Стиснав не, но искрено не се замарам дали ќе има од аспект што не излагам на гласање во последно време воопшто... Кажете го разочарување, преголеми очекувања , се падна во бунар и прекинав да.се надевам за " подобро утре" од било која партија. А се е ок моментално САМО да има избори. Затоа сега и бројот ќе "се намалува" само и само да се има излезеност... Е после избори што цифри не чекаат не сакам да знам...
Па изборите се побезбедни во секој случај од одење во шопинг. Да, и ќе одам да гласам - затоа се викаат И З Б О Р И, да одберам некој избор или не. Асполутно е во ред и е неопходно. Ако ништо не правиш, ништо нема да промениш.
Лично, не се согласувам со ова ни најмалку. Во земја каде што се знае точна бројка на население, не се манипулира со гласови од починати луѓе, итн., итн, Да. Тука со сите манипулации кои ги прават, едноставно не. Ништо не можеме да смениме.
И мене не ме интересира политика, ама многу ме интересира кој ни ја води земјата каде живеам, работам и растам деца. Како и на сите избори, ќе излезам, ќе гласам и ќе ги симнам овие го*на, за да донесам други го*на, па после и нив да ги симнам од власт. Да го правевме ова сите, може ќе знаеја дека не се вечни и ќе намалеа со криминалите. Али ние дека фин народ, никој не го интересира политика.
За кого да се гласа, за 30 годишен еднопартиски систем поларизиран у две бои!? Нека гласаат тие со членска кои добиле дипломи и висок професионален статус по партиска основа. Пензионерите административци кои одат у приватните сектори и после навршување 64 години дур не испуштат душа на аристократското биро. Нека гласаат оние со корист и ниски страсти крај краева... Јас се уморив од процесот на докажување правда преку револуции и протести од било каков вид. Душевно сум престара за тие срања, и одамна дигнав раце од клетово земјиште од кое тешко се излага преку граници како здрав самостоен граѓанин.
Избори мора да има зашто вакво играње со нерви е неподносливо. Плус да имавме нормални луѓе, а не глупандери кои калкулираат со здравјето на граѓаните во техничката Влада можеби и ќе бев против. Вака сум апсолутно за. А здравјето на граѓаните вака е позагрозено отколку ако има избори. Без никаков ред и спроведување на контрола од страна на МВР, без свест дека некој може да се зарази и дека Коронава навистина постои и граѓаните сами си се криви за ширењето. Искрено повеќе се шири преку лични контакти, пијанки и собиранки за разно разни поводи. Избори се пет минути работа. Плус секако ќе се врши контрола да бидат сите со маски. Има едни кои сакаат што покасно избори и намерно играат на карта да има што е можно повеќе заразени, да трае вонредна што е можно подолго, да крахира се за они да дојдат на власт. Другите исто не се цвеќе за мирисање (тие ништо па не прават), ама ситуацијава мора да се реши вака или онака. Така што јас сум за што е можно побрзо избори.
Да сме на јасно кој е у најголем мах виновен за дивљаштвото и групирањата. Политички поени фаќа на грб на народот на сметка на нивната заштита. Пу.
Доколку бидам во Мкд кога ке се дешаваат избори, ќе излезам и ќе заокружам све што ке видам на ливче, може нешто и ке си допунам. Како што правев до сега така и овој пат ке направам. Ако не излезам може и да ми го земат гласот, па вака подобро да го поништам ливчето. Никого од овие две партии не сакам, сакам промена некоја, сакам нешто ново и младо да видам на наша политичка сцена. Преку глава ми е од едни исти верглања. 30 години едни исти си ја додаваат топката. бљувотини од политичка сцена имаме.
Сакам избори. И не гледам проблем во избори ако веќе сите одат по кафано, теретани и базени. Подобро нека има, нека не се достигне политичка криза. Кој сака нека победи.
Зошто бе не го сменат тогаш, како Мизрахи што ја сменија? Да не случајно им одговара опозициски министер во Мвр, за да не си ги валкаат тие рацете со заедницата "ме - заболе- стапот- за - Короната" и да не се компромитираат со коалициските кротко- разбрани партнери? Ако здравјето на граѓаните е загрозено од Наќе, одма нека го баталат, па заменичкана нека им влезе со тупаници во Чаир и Сарај. Или нека ги едуцира, апелира, моли.. Нека биде еве покреативна. Па да ве видам дали и тогаш ќе биде "пу", или ќе биде мукла како и за сите други идиотштини и фијаска изминативе месеци.
Ќе си го искористам правото да гласам ако се исполнети условите за одржување на регуларни избори. Ако бојкотираат оп. партии, ако Сдсм сами одат на избори, тогаш не гласам. Шо барам, да им прам друштво?