Изгоре модуларната болница во Тетово

Discussion in 'Коронавирус' started by Ahoy, Sep 8, 2021.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Ќе си дадат оставка, секако. Вие што немате муда да бркате со гласање туку барате 15 контакти со матични броеви за да ги запишете скришно во партија заради уцена за работно место каде што ќе умирате психички и физички мускули ќе ви атрофираат од седење за 300 евра. Се е у курац.

2. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Со свои очи имам видено како вежбаат, плус имам познаници кој работат таму. Вежбаат се одбира еден одел и сите имаат некаква задача, приоритет се пациенти кој не можат да се движат се даваат насоки каде да се евакуираат. Се мери времето за колку ќе бидат сите пациенти и вработени евскуирани без да има повредени и загинати ( теорецки). Доаѓаат и од фирма за пп апарати и пожарна која го спроведува тоа. На секој кат од болницата има по неколку пп апарати и хидрант. Секој кој е вработен треба да знае колку пп апарати има на оделот во кој работи и како да управува со нив.

Mikha4 likes this.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Милемитекна има дадено оставка. Првиот пат кога на негова стража се удавија десетици бугарски туристи на охридско езеро, во неисправно пловило. Не дека му ја прифатија таа оставка, ама си поднесе. Е сега, таму кајшто е Миле и Венче да го видиме, здравје боже, оти поголеми премиерски полтрони ни биле ни ќе бидат. Можеби до наредните, времето ќе покаже, ама овие го отсвирија своето одамна. Ова капак.

Едно чудо членки на форумов ги имам прочитано, во болница биле со член од фамилија оти немало персонал да се грижи за нив. И ова не е од вчера. Луѓе од недостиг на вода и кислород му умираа, од корона ги пишува. Багра криминална, пу:swear:

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Сега си мислам, ако не оделе таму да ги чуваат болните, можеби наместо 14 ќе имаше 7 жртви. Треба и раководството во Тетово да си поднесе оставка. Својот башибозук го платија со животи.

spacegirl92, Idedemja and eliesaab like this.
  5. KateKane

KateKane Форумски идол

Ви текнува на сцената во Чернобил кога откако испука јадрото на реакторот, беше итно свикана комисија и си се тапнаа по рамо, си кажаа пресмешки и на крај си ракоплескаа? Дека топ се справиле со ситуацијата? Па дури откако од други држави почнаа да ургираат и овие се чукнаа малце по глава? Е жими се тоа замислувам дека и кај нас се има случено, мислам дека во толкава делузија живеат што на крај ако не си ракоплескаат како тие добро се справиле со ситуацијава да ме плукнете сите по 2 пати.

Е арно дури хаваријата ни е во државава, ама кога ќе ја укакаат на поголемо ниво ќе биде забава. Не секогаш само ние ќе страдаме, толку се неспособни што ќе ја усерат и на пошироко. Цела држава ни изгоре, солзи ми течат од нервоза дури пишувам, ми иде да фатам да искршам нешто.

Фирмата што фатила тендер не била крива, министерот под чија капа била градена болницата ќе почекал, одговорните за тоа што нехоспитализирани луѓе од што нема кој да им помогне на нивните се шетале од ковид центар кој мора да е под апсолутна контрола и ширеле зараза си свиркаат, персонал нема, пп апарати нема, прскалки нема, ништо нема. Има само јад, чемер и солзи. Ништо друго.

Ќе почекаме да видиме како ќе се развие епилогот на театаров, кој се невиновен ќе испадне, црна комедија е цела претстава, а ние сме само публика. Почнаа сите да си се извлекуваат од одговорност, како што претпоставив и дека ќе биде.

Да аплаудираме барем и ние на крај, онака филингот комплетен да биде.

Ugly Duckling, fana, maia. and 54 others like this.
  6. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

А што ако даде? Малку им беше цицање од државата и уживање, да ги жалиме треба? Кој е тековен министер тој е одговорен. Доста со тој Трајко, Петко и Грујо и дека се сите исти. Први ќе дојдеме у свет кај и да е по умрени од корона, тоа дека се многу способни и он и тие околу него. Одамна требаше да го снема и да не се појави. Ако тој пред него беше министер на смртта како што го нарекуваа тогаш овој сега не знам што е .:x

PaLaVa, Осе and Tanjamm like this.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Имаше денес напишано многу добар извадок соодветен и многу точен.

За туѓи бели дворови
    копај си црни гробови!

тоа е се што треба да знаеме за оваа трагедија.

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Тагнувај ме ако ме споменуваш.

9. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Ова што се случи е трагедија, кога ги видов видеата со лелеците на луѓето што гореа живи се испотресов, појезиво нешто не сум видела и чула од дамна. Претажно, тешко си на фамилиите и за тие што посведочиле директно таму тоа што се случувало.

Искрено не ми е гајле за политичарите, се надевам само дека некој ќе одговара за ова. Луѓе изгореа живи, овие од ВМРО први со глупи непотребни коментари, поени демек да собираат на трагедија. Други пак се ситат на починатите, не знам, стварно одвратни луѓе ни крепи државава.

noteforself, Осе, Tanjamm and 3 others like this.
  10. GirlRose

GirlRose Форумски идол

И после сите овие трагедии и ужаси ако ги гласа некој тогаш треба да е без мозок.

11. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Да. И пред коронава си беше така. Не на сите оддели, ама на некои буквално докторите така ти викаат. Има место, ама мора некој да седи со пациентот.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Мајка ми седеше со татко ми додека не почина.
    Тие што немаа помош, посетителите на другите пациенти им помагаа.
    Човек со мозочен удар, не можеше раката да ја подаде за вода да се напие од чашата.

Ужасни глетки...

13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Си кажа он, си има ситуација за менаџирање. Само он знае како треба со Ковид кризата. Мора да го доврши тоа што му е почнато. 8-|

Tanjamm, Idedemja and venus♡ like this.
  14. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Ужас. Никој да не се најде во таква состојба. :u:

WildMk and nextredstyle like this.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Ме фати смеа на тој дел. :D
    Неговото министерување од стартот не е менаџирање на здравствениот систем,а најлошо се покажува во пандемијава.

Tanjamm likes this.
  16. venus♡

venus♡ Истакнат член

Да не' доистреби.

mKdevojce likes this.
  17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Нема пари за тоа. Треба да се плаќа армијата на Груби којашто седи дома и зема плата.

PaLaVa, Reina.Gitana, Tanjamm and 5 others like this.
  18. nextredstyle

Има пари и за лапачки,автомобили и патни трошоци. (facepalm):D

Mikha4, mKdevojce and WildMk like this.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ај не глумете лудило дека не сте знаеле дека членовинод семејства седат на болници. Од како знам за себе си е така. И во странство еден од семејството е со болниот.

violetblue, LejlaD and nextredstyle like this.
  20. nextredstyle

Ние не глумиме(бар не сите),ама министерчо ептен глуми,дури професионално веќе.