Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Изгоре модуларната болница во Тетово

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 8 септември 2021.

1. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Не знаеме сите. Некои од нас сме навистина само обични смртници. Па еве прашај ги ти твоите и пренеси ни.

На Rama, Billy Idol, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Со денови читам и не сум паметна што да кажам.
    Се додека народот ги гласа овие за да изгубат оние и обратно вака ќе биде, трагедија за трагедија, секое чудо за 3 дена. Катастрофично.
    Народот треба да не ги гласа овие или оние или воопшто да не гласа или да промени глас за трети. За да им даде простор да се менуваат работите. Вака како што “вергламе” со години сдсм/вмро се е џабе и на штета на народот.

се ова погоре споделено го знам, ужасно е, оние што треба да се во затвор не се, им се клањаат на фунционерите наместо да ги плукнат и да продожат понатаму, да сменат, да видат како би била трета опција.
    Нема смисла после се и после толку години да се очекува да се смени нешто од овие две партии.

цела македонско албанска фела де богатат на наша сметка, се богатат на катастрофични насатани на сметка на македонско- албанско население. А народот си копа очи и не се освестува.

потребни се промени од корен.
    потребно е граѓаните да излезат и да им кажат не.

како и секогаш никој не е крив или е крив трет, а ние овци, не разбираме.

толку трагедии, толку солзи, толку црнини зошто? ;(
    и кога ќе се смениме како народ да промениме нешто?

како дете многу добро знам кој не вадеше од живите и од повредите од штипската болница. Рандом персонал сигурно не. Задоени со бомбоњери и виски за еден мочан извод, за еден нотар или адвокат и слично.
    Патиме од синдром на “ знаеш ли кој сум јас или на кој сум јас “.
    Што има врска кој си или на кој си ако си направил грешка?

цел живот удирање по гради а уствари искварен систем рѓав нефунционален и трагедичен за жал.

па и преклани ме викаа да гласам за да не лета од работа еден човек, се молеше за глас повеќе оти така му рекле од штаб.

трагедии на секој чекор и не се осведтуваме оти како беше онаа со козата на комшијата? Трул народ и покварен у душа од обичен граѓанин до фунционер.

лоши сме, злобни, фунционерите со моќта 100 пута по злобни. На никој не му гајле да биде промена, да биде забележан како убава промена, желни се за своите фотељи и за украдените пари.

народот идинствениот излез за промена го најде во селење оти па, поединци не можат никави промени да направат, можат само себе си да се оштетат до степен на целосно уништување.

На Idedemja, Rama, manako1 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Треба да го прават тоа но полесно е и поубаво им е чувството кога ќе бидат протнати преку ред и кога ќе им биде посветено повеќе внимание токму благодарение на тоа што го протнале в џеб. За жал, има лекари кои имаат тарифа и добро разработен механизам за наплаќање на истат кој не остава можност за докажување на подмитувањето. А кога се работи за здравје луѓето се нафаќаат на се'. Плус таков ни е изграден менталитетот со децении а таквите закоравени тешко се менуваат.

На Rama и WildMk им се допаѓа ова.
  4. Kanya

Kanya Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    4.509
    Јас никого не знам во нити една институција. Всушност, на моја возраст единствена помош што можам да ја извлечам од "врските" кои ги имам е да добијам фотокопирана скрипта/книга, бидејќи ја нема или не можам да си ја дозволам. А и сите кои ги познавам немаат врски во институции.

Добро, толку не ви е јасно дека 80% од населението е обичен народ без врски, а добар дел од него на раб на сиромаштија.

Значи секое кафе, сокче, бомбониера, пијалак... е дополнителен трошок за него и буквално крати на нешто што во тој момент е за него помалку важно од здравјето.

И да, да не се залажуваме, ваквите подмитувања не ги започнале обичните луѓе, туку некои кои се замислуваат дека се к** фактор во општеството и нели нив ништо не може да ги допре. А потоа, страдаат сите под нив.

Тоа знаеш кој сум јас сум го слушнала само и само од високи функционери кои се замислуваат дека се божества, а се обични безрбетници и пијавици.
    Истите тие во најголемата пандемија си шетаа без маски, зошто нели за нив закон не важи, а кога ќе се заболеа за нив се празнеа цели спратови за да бидат сами.

Одговорност треба и мора да има и точка. Ми се згади од сите вие што ги браните "докторите" додека они си местат тендери и горат живи луѓе, а над 30 лица умираат секој ден бидејќи не сакаат да ги погледнат. За жал овој трагичен настан уште еданш докажа кој се е "доктор" и медицински персонал во земјава.

Од една страна се обидувам да разберам дека нема доволно кадар и буквално го прават невозможното. Но од друга страна во најблиската болница има повеќе персонал од потребниот, а сепак неколку лица работат за сите останати. Додека овие со врски се влечат по цел ден и бараат од кафе па се до позамашни суми во девизи.

Се додека се вработува кадар со партиски, роднински и секакви врски ќе има погрешни дијагнози и мито.

На Idedemja, Rama, Nikolina35 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Аман бре, не познаваш цајкан некој?
    Не треба да си кузнај кој за да познаваш цајкани. :D
    Другари имам цајкани.
    Искрено, според мене, не се ништо поарни од криминалците, само шо се 'од другата страна на законот'

И не за врски, туку да му речите да не прифаќаат врски и мито.
    Јас сум им рекла на тие шо ги знам

На Angie1432, manako1, Anne Boleyn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    181.036
    Дедо ми бил цајкан, аха во југославија. Вујко ми ќотек изел оти украл цреши од некој двор. Тоа би било се.
    Ниеден мој познат не работи во државна институција.

На темата-Дали експертите од Германија се медиумска приказна, или со коњ се тргнати? :?:

На Rama, emiliana, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    120.000 администрација и никој на форумов не познава ни еден од нив и ни еден не работи на државно.
    Yeah, right.

На Bratot, M.B., Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    181.036
    Шо се расправаш со мене, оф топик?
    Јас за себе можам да кажам, другите ќе ги познаеш по коментарите.

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не се расправам, кажвам шо мислам :angel:

10. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.751
    Допаѓања:
    3.614
    Верувај, во се можеш да ги познаеш освен во коментарите.
    Тука дека анонимни сите плукаат по сите, ама во реалноста тие плукања од фотеља ги пишат и после работа одат в штаб.
    Од друга страна поарно шо го креваат гласот иако анонимно, отколку да се кријаат под дрво и под камен.

11. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Јбг, само со приватен сектор се дружам.
    Забораваш дека и тие 120000 администрација се доста роднински и пријателски поврзани самите меѓу себе. Така да не знам што ти е толку чудно што има обична раја што не сме запознаени со такви елитни кругови. :D

На Rama, Nikolina35, Billy Idol и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Кој ти е крив кога не си од угледна фамилија :D Може јас и ти сме фамилија, изгледа ретки сме тие без врски и познанства :D
    Туку за врски не е битно само да познаваш некој, туку и тој некој да ти е доволно близок или да има интерес од тебе за да ти заврши услуга.

На Rama, Nikolina35, Billy Idol и 5 други им се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    126.351
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    На Mantub, emiliana, deskarada и 4 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    126.351
    Очекував ваков одговор од нив.

На Rama, emiliana, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.846
    Ај Вајлд плиз ,пошто само ти имаш другарчиња во полиција ,замоли ги да ми дадат од тие миризливите од синдикат, за во кола со МВР ,да си се паркирам кај сакам:bandit:.Пс .Не мора да мирисаат еве .

На Nikolina35 и WildMk им се допаѓа ова.
  17. Bezimenka90

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    @Celltica

Шали се ти и гледаш стварно ќе испадне се знаеме. :D

На Acronia, Biljarkata, Celltica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не е мој стил.
    Може само да ги отерам упм ако ме изнервираат. :D

На Anne Boleyn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.846
    Ок,ќе побарам друг некој ,помалку нервозен.

На Biljarkata и WildMk им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Ја знаеш онаа “ не слушам, не гледам, не зборувам” така им е наредено по таа “народната”.

На nextredstyle, LejlaD и WildMk им се допаѓа ова.