Изгоре модуларната болница во Тетово

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 8 септември 2021.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    90.443
    Не е сеедно.
    Тој во моментов има одговорност!
    Лично тој .
    Не го амнестирајте.

На Harper, PaLaVa, deskarada и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.083
    Чекале да видат што е причината па да дадат оставка?! Ради морална одговорност се дава оставка што и да е причината цццц

Да бе да така ако гледаме да не бараме од никој одговорност пошто нема ништо да се смени и нема да ги вратиме у живот жртвите.

Последна измена: 9 септември 2021
    На PaLaVa, azelea, Idedemja и 2 други им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.240
    Допаѓања:
    67.754
    Не е сеедно зашто тој по него ќе види дека народот не спие и дека може да лета од функција.
    Па каква дрскост, ќе одлучел ОН дали да даде оставка, како не му е срам при ваква трагедија, толку да се нема осет, срце, ништо.

На Stephen Amell, noteforself, Harper и 14 други им се допаѓа ова.
  4. *Ива

*Ива Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    461
    Претажно е што некои луѓе како едвај да чекаа да се случи нешто вакво за да тераат политика. Сочуство до семејствата на починатите, не постои збор ниту време кое може да им ја намали болката. Господ нека им е на помош од сега па натаму.
    А сите оние што ја исполитизраа оваа трагедија срам да им е. Точно е дека мора да се бара одговорност, ама јас за жал по социјалниве мрежи прочитав повеќе повици за оставка отколку за сочуство.

На noteforself, saki13, Ambitious и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Bernini

Bernini Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    62
    Zadolzitelno se barase pridruzba od bliskite, kazav spieja dodeka majka mi se borese za po sleden zdiv, lupav po vrati da gi razbudam

6. Bernini

Bernini Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    62
    I ne mi e vazna ostavkata na Filipce, tuku etikata I mora lot na del of personalot. Znam deka site ne se isti, no del od niv e zalno sto rabotat vo zdravstvo.

На Idedemja, flower30, Аргентина * и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.386
    Да ги слушнеш врисоците, и да не дадеш оставка од морални причини , е доказ дека моралот и етиката ти загинале некаде по пат.
    Несреќи се случуваат секаде, ама македонија е една од ретките каде по секоја несреќа само нешто се ветува и комисии се формираат и на крај само ситни риби одат јабана.
    Поужасна поболна смрт од жив да гориш не знам дали постои.

На noteforself, Vivienen, christinnn и 34 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    140.780
    Две години корона, уште немаат кадар и немедицински лица морале да ги гледаат болните. А дали биле во изолација тие лица или ширеле вирус? Оти морале да одат секој ден наваму натаму.
    Знаете како им е сега на тие што не биле со болните ноќта?
    Девојката што умре за да ја спаси мајка и не била пациент.
    Докторот што умре вадел пациенти од внатре.

Нов објект со намена за болни се запалил од дефриблилатор. Девојката била 21 година која ја реанимирале и починала кога тргнал пожарот.

Како се купени модуларнте болници? Само Кочо Анѓушев знаел да гради вакви?
    Имало тендер?
    Кој бил надзор?
    Дали проблемите кои ги кажа заменик директорот за болницата беа решени или ај терајте беше?

14 семејства се завиени у црно. Министерот нека си даде оставка од морални причини, има заменик министер кој ќе работи на негово место.

Мора да има одговорност. Светот ни се смее. Си ги запаливме болните.

На marchi-cool, noteforself, christinnn и 29 други им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.915
    Допаѓања:
    130.151
    Мора да си даде оставка.
    А,и следниот може ќе ни продава магла,ама подобро ќе ја контролира состојбата.

На eliesaab и Tinka2304 им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.878
    Допаѓања:
    142.149
    Не е само во Тетово, и во други болници во внатрешноста пуштаат членови од семејството да се грижат за болните. Ок е, ќе се жртвувам, нормално ако мој близок е во болница, но што правиме со луѓето кои немаат или не се во можност да дојде член од фамилија да ги гледа, да им подаде една чаша вода?! И плус да се изложат на ризик од вирусот.

И не е само сега во пандемијата ова. Пред 10 години мајка ми лежеше на неврохирургија и после операцијата одма ни кажаа дека кога ќе ја префрлат од Интензивна нега на одделение, одма да дојде некој од фамилија со неа. Се организиравме сите и бевме 24 часа со неа. Имаше сестри, болничари ама беше страшно. Болничарите исто ко да ги немаше. Сестрите ќе дојдеа после пола ден, ќе се развикаа и ќе отидеа. Јас во целиот тој стрес најмногу нервози собрав од персоналот таму. Никаква емпатија, никаква помош.

Ете, таква ни е државата со години. Не само сега, во пандемијата. И трае тоа со години. Само најжално е што пати народот, пациентите кои едвај преживеале па сега плус и некој да истура фрустрации врз нив.
    И секоја чест на исклучоци. Имаше доктори, специјализанти и по некоја сестра кои си ја вршеа работата професионално и покажуваа емпатија за пациентите

На Neda997, Stephen Amell, noteforself и 26 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.602
    Допаѓања:
    212.583
    Па и Кочо Анѓушев ваљда ќе го исперат од одговорност-се по стандарди било:@(кои стандарди само?)Жално за луѓето кои починаа и фамилиите нивни...

На Idedemja, Bezimenka90, VDT2906 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Meне ми фати око моментот што членови од фамилија биле таму.
    Кога Мој термин беше у застој и не се вршеа никакви прегледи, докторите од другите специјалности не беа повикани ниту во ковид центри оти не биле пулмолози и инфектолози, па немало рецимо што ортопед да бара во ковид центар.
    Ама затоа сега се викале луѓе кои биле макар и без никакво медицинско образование

На noteforself, elenaklasik, An-na и 5 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Kako sto rece eden od novinarite na presot - ostavkata na Filipce i na direktorot na bolnicata e vazna zaradi vodenje na nezavisna istraga.
    Ama...nego mu e biten sekoj den + na foteljata. Ima raboti sto treba da se zataskaat.
    Socuvstvo do familiite.
    Socuvstvo do site nas.

На Smilly, noteforself, Harper и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Со неа ли ќе се разбереш:D
    Ја отрувте некои ( не ти) темава од политика, вака било, така било, баба ми рече, тако ми ми рече, онаа држава без министер функционирала, министеров да не се менува, епа земете дома чувајте си го:@
    Луѓе изгореа, живи луѓе и ќе ги евидентирале дека се починати од ковид, одговор на министеров на новинарско прашање.
    Тој е главен во здравство ама не можел да направи ред од роднини да не влегувале на посета, новинариве му велат овие иделе кај заразени кај што не ни треба да помислат, а не да влагаат.
    Ако тој е главен тој контролира се, за што се платени тие обезбедувањето во болниците кои тој е главен да ги менаџира, а? За пушење цигари и трач-муабети пред врата. Најмалку треба да си поднесе оставка затоа што не знае да менаџира, да не мора да е доктор и делува како таков примарно додека е министер па да го маваме со дрва и камења како лекар, ама како министер не го бива не знае да си ги обавува своите клучни задолженија. И на се одговорот му беше друг да сработи истрага па јас ќе одлучам. Не бре се вели си поднесувам оставка од морални причини па ако не му ја прифатат друга работа. Овој што не е способен ај докажано, не е ниту човечен, новинариве раце дигаат за глава се фаќаат на пресот.
    Жално за починатите, а меѓу нив и давајца посетители на заразениве, а тој ги нарекува пациенти починатите, не ти Министре и компанија сте пациенти, ама ниту дијагностицирани нит лечени и Вашите п*здарии народов ги трпи, ама да имаме 2 чисти на изборите ќе ви се докаже колку вредите и значите за народот, системот, за подобро утрее на пред се живиот и работоспособен народ, на сите млади, стaри, на сите во Македонија.

На noteforself, PaLaVa, Reina.Gitana и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.623
    Ама муабетиве ,,што ако дојде друг, нема поарен од Филипче да биде..." А ако биде? Разбирам дека сме во кал до гуша и песимисти станале луѓево ама до олку... Мора да се надеваме и да се бориме за тоа здравството, образованието, судството итн во подобри раце се' да биде.

На PaLaVa, VDT2906 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.915
    Допаѓања:
    130.151
    Се прашувам да не беше фирма на тој дали МЗ истото ќе го изјавеше. :^)
    Сега му текна дека треба да се провери зошто роднини биле пуштани во болницата. (facepalm)
    Сега,а ќе чека што ќе каже истрагата за да одлучи дали ќе даде оставка.Пропуст до пропуст во пандемија,а он ќе чека. :swear:

На flower30 и LejlaD им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.647
    Допаѓања:
    140.780
    На сите господ на помош.

Не е он совршен па да нема поарен од него.

На oblace1, sanjaeva и LejlaD им се допаѓа ова.
  18. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.325
    Допаѓања:
    19.731
    Терористи по хотели болни кој се борат за живот во шатори и пластични контејнери. Политичариве ни осет ни бутур оперирани од се лице ѓон имаат. Прочитав негде дека почивај во мир се вика на некој кој починал ненасилно, ова е буквално насилна смрт, тие луѓе додека не се извади правдата на виделина нема да имаат мир.... ниту нивните семејства...

На LovelyGirl3, noteforself, PaLaVa и 9 други им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    37.273
    Сите треба оставка да дадат. Зарем некој воопшто заслужил некоја функција? Почнувајќи од оние во администрација до претседателот. Сите по ред. И никој да не дојде после нив. Кој и да дојде исто ќе биде.

На Reina.Gitana, eliesaab, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  20. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.461
    Допаѓања:
    12.262
    Во друга држава за ваква случка цела влада ќе си поднесеше оставки. Само кај нас се случува ова. Загинаа 14 луѓе ни криви ни должни, а оставка си поднесе економскиот директор на тетовската болница, а што другите? Ќе чекаат да покажи истрагата. Немаат овие луѓе ни грам совест.

На noteforself, sanjaeva, Harper и 14 други им се допаѓа ова.