во Македонија, така ли? Како после да не ги жалат другите народи Македонците.

5. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.095
    Мене лично немора никој да ме жале оти реално не сум за жалење а ти незнам како се осеќаш

6. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.060
    Допаѓања:
    17.298
    Ако не можеш да ги купиш ќе си ги држиш под контрола против вољата на народот со револуции и паради секако шарени и обоени :)

7. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.060
    Допаѓања:
    17.298
    Зошто не вреѓаш бе Тање вака, шо ли ти згрешивме толку?

Знам дека пропагандата не иде во прилог, џабе фрлени пари се ама тоа е нема љутиш, не убо вака за својот народ ич па колкави и да се странски пари и поданост во прашње ^_^

На Billy Idol, Mrs. right, nextredstyle и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.143
    Па види, пред 6 месеци пола Европа ни гаснеше пожари, тоа што народов го пали, го гаснеа, сега гледам на истите пропаст им посакуваат, па и ликуваат членовите. Дефинитивно една од најпроблематичните нации на европско тло. Па тоа што пештерските работи ги правдате со пропаганда, фрлени пари, некој некому плаќал, доволно кажува дека немате никаква доза на самокритичност кај вас. Баш ми е срам што сум Македонка и што сум од Македонија. Затрупани во купови ѓубре, ама битно есапот од туѓи џебови добро ви оди.

Фан и адвокат на меѓународно признаена терористичка група е терористички настроен, исто како што фан на опера е уметнички настроен.

Последна измена: 9 јануари 2025
  9. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.060
    Допаѓања:
    17.298
    Мори Тање и јас гаснев пожари летово шо ти е, а и наши луѓе помагале во други земји за гаснење каде што има потреба и не гледам од кај ги вметна и пожарите сега во муабетов.

И ти ги поддржуваш Бајден, син му и компанија, едниот излапен во мозоко (напрај војни до кај шо стигна, не ме чуди и атентатот на Трамп да е негово масло), другиот наркоман и криминалец и сега шо треба да речам дека ко нив си, ептен неубај споредби ни прајш тука, неубо вака ич, ама за пуста парааа...

На Billy Idol, Mrs. right, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.143
    Ако случајно не дај боже Трамп го нападне Гренланд, го чекам вашиот наратив дека жителите на Гренланд се криви, дека ете не сакале да се спојат со првата сила во светот, дека самите требало да прифатат што им се нуди, дека нивниот претседател исто како Зеленски е недоветен, се ќе кажувате и сите ќе се криви, освен Трамп и САД, исто како што Русија и Путин не беа криви за ништо. Нели така е вашиот наратив? И плус некоја приказна слична на нацисти можете да си измислите.

Нели Трамп ќе донесе мир, една година трубите само тоа и со некоја сигурност од 102%? Па кај е тој мир, напротив, не дај боже може војна да отвори. Само барате некои непостоечки идоли, некои ликови што немаат врска со Македонија и Македонци, и ги фалите како Господ и на крај испаѓа обратно за 102%. А Трамп виде од Путин, ако тој може три години да се окозува кутриот кај Часив Јар, едно гратче како Пехчево, овој има апетити да ги спои Канада и Гренланд, боже....

11. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    5.065
    А Путин за што е крив леба ти? И стварно мислиш дека Зеленски не е крив што секојдневно умираат цивили? Ако го мислиш тоа длабоко се лажеш.

Најсмешно ми е што сега викаш 'Не дај боже некоја војна са отвори' и демек уплашена си за твојата иднина, а до пред два месеци не ти беше страв магарето Бајден што и дозволи на Украина да користи нејзино оружје на Руска територија. Не ти е страв од февруари 2022 на вака еве веќе трета година дека поради кривица пред се на Зеленски, а потоа и на Бајден војната нема да се прошири и да испоцркаме ко глувци? Дај ти се молам.

На eliesaab и Amellie13 им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.143
    Замени само Украина со Гренланд, Канада, и тоа е тоа. Кон браќата мора братски, ист, третман и за Путин и за Трамп. Ќе речеш „За што е Трамп крив, нели им понуди да ги купи, тие ем заостанати со стандард во однос на Данска, ем не сакаат да се спојат со велесилата“, таква теза од времето пред Христа ќе си смислиш и ќе ја пишуваш 100 пати, и ќе те лајкуваат тука една група луѓе. Не се плашам јас за мене од војна, и без мене сонце ќе грее, таман работа, ама не е среден век па луѓево да се однесуваат како диви животни. И еве го Бугаринот Костадинот сака да анектира делови од Македонија. Тоа арно ли ти се чини? Сигурно има по Балканот некоја група со слични ставови како вас, па може пишуваат дека сме прости што не прифаќаме доброволно да се споиме со Бугарија, дури не направат воена инвазија. Провери сега по екс ју форуми, сигурно има таму некои такви што вака коментираат. Смислете само Косово во кој контекст ќе биде кажано, има ли спојка со Гренланд, ма и не мора да има, ќе го споите некаде. Креативни сте вие за такви приказни од 3 век пред нова ера, ќе смислите некоја приказна, не го оставај братот Трамп на цедило, мораш да го браниш како Путин. До вчера пишувавте, мислиш со Трамп другари од војска сте.

Жити бога, па Путин ли мене ќе ме загрози, него Украина го шљака секое утро. Нека си го одбрани Курск, па нека ја средат државата, па нека се јадат за едно 5 децении кога ние ќе го напуштиме земскиот свет.

13. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.095
    Можиш мексико да го смениш за украина или канада неможеш гренланд и сирија да ја менуваш за украина. Се се само да се оправда прозападната агресија од твоја страна.
    Од курск блиску се до москва полека полека ќе биде.
    Шо направи европа сеа? Со санкциите ослабе скроз економски, мурика и наметна криза со емигранти и сега со вака ослабена европа трамп си игра играчки. Дефицит имал 370 миљарди не му ги купувала европ колите ….
    Шо ќе му се случе на нато сеа ако трамп го земе гренланд - варшавски пакт?

Последна измена: 9 јануари 2025
  14. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.095
    Незнајш шо збориш веќе фан на меѓународно признаена терористичка група? Коа ма тање моменталниот лидер на сирија ли? Грешка си не го подржуваме.
    Мене ми е срам шо си ми сограѓанка, сум немал да јадам гордоста не сум си ја продал, нашите прадедовци немале леб ама турци не се пишеле а можеле ако и тие гледале да виткаат кичма како и ти шо виткаш кичма до сега, денес немаше ни да ни постои државата.
    А терорист ако ме правиш, да радо би бил ко гемиџиите него да бидам продадена душа.

На Wideperpetual, Mrs. right и sonuvana им се допаѓа ова.
  15. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    976
    Допаѓања:
    270
    Кога ќе падне НАТО, кој сакате повеќе да не освои? Бугарија или Грција? :mm:

Јас сум повеќе насочен кон Грција, подобри плажи имаат. :D

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.676
    Допаѓања:
    14.143
    Aлбанија и Косово ќе бидат побрзи, и ако сме послушни ќе не земат за аргати, ако не, Газа не ни бега.

На Wideperpetual му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    38.492
    Јас како сопруга на Бугарин, ги одбирам браќата Бугари :lol:

Повеќе сум за браќата Срби :D

Има некаков скандал со Трамп? :?:

18. Букерко

Букерко Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2023
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    303
    Претставничкиот дом на САД, во 218 гласови, изгласа закон каде на биолошките мажи им се забранува да учествуваат во женските спортови. Двајца конгресмени од Демократската партија гласаа заедно со републиканците.

Ако утрото по денот се познава, одлични почетоци на транзициската политика на Трамп.

На nextredstyle, Realist1, daylight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.625
    Очекувам Трамп да си го исполни ветувањето кое го даде во врска со дроновите кои се појавуваат. Рече дека јавно ќе ја открие вистината и ќе објасни детали во врска со нив. Иако знам дека помоќни индивидуи од него нема да дозволат да се обелодени вистината.

На nextredstyle и DS10 им се допаѓа ова.
  20. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    5.095
    Братот путин загрижен за братот трамп :D IMG_2408.jpeg

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.