Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Изгоре модуларната болница во Тетово

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 8 септември 2021.

1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    19.578
    јас сум сигурна дека ке излезе дека чистачката испушила цигаре и го фрлила тука и затоа изгоре модуларната болница, а филипче и заев ке си останат на функција, јас очекувам дека вака ке заврши, а како ке си се погледнат во огледало еве не знам

На Idedemja и Boyanna им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.670
    Допаѓања:
    35.487
    Знаете кога ќе одговара некој? НикаТ!!! Како што одговараа за сообраќајката со автобусот :nod: Тогаш, ако не се лажам, шоферот го направија крив... И сега така ќе биде, некој молер ќе го окриват :doh:
    или чистачката.... да се надоврзам на претходниот пост :x

На ForeverYoung и Idedemja им се допаѓа ова.
  3. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    1.576
    Зарем верувате дека само неисправен односно пукнат штекер може да биде причина за да настане пожар? Од неисправен односно од пукнат штекер не може да настане пожар, доколку останатата електрична инсталација е исправна. Ако не била исправна останатата електрична инсталација може да биде причина за пожар. Ако била исправна електричната инсталација, во моментот на пукање на штекерот ќе избие осигурувачот и тој дел од модуларната болница ќе остане без електрична енергија. Ако имало проблем и со разводната табла во тој момент и не избил осигурувачот, тогаш во таква ситуација можело да настане пожар.

4. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.700
    Луѓе, ја сум згрозена од вчерашната ситуација. Замислите само во каква агонија ги изгубиле своите животи. Отишле да се лечат, да најдат спас за својот живот и ова..
    Премногу жално, боли.. Дел од тие луѓе познававме, знаевме. Израсната сум во Тетово, боли ова што се случи. Никогаш да не се повтори.
    Одговорност мора да се преземе. Оставки! Казни! Доста е!

На Harper, PaLaVa, Ivan4e04 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.370
    Не е живееш во Мкд нели?
    Кога живеев во студентски дом во Англија еднаш месечно имавме вежба што да правиме во случај на пожар. Неколку пати имаше и симулација со вистински чад и вистински пожарни.
    Држава што учи од грешките, се поправа и воспоставува систем на превенција.
    Корумпирана држава ко нашата не учи од грешките, не ги признава. Изразува сочуство и на тоа завршува. Поплави, пожари, одговор при катастрофи. Никаква превенција.
    Мината недела ЦУК имаше вежба симулација на гасење пожар на планина. Еден месец откако изгоре пола држава.
    Може и Венко сеа ќе праи вежба, евакуација на Тетовска болница да покаже дека прави нешто.
    Преголема трагедија.

Жална Македонијо.

На Stephen Amell, Harper, PaLaVa и 39 други им се допаѓа ова.
  7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Во Систина еднаш годишно имаат вежби за како да реагираат при пожар и земјотрес. Имаат вежби како се гасне со пп апарат. Таа вежба ја прават сите од доктор до хигиеничар.

На noteforself, PaLaVa, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Tinka2304

Tinka2304 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    107
    Не верувам дека е подметнат пожарот.
    Ни на најголем душман не би го посакала ова. Трагедија се случи и никогаш повеке да не се случи ова.
    ;(;(;( Потресена сум јас а не фамилиите на кутрите невини луге што се наогале таму.
    Навистина е страшно што се дешава во нашава држава.

Оставка да си даде Филипче.
    Јас мислам дека ние народот треба да гласаме кој ќе биде мин. за здравство а не секој некој да го ставаат за да си пикаат пари и кај што не треба,сепак човечки животи се во прашање.
    Се извинувам на дрскоста но многу сум револтирана.

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    3.039
    Ova so se sluci e uzas i tragedija .
    Nie od strana so se kurcime lesno ni e nas ama tie so izgubija bliski rodnini zamislete kako im e . Sega da kazeme kako bi bilo so bi bilo e kasno veke bidnalo a odgovornost treba da snosat onie koi izgradile bolnica u baraka so kislorod u nego tragedijata bilo prasanje na vreme koga ke se sluci daj boze da ne se sluci ova so se sluci kaj nas i vo drugi gradovi zs na sekoj grar ima po edna takva tempirana bomba .

10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.906
    Допаѓања:
    272.561
    Сите мерки ,протоколи ,градби ,кај нас е само на "господ да не чува " оставено.
    За срам сме кое дно го допревме.
    И ни оставки ни ништо ќе поногне.
    За нас само некој да не превземе како протекторат па да не втера в ѓонија евентуално.

На KateKane, LejlaD, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Абе каков подметнат пожар што зборувате.. врска нема.

Во 20:30 почината е 21 годишна девојка каде при реанимација или после тоа се расипал дефибрилаторот и така е настанат пожарот.

Девојката починала во 20:30ч, пожарот избил во 21ч.

Сочуство до загинатите, меѓу нив е и 20 годишна девојка која не сакала да ја напушти мајка си, а не можела да ја спаси.

Ова е незамислива трагедија, болно е, најужасната смрт ја имале. Нека почиваат во мир, а одговорност мора да има!!! Не смее да се молчи и за ова.

На marchi-cool, noteforself, PaLaVa и 11 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Знам дека е политички одговорот, ама ако не е така како што збора, многу му е јасно дека е ова крај не само негова и на владата, туку и на државата.

На g8lQQk и Cka им се допаѓа ова.
  13. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Чест на исклучоци, но кај нас најчесто е сѐ само за на хартија да бидат исправни фирмите и да не сносат одговорност во вакви случаи. Од лично искуство во фирма во која порано работев ми беше доделена потврда за помината обука за гасење на пожари со цел просториите да бидат покриени законски и според прописи. Јас ниту апарат фатив во раце, ниту некој ми покажа од нивна страна, т.е од фирмата која го издаде сертификатот и потврдата, туку потоа дома татко ми теоретски ми објаснуваше со помал апарат.

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Бог да ги прости загинатите и побрзо оздравување на повредените.Бог нека со е нив.
    Да се истражи во најбрз рок пропустот во модуларната болница и што довело до тоа.
    Некој да понесе одговорност за овој настан,м.
    И подитно да се провери состојбата содругите модуларни пред да биде касно.
    И да се градат повече нови болници со поцврста конструкција и инасталација,м.
    Болници од пред 50 годимаме.

На Cka и WildMk им се допаѓа ова.
  15. Bernini

Bernini Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    62
    Reanimacija pravat nazalost otkako covek ce pocine, I mojata majka Ja izgubiv vo covid centar ot Tetovo. Ne pruzija nega koga trebase, reanimiraa koga vidov deka pocina, togas se rastrcaa. Cela noc gi vikav, spieja, nikoj ne dojde. Sram
    Socustvo do semejstvata za ogromnite zagubi

На ReinaDeCielo, noteforself, PaLaVa и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Hacon

Hacon Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    540
    Зошто мислиш дека е крај?

17. LovelyGirl3

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Па да, само не знам дали во текот н ареанимацијата или отпосле избил пожарот, можеби погрешно се изразив.

Прими сочувство, нека почива во мир. :(

18. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.599
    Допаѓања:
    15.941
    Најмногу помогнале роднините на пациентите, изгледа медицинскиов персонал има избегано и ги има оставено пациентите на милост и немилост.
    „Кршев прозорец и го извлекував својот болен татко од болницата, додека луѓето без придружба гореа живи“, вели очевидец на пожарот

Последна измена: 9 септември 2021
  19. LovelyGirl3

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Филипче откога ќе се заврши истрагата, претпоставувам откако ќе се увиди што е причината за пожарот ќе донесе одлука дали ќе си даде оставка.

Заев од друга страна мислам дека уво не го боли и иако можеби е најодговорен за ситуацијата никогаш нема да си даде оставка.

20. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Нека биде што сака. Пред се' е човек, а секој човек е должен да се однесува човечки со останатите луѓе.
    Неговата функција го обврзува за одговорност и грижа за народот.
    Не можам да сфатам како може да постои човек кој си чила и покрај тоа што секојдневно умираат по 40 луѓе, а дополнително вчера уште 14.

Поигрување со човечки животи не смее да се случува во никој случај!

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.