Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Изгоре модуларната болница во Тетово

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 8 септември 2021.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Ќе си дадат оставка, секако. Вие што немате муда да бркате со гласање туку барате 15 контакти со матични броеви за да ги запишете скришно во партија заради уцена за работно место каде што ќе умирате психички и физички мускули ќе ви атрофираат од седење за 300 евра. Се е у курац.

На Ugly Duckling, noteforself, christinnn и 28 други им се допаѓа ова.
  2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Со свои очи имам видено како вежбаат, плус имам познаници кој работат таму. Вежбаат се одбира еден одел и сите имаат некаква задача, приоритет се пациенти кој не можат да се движат се даваат насоки каде да се евакуираат. Се мери времето за колку ќе бидат сите пациенти и вработени евскуирани без да има повредени и загинати ( теорецки). Доаѓаат и од фирма за пп апарати и пожарна која го спроведува тоа. На секој кат од болницата има по неколку пп апарати и хидрант. Секој кој е вработен треба да знае колку пп апарати има на оделот во кој работи и како да управува со нив.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    181.040
    Милемитекна има дадено оставка. Првиот пат кога на негова стража се удавија десетици бугарски туристи на охридско езеро, во неисправно пловило. Не дека му ја прифатија таа оставка, ама си поднесе. Е сега, таму кајшто е Миле и Венче да го видиме, здравје боже, оти поголеми премиерски полтрони ни биле ни ќе бидат. Можеби до наредните, времето ќе покаже, ама овие го отсвирија своето одамна. Ова капак.

Едно чудо членки на форумов ги имам прочитано, во болница биле со член од фамилија оти немало персонал да се грижи за нив. И ова не е од вчера. Луѓе од недостиг на вода и кислород му умираа, од корона ги пишува. Багра криминална, пу:swear:

На noteforself, FridaodaMk, PaLaVa и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.086
    Допаѓања:
    12.829
    Сега си мислам, ако не оделе таму да ги чуваат болните, можеби наместо 14 ќе имаше 7 жртви. Треба и раководството во Тетово да си поднесе оставка. Својот башибозук го платија со животи.

На spacegirl92, Idedemja и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    60.616
    Ви текнува на сцената во Чернобил кога откако испука јадрото на реакторот, беше итно свикана комисија и си се тапнаа по рамо, си кажаа пресмешки и на крај си ракоплескаа? Дека топ се справиле со ситуацијата? Па дури откако од други држави почнаа да ургираат и овие се чукнаа малце по глава? Е жими се тоа замислувам дека и кај нас се има случено, мислам дека во толкава делузија живеат што на крај ако не си ракоплескаат како тие добро се справиле со ситуацијава да ме плукнете сите по 2 пати.

Е арно дури хаваријата ни е во државава, ама кога ќе ја укакаат на поголемо ниво ќе биде забава. Не секогаш само ние ќе страдаме, толку се неспособни што ќе ја усерат и на пошироко. Цела држава ни изгоре, солзи ми течат од нервоза дури пишувам, ми иде да фатам да искршам нешто.

Фирмата што фатила тендер не била крива, министерот под чија капа била градена болницата ќе почекал, одговорните за тоа што нехоспитализирани луѓе од што нема кој да им помогне на нивните се шетале од ковид центар кој мора да е под апсолутна контрола и ширеле зараза си свиркаат, персонал нема, пп апарати нема, прскалки нема, ништо нема. Има само јад, чемер и солзи. Ништо друго.

Ќе почекаме да видиме како ќе се развие епилогот на театаров, кој се невиновен ќе испадне, црна комедија е цела претстава, а ние сме само публика. Почнаа сите да си се извлекуваат од одговорност, како што претпоставив и дека ќе биде.

Да аплаудираме барем и ние на крај, онака филингот комплетен да биде.

На Ugly Duckling, fana, maia. и 54 други им се допаѓа ова.
  6. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    А што ако даде? Малку им беше цицање од државата и уживање, да ги жалиме треба? Кој е тековен министер тој е одговорен. Доста со тој Трајко, Петко и Грујо и дека се сите исти. Први ќе дојдеме у свет кај и да е по умрени од корона, тоа дека се многу способни и он и тие околу него. Одамна требаше да го снема и да не се појави. Ако тој пред него беше министер на смртта како што го нарекуваа тогаш овој сега не знам што е .:x

На PaLaVa, Осе и Tanjamm им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    88.504
    Имаше денес напишано многу добар извадок соодветен и многу точен.

За туѓи бели дворови
    копај си црни гробови!

тоа е се што треба да знаеме за оваа трагедија.

На CrazyGirl15, noteforself, LittlePinky и 13 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Тагнувај ме ако ме споменуваш.

9. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Ова што се случи е трагедија, кога ги видов видеата со лелеците на луѓето што гореа живи се испотресов, појезиво нешто не сум видела и чула од дамна. Претажно, тешко си на фамилиите и за тие што посведочиле директно таму тоа што се случувало.

Искрено не ми е гајле за политичарите, се надевам само дека некој ќе одговара за ова. Луѓе изгореа живи, овие од ВМРО први со глупи непотребни коментари, поени демек да собираат на трагедија. Други пак се ситат на починатите, не знам, стварно одвратни луѓе ни крепи државава.

На noteforself, Осе, Tanjamm и 3 други им се допаѓа ова.
  10. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.980
    И после сите овие трагедии и ужаси ако ги гласа некој тогаш треба да е без мозок.

На noteforself, Harper, Reina.Gitana и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Да. И пред коронава си беше така. Не на сите оддели, ама на некои буквално докторите така ти викаат. Има место, ама мора некој да седи со пациентот.

На flower30, deskarada, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Мајка ми седеше со татко ми додека не почина.
    Тие што немаа помош, посетителите на другите пациенти им помагаа.
    Човек со мозочен удар, не можеше раката да ја подаде за вода да се напие од чашата.

Ужасни глетки...

На flower30, nextredstyle и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Си кажа он, си има ситуација за менаџирање. Само он знае како треба со Ковид кризата. Мора да го доврши тоа што му е почнато. 8-|

На Tanjamm, Idedemja и venus♡ им се допаѓа ова.
  14. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Ужас. Никој да не се најде во таква состојба. :u:

На WildMk и nextredstyle им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.379
    Допаѓања:
    126.362
    Ме фати смеа на тој дел. :D
    Неговото министерување од стартот не е менаџирање на здравствениот систем,а најлошо се покажува во пандемијава.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Да не' доистреби.

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Нема пари за тоа. Треба да се плаќа армијата на Груби којашто седи дома и зема плата.

На PaLaVa, Reina.Gitana, Tanjamm и 5 други им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.379
    Допаѓања:
    126.362
    Има пари и за лапачки,автомобили и патни трошоци. (facepalm):D

На Mikha4, mKdevojce и WildMk им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.506
    Допаѓања:
    115.009
    Ај не глумете лудило дека не сте знаеле дека членовинод семејства седат на болници. Од како знам за себе си е така. И во странство еден од семејството е со болниот.

На violetblue, LejlaD и nextredstyle им се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.379
    Допаѓања:
    126.362
    Ние не глумиме(бар не сите),ама министерчо ептен глуми,дури професионално веќе.