Избори и политички случувања во светот

Дискусија во 'Политика и настани' започната од DS10, 27 јануари 2025.

1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.763
    Допаѓања:
    41.725
    Јахахахахаха абе вие тука уште на Вучиќ сте се палеле, глеј хит :D

Тоа милион вечерва низ Белград мирно парадираа, воени ветерани им се придружија и ги чуваа, цела научна и професорка фела, доктори, земјоделци, цела уметност, поддршка од 5 до 95, буквално баби и дедовци ги пречекуваа по селата кај што поминуваа, им мафтаат од прозори и балкони нонстоп, храна, подароци...

Ама толку е капацитетот, некој пишува на тастатура, некој пешачи 200км+ за подобро утре.

Инаку протестите се за објавување на целосната документација за падот на надстрешницата. Уз пат и против Вучиќ оти не објавува. Е само да ве потсетам дека во таа несреќа ЗАГИНА И МАКЕДОНЕЦ. Научник. За да истиот тој Вучиќ денес за време на 15 - минутното молчење им пушти звучен топ од забрзан автомобил како влетува во толпа и да предизвика стампедо. На мирен народ кој седи и молчи. И оддава почит на загинати.

На allaround, Tanjamm, La-loca и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    4.709
    Женска белград сам е 2 милиона народ колку има тука по тебе 500к ? ами до 2 милиона за да се покрие белград а каде е другиот дел од Србија. Почетните протести на студентите се користат за друга цел, ја ги подржувам барањата на студентите, ама неќе да е до нив ова..
    Де сеа објасни ни зошто баш од толку народ луѓе од НВО се таму, ?

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.127
    Допаѓања:
    4.941
    Многу ги боли, ги пржи. Ја пржеше и Америка во времето на Бајден, Србија има централна позиција на балканот, кога таа би заминала по чекорите на Путин, Бајден и неговата багра би можеле само да се чешаат кај што не ги чеша.

4. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.102
    Допаѓања:
    9.410
    Не ми е важно колку Срби имало на протестот, тоа е нивни протест во нивна држава кај што тие плаќаат даноци. Прашањето ми е многу јасно.

Не ми одговори на прашањето. Што бара македонски невладин сектор на протести на студенти во Србија? Кои се причините за протестите на студентите во Србија и која е целта на протестите во Србија? (ти ја нагласувам Србија пошто Македонци се кренале од овде и отишле да протестираат во држава кај што не плаќаат даноци! да протестираат за нешто кое не ги засега нив.)

И уште едно прашање: зошто никогаш не им текнало на освестениве македонски кркачи на УСАИД пари да отидат на некој протест, штрајк, митинг во Грција? Барем во Грција редовно има протести, еве сега последно на 28.02 имаше генерален штрајк зошто никому од нашиве не му текна да протестира таму?

На Biljarkata, Керолајн, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    6.542
    Зошто се засегнати македонските граѓани за случувањата во држава во која не плаќаат даноци? Сериозен проблем е што Македонци решиле да се мешетарат во туѓа држава.

На Керолајн и Ahoy им се допаѓа ова.
  6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.210
    Допаѓања:
    8.410
    Прво 500, сега милион, а после може и 6 цела Србија ќе ви текни.
    Луѓе, реални ли сте?
    Повеќе од 100.000 немаше, плус дел од нив беа од останатите градови во Србија. Како стигнавте до милион? Знаеш ти што значи милион? Па ете на рилсот убо се гледа, 3 булевари од по 2км се исполнети само.

Лажна вест.

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.102
    Допаѓања:
    9.410
    Истово прашање го поставувам цело време. Со која цел македонски граѓани одат во друга држава во нечија поддршка?

*Патем овие се Срби членови се на српската партија кај нас, не се невладин сектор и ова е од поодамна. :rofl:

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    27.866
    Пишав и претходно, ете ти ја Босна за пример. Види таму што се случува и како реагира меѓународна заедница кога нешто и е битно.
    Кој е отиден? Линк некој, слика?
    Да ви верувам на збор?

9. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.127
    Допаѓања:
    4.941
    Не знам во кој универзум живееш, ама вака не се оддава почит на загинати. Не се оддава почит на загинати со пеење песни, играње по улици, забавување и што уште не. Пак ќе дојдеме на моето дека к ги боли за загинатите и дека таму се појдени да си тепаат време и да си добијат позиција.

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    27.866
    Баш да видиме каде ќе ги сместат сите што си губат време. Ќе треба бајаги нови државни институции да измислат.

Баба ми викаше со инка ум во глава не се става, во право била. До тука е.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.763
    Допаѓања:
    41.725
    Препровери те молам, дури и МУП на Вучиќ вели дека 107 000 имало, а тие стандард си бројат даааааелеку помалку, имаат слаб тачкасти софтвер.

Инаку, пополнети САМО 3 булевари од по 2км, според чатџпт се 360 000 - 720 000 луѓе. Околу кружниот не броиме :)

Screenshot_20250315_222039_X.jpg Screenshot_20250315_222054_X.jpg Screenshot_20250315_222232_X.jpg 20250315_222245.jpg

И за лажната вест:

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.127
    Допаѓања:
    4.941
    Баба ти многу паметно викала, треба да си го ставиш прстот на чело, да се подзамислиш.

На quattro и Realist1 им се допаѓа ова.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.763
    Допаѓања:
    41.725
    Јас па се мислев вие во кој универзум живеете.

Па подостоинствено оддавање почит за трагично загинати не сум видел јас, не знам како би изгледало. Еве кажи ми ти?

Или подобро, како одадовме почит ние на загинатите во автобусот во Бугарија, во автобуските несреќи во Македонија, на загинатите од модуларната болница, м?

На Bozica1980, nena2010, FriendOfDorothy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    6.542
    Од сите овие, гарант едно 50 000 се од Мкд. Од УСАИД сите, за уши влечени и носени.

На eliesaab, KuklickaSk и Ahoy им се допаѓа ова.
  15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.763
    Допаѓања:
    41.725
    Од друга страна во кампот на Чаци, пардон Студенти 2.0, само вредни студенти има, вистински нели, еве некои дури и на докторски студии се веројатно :inlove:

20250315_223355.jpg

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.210
    Допаѓања:
    8.410
    Чим ова изброило, избројано е :rofl:

Цитирам:

"Ministarstvo unutrašnjih poslova najodlučnije demantuje dezinformacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je, tokom večerašnjeg protesta, upotrebljen zvucni top.

MUP nije nikada koristio, niti koristi sredstva koja nisu predviđena zakonom.

Korišćenje zvučnog topa nije u skladu sa zakonom, a MUP Srbije koristi samo sredstva koja su u skladu sa zakonom. Sve činjenice o pomenutom događaju utvrdiće nadležni organi koji će da sprovedu istragu"

17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    27.866
    Од паметна баба, уште попаметна внука ;) ај продолжете си муабет сеа меѓу себе.

На FriendOfDorothy и Ahoy им се допаѓа ова.
  18. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.763
    Допаѓања:
    41.725
    Ако смеам да те прашам, обично колку што те имам читано ако памтам добро не веруваш баш на официјални Владини изјави од никаде низ светов? Што те тера на овие да им веруваш?

И кажи ми еве, зошто би признале дека користеле звучен топ кога тоа е незаконски?

Ако не користеле, еве исто ме интересира, што е оној звук од трилијарда видеа што кружат, кој предизвика стампедо? Или вистина некој се затреска со кола во толпата ама после магично исчезна? Или авион може паднал евентуално некаде околу. Кој знае...

Иначе не дека чатџпт гола вода смисли, 4 души на м² да имало на 3 булевари (просечна широчина 30м) долги по два километри, се 180 000м², ×4 луѓе на м² е 720 000.

19. Antebellum

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.102
    Допаѓања:
    9.410
    Полека ќе ги има деновиве да кажат како си поминале во „Врање на скара“ откако невнимателно се истрчаа со фотки на Фб и Инста.

Најсериозна сум дека луѓето во Србија се тепаат за власт за пари од народот и местото на македонскиот невладин сектор не е таму. Мене ич не ми е гајле што ќе им се случува на српските студенти тоа си е скроз нивни проблем и нивна борба. Јас ти кажувам дека песнава што се свири таму е претходно испеана кај нас пошто низ годиниве сите политичари на наш грб си играат Мурто и Курто. Сега на ред се Србите да собираат шуто и рогато за некој друг да се полни со пари. Нашите невладини, делот од твоите пријатели, треба најдобро да знаат како се земаат пари од некој друг та цел нивни работен век беа залепени како пијавици на нечив грб а сега ќе треба да научат стварно да работат за да заработат.

ФООМ и УСАИД беа најголеми перални на мозоци кај нас и сега стварно е претажно да ги гледам како се лигават за трошки на протести на студенти во Србија. Тажничко е да се гледаат нашиве од невладин како се сведоа од Вучичу педеру на пумпање...

На Biljarkata, quattro, Керолајн и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    16.884
    Еве го Вучиќ им се смее во лице на прес директно и им прави прц, имало да ги апси сега вика и ни едно барање повеќе не исполнувал.

Ни до 22 часот не издржаа да протестираат (facepalm)