Имало како не. Претпоставувам вака идела претпоставката: - Шефе неаме пп, неаме прскалки. - Арно де, ваљда нема да има ништо. - Ама шефе пожар може да се случи. - Ај бе па и ти, не сме толку баксузи, господ не чува нас. Не се замарај иди у кафана, нарачај жта, идам јас.
Какви глупости се изначитав во овие два дена на темава. Не можам да поверувам како на некои целата ситуација им е смешна и немаат никаква грижа на совест.
Нека стои овде. По 211 илјади евра за објект. И во секој град има ваков објект? И функционира според истите ,,правила и прописи на системот,,? А иде зима, и греалки ќе бидат во игра Итно ред мора да се воведе, инаку работата не е добра ич.
Сите се исти, ист број заведени вал, ниедна нема технички прием, џабе лажеа дека имало, денеска се демантираа. И се јавив на мајка ми да ја молам ако има пожар у нивната да бега и да спаси глава, вика не може така, прво се вадат пациентите за нас како ќе даде господ, свесни сме. Ако било пишано, тоа е. Сега сестрите се криви, ќе видите на крај постапките ќе бидат и толку ќе биде од одговорност
Ми се смрзна крвта гледајки го видеото. Немаат никакво оправдување сега. Да било по прописи, немаше така брзо да изгори. Па со бензин да беше полиен огноотпорен материјал, ми се чини повеќе време ќе требаше да изгори. Џабе се правдаат, фушерајски е направено, како и Скопје 2014. Каков густ чад, не ми се верува Се тешам дека се загушиле и умреле пред живи да изгорат Којзнае каков материјал имало штом така пламна. После ова треба влегување во парламентот како 2001ва што им влегоа резервистите и сите вадење на плоштад. Уништи ја гнасата што релативизира и ги брани, сеуште. Од оф со вмро на леле со сдсм дојдовме. 30 години наместо да просперираме, ние надолу се повеќе и повеќе пропаѓаме. Поплави, пожари, што е следно? Да фати и еден земјотрес, толку од нас. И после младите бегаат. Епа бегаат од партизирана држава, кај што ништо не функционира. Само плакатолепачи кај нас, не дај боже да прокоментираш нешто, одма те наоѓаат кој си и ти вадат "прљав веш". Како ѕверови се, мрши кои го бранат својот плен. Вмро гнасни, овие уште погнасни. Па ова бетер турско ропство е Да нема за кој човек да гласа, да нема човек кој ќе застане на чело на државата и да поведе ред. Нема читав кадар кој остана, Балканот си останува црна точка во Европа.