Избори во САД 2024

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DS10, 22 април 2024.

?

Кој ќе победи на изборите во САД?

Анкетата е затворена на 8 ноември 2024.
  1. Камала Харис

20 глас(а)
    13,3%
  2. Доналд Трамп

130 глас(а)
    86,7%
  1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.159
    Допаѓања:
    175.210
    Апсолутно грешно, јас сметам дека не ни треба ни планетава ни здравје. :inlove:
    Јас веќе го дадов моето само за да бидам дел од овој прогрес кон себе уништување. :l:

Само на толку деца (и во точниот дух на конзерватизмот, од поќе жени), не знам како не мисли за иднината нивна на планетава. За него и онака прекасно е, не е ко да ќе види ефектите на одлуките шо ги носи. За другото ете не ни сакам да коментирам зошто за лгбт+ тука се тегниме со години веќе, ама дека слепо и на ова ќе се мижи од истите луѓе? Јас би се срамела. Ама секој со своето. |(

На FriendOfDorothy, crimson, Angie1432 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.108
    Допаѓања:
    9.411
    Оф леле штом дојде ред да мислите дека Трамп ќе ви решавал ваши проблеми...

Ма какво освестени пералните за пари шибаат такви глупи пропаганди! Тоа woke срање е најголем проблем у светов пошто треба само да климаш со глава и не смееш да имаш различно мислење, пошто ќе има обид за стигматизирање и лепење етикети од типот фашисти, неофашисти, етноцентристи.. Пацифизмот е најголемото ирационално срање што можеше да му се задеси на светов. Пошто е очајно глумење за тапкање по рамо и борба за лесни пари.
    Мое единствено мислење: воопшто не ми е гајле твојата сексуална ориентација и познавајќи се себе нема ни да ми биде. Јас не сум личност што некогаш се објаснувала, дообјаснувала, појаснувала, дополнувала себе и ич не ми е гајле како тераат другите. Не ми се проблем ниту обидите за етикетирање напротив баш ми се интересни и затоа те прашав дали да ја свртиме на шала, ама Ѓаволот ја однел шалата на темава... Проблем ми е кога ќе почне некој да ме замара дека не е сфатен од другите и дека другите треба да му покажат и докажат почит, разбирање, да го опсипуваат со фалби и пофалби. Не сакам никој да ми се беси на трепки и кај мене не поминува пасив-агресив. Не знам како поинаку да ти го објаснам ова а пошто си од ЛГБТК+ заедницата да не се налутиш. Свесна сум дека сум среќна што живеам во период кога ХИВ и СИДА се лечат, се најде лек за дијабет и се надевам дека ќе се најде лек за ракот. Се друго ми важно ко сибирски снег пред 300 години и за другото да си најдеш некој друг за да му кажуваш како не сте прифатени во општеството немам јас потреба некој непознат да се согласува со мене и да ме прифаќа каква сум била.

Знаеш што е освестен човек? Оној што не наметнува свој став на другите, што не се правда пред другите, што не се занимава со туѓи срања, што знае да направи муабет без да навреди некого. Во моментов живееме во време кога некој мора да мисли како толпата за да има етикета woke за да би бил прифатен во ЛГБТК+ заедницата. А толпата не само што не е woke, туку е и очајно неука и деструктивна. Освестен човек у машки жаргон е ти да си еманципирана во душата за кур да не ти чуе. Еманципацијата за мене е писменоста и знаењето, за мене воопшто не е поврзана со полови разлики.

Најреторичко прашање: зошто у пизду матер треба да ти е гајле што мисли некој тотално небитен форумски лик на која било тема? Штом врз тебе влијае мислење на тотално небитен и непознат човек најсериозно треба да поработиш на комплексите.

П.С. Патем пошто се фалиме на непознати, јас сум само по мажите и сум ол д синг лејдис. :rofl::rofl::rofl: Не ми се верува дека дотуркавме до ваков муабет... :devil:

На SummerGirl, CameliaMiller, sonuvana и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.135
    Допаѓања:
    188.801
    Јас ниту имам поим какви проблеми има Америка, ниту сум го гласала Трамп. Мојот прв коментар на тема президент оф Ус беше пред 18 години, кога помислив-ок, полошо од ова не може. Мојот коментар на овие избори е и беше-идиократија. Колку треба да е дно, за вакви фигури да стигнат воопшто до кандидатура? Ама ок, човек кој пола мандат немаше појма кај е (или таква улога му дадоа) ја водеше државата и не го стисна црвеното копче (не тоа за кока кола) ... така што...ќе да е, дека овие на кастинг се избрани. Некој мме, негде мора добро да се забавља.
    Олигархијата си е стално таму кајшто треба да биде. Само Били бој му фали на ова друштвово:smirk:
    За климатски кризи, ќе видиме. 8-|

4. Букерко

Букерко Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2023
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    302
    На SummerGirl, eliesaab, quattro и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    4.820
    Надвор од нато!

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.135
    Допаѓања:
    188.801
    :D

Сега таман Шеки во Нато, нема надвор од Нато.
    Па сега, ,,теорија на релативност, ,- види брат, релативно 5 % е супер, бар не е 25%. Знаеш у старо турско како беше...:bug:

На SummerGirl, Billy Idol и Antebellum им се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.571
    Допаѓања:
    13.949
    Утре нека излезат, ама брука е тоа.

8. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    4.820
    Брука е оти син ти и маж ти ќе треба да земат пушка у рака и да си ја бранат државата од која користеле бенефити и јаделе леб тие и нивнита фамилија?
    Добро.

9. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    4.820
    Ова со лебарката не те можам хахах
    Останува да видиме како ќе биде, ако тргне на гренланд има шанса варшавски пакт на нато да му се случи за канада не верувам дека би тргнал воено ама орангутанов е мавнат така да се е можно.
    Шта се мени тиче 500 милиона за нато нема потреба, за тие пари може сами да си се наоружаме ама ќе видиме како ќе биде, очекувавме промени во светот и ги добивме дали ќе биде на подобро или на полошо ќе покаже времето.
    Има некој работи шо се сложувам со него ама нема да оди далеку од политиката на демократите заземи и јади ги ресурсите на другите.

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.135
    Допаѓања:
    188.801
    За толку пари и таа фабриката за оружје може да се отвори, во М.Брод ли беше, кај ли беше...
    Ето видиш, арно ме држел паметот , а можда и веќе произведувате дронови ама појма немате :wasntme:https://kanal5.com.mk/vo-samokov-naskoro-kje-pochne-proizvodstvo-na-voeni-dronovi/a614299

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.108
    Допаѓања:
    9.411
    Радмила сега прво да си ги побара парите од бугарската пензија на дедо и.

*Со камата.

На SummerGirl и Biljarkata им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.571
    Допаѓања:
    13.949
    Кој што ќе брани и одбрани? Хистерии за војска, ќе одбранеле. Сега гледав Само вистина, Александар Генчов укажува дека податоците од ДЗС се дека македонските деца веќе се под 50% од родените. За 10 години малцинство. Што тоа сме одбраниле некогаш, сега или во иднина? Ич ништо. И не заземај став како да НАТО зависи од тие нашите парички што ги немаме. Македонецот дури да реши што планира со себе, малцинство ќе биде, веќе е на чекор од тоа. Значи изборите и начинот на живот не бил добар. И оној од Струмица, што се кажува Бугарин, Митко Георгиев, новинар и публицист му кажа на Бетмен да си прочита каде е Македонија според Александар Дугин, овој му враќа „не читам руски стратези“. Веројатно во Голема Бугарија или Голема Србија, каде на друго место. Баш ме интересира дали тој Митко е Бугарин навистина или е само бугарофил? Ако некој од Струмица знае, нека пише.

Фабриката во Самоков си работи, да и дронови ќе прават или веќе прават, тоа е стара вест, додека Славјанка беше министер.

13. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    4.820
    Не ние зависиме од тие парички а не нато од нив.
    Тањо немаш рационален став за ништо, затоа ми е тешко и избегавам да дебатирам со тебе, ти си сестре како дува ветерот така, еднаш не застана дека подржуваш една работа.
    Како да ти кажам, ако не ти се допаѓа емигрирај?

На eliesaab и Букерко им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.571
    Допаѓања:
    13.949
    Пишман аџии. Сменивме име да влеземе, сега ќе им кажеме „ааа, ние немаме пари, ќе излеземе“. Циркуз. Па тоа ќе има последици, кажано е веќе од албанското малцинство, ако нема ЕУ и НАТО, ќе бараат чаре, а чарето ич не им е лошо, Албанија брзо граба напред(догодина ќе правеле некоја си трка од светски ранг, лани имале 11 милиони туристи), тука им е Косово, делови од Македонија се одамна албанизирани. Демек ти сакаш да ти останат 5% за НАТО во џеб, ама да останеш без држава и догодина да немаш ни буџет, ни ништо? Тоа пологично ти се гледа? Не е само Албанците што прават притисок, ако следиш во јавниот живот, се почесто и Власи, Бошњаци, и други имаат тотално спротивни ставови од Македонците и не ги поддржуваат. Едноставно укажуваат дека не знаеме да си ја управуваме државата, немаме визија, што е секако точно.

П.С. Пишав дека би било идеално за 2 години да се иселам, имам некои животни циклуси и одлуки што не ми се довршени овде, ама кога ќе се отселам каде и да е, планирам да бидам лојална, не како нашинците што им јадат лебот, ама плукаат и лажат дека во Кина би живееле. Таа нелојалност е скоро како таа на Сиријците, Авганистанците, и како на Албанците овдека, исто. Ако не си лојален на среден систем ти, зошто некој да биде лојален овде на купови ѓубре, отровен воздух, распаднати болници?

15. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    4.820
    До некни беше за промена на име до вчера пишуваше уште бугари во устав и сега влеваме во европа сега почна да пишуваш сама против себе кога глеаш дека те пуштија низ вода. Едно не ви стана јасно дека со лижење не се прави ништо треба работа за успех, вие продолживте да лижете, за држава не гради никој треба сами да си ја изградиме, нато нема да дојде да те брани, никој нема да дојде да те брани треба сам да пуштиш крв за да си го одбраниш тоа шо е твое. Ама се научивте ко амеби дека се некој друг треба да направи за вас па уште летате у облаци дека друг ќе ни среди и друг ќе не брани

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    975
    Допаѓања:
    269
    Зошто мислиш дека е лоша идеја друг да не брани? Дали НАТО изгубило во физичка пресметка досега? Не.

17. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.243
    Доволно време амбасадите на САД служеа како билборди за промоција на разни сексуални (дез)ориентации. :clap:

На eliesaab, Букерко и DS10 им се допаѓа ова.
  18. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    4.820
    Де дај ми еден пример кај шо нато одбранил некој

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.571
    Допаѓања:
    13.949
    Не сум ни гласала на референдумот за името. Бугари во Устав бараат поради 120.000 пасоши, не оти некој нешто пишал на некој небитен форум и тука си правите замена на тези, ко божем невини и угнетени и демек не ви е јасно. Прашај ги овие тука „западњациве“ од форумов со чии пасоши „лапаат“ евра по Европа? Со бугарски. Лицемерие се вика тоа, тешко и предавници се, и криминалци, фалсификувале идентитет за финансии. Ај сврти се кај живееш, прошетај низ државата, види ја на што личи, престанете да се тешите некој некого пуштил низ вода. Кој да ме пушти низ вода? Ме пуштаат низ вода гнасите што не работат ништо, а даноци плаќам. Тоа „мое“ е веќе дискутабилно кога пола држава е со малцинства. Во Тетово, Гостивар, Дебар, Кичево, Струга, не се чувствувам дека е мое, во Виница има еден сокак пола пензионери, Делчево, Берово, и сличните исто. Што ќе одбраниш кога командати на гарнизони пола ти се Албанци, пола армија и полиција се со малцинства, вие живеете во некои филмови. Дури и во УБК е мешан состав. Што ќе одбраниш жити се, пола куќи или се празни или се со старци во македонските населени места. Ти сам пиша еднаш не ти било гајле и да се распадне Македонија, сега наводно ќе си ја бранел. Македонците сами ја продадоа западна Македонија, очигледно не мислеле ни да живеат таму, не па да ја бранат. Да седеа каде се родиле, немаше да зборуваме сега за некаква „бранење“.

20. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    975
    Допаѓања:
    269
    Уште подобро: ниедна држава не се осмелила да го нападне НАТО, освен ако не го важиш 9/11.