Изгоре модуларната болница во Тетово

Discussion in 'Коронавирус' started by Ahoy, Sep 8, 2021.

1. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Не знам како може да ви е релевантно нечие мислење на социјални мрежи, и тоа постирано од страна на член на било која партија .
    Секако освен ако морате да ги читате ради задачки и сл.

WildMk likes this.
  2. Vivienen

Vivienen Истакнат член

А што мислиш дека тоа не се внатрепартиски договори?
    Се штитат едни со други, после денешниот инцидент ќе видиме што ќе изјават официјално кој е крив.

3. Cka

Cka Форумски идол

Нема каде. Мајка ми уште е у модуларна. Не сум спиена веќе 10 дена од пожарот. Таму е секој ден по 12 саати. И викам, ако се запали бегај одма. Вика прво пациентите. Ахххх...

WildMk, LejlaD and fana like this.
  4. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Луѓето во Македонија не ја сфаќаат тежината на ваквите случаи, затоа што не се научени на правда, судство ослободено од политика, морална и физичка одговорност, етика итн.

Во здраво општество за овој период Филипче и целиот тим околу него би биле под директна истрага, а ако се испостави дека се виновни директно и индиректно, ќе им следува огромна затворска казна, а не да се појавува на телевизии и да споделува кога ќе има нови бранови, какви мерки ќе преземаат. Оперирани од срам, од етика, од одговорност. Онаа Шеќеринска ја тргнаа од политика, а вчера ја гледам во Пентагон се слика со американски државници. Да можат у шупак ќе се втурнат некому, само за да извлечат некоја корист.

5. truffles

truffles Истакнат член

Веднаш во притвор ќе го стават министерот што потпишал заедно со два тројца други одговорни. Доживотна затвор се добива за ова

6. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Ете имаше коментар од женичка дека бројките на починатите се до плафон, и сега официјално од Министерството објавиле дека не е точна бројката починати 40 за еден ден, туку во период од недела две.
    Велам јас дека внатрепартиски комуницираат и шират дезинформации за да ја тргнат дамката од себе.

7. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Аха, женичката која коментира на партиски постови влијае на бројките и е порелевантна од Министерството.
    Што има врска бројката и нејзиното објавување со пожарот и која дамка?! Секој може сѐ и сешто да си пишува од сто профили, а никој друг освен ти тука не ги шири тие дезинформации за кои зборуваш.
    Де прочитај убаво што пишуваш и што е темата, дали има некоја логика во пишуваното.

8. Cka

Cka Форумски идол

Де некој нека го најде линкот од човекот што се јави у емисија... Што кажа исто така дека на ден по 10 мртви ваделе само у кожната кај што бил он...
    Плачев и слушав

LejlaD likes this.
  9. prominent

prominent Форумски идол

https://www.facebook.com/zoran.risteski.754/posts/10223319828216698

Ова ли е?
    После зошто ли сме шампиони по смртност... без најосновни услови, без вода, хигиена нула. И здрав човек во вакви услови ќе се разболи.

MeowMeow, WildMk, Tinka2304 and 2 others like this.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Да, тоа е. 18 дена небањат, вика светло нема у веце, ако влезеш по измет газиш.

fana, WildMk and LejlaD like this.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Луѓе, ова е Страааашно:x ...не можам да го дослушам;(, запрев кај моментот дека два пати во рок од 5 минути му даваат инсулин 2 различни сестри. :x Е затоа после смртност во болница 40%, еден ќе се спаси некако, еден не.
    Ау, ќе почнам да чадам:swear:

12. mareane

mareane Форумски идол

Ме стегна желудникот од видеово.
    Ама ова е реалност.
    Е после зошто имало Тетово надворешни лица,па за да им дадат вода на своите.
    И мала и нереална е оваа смртност што ја прикажуваат.
    Геноцид прав...

13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Потпишувам со две раце дека е тоа така. Сум била и сум работела на клиника и сегде сум прошетала, нема никакви услови. Ужасно смрди и прегадно е. Сите да се здрави и живи и никој да не стапне таму

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Народ што е несовесен, несовесен е.
    Ама...ај да бидеме реални дека да имавме современи реновирани болници со сите услови, сигурно стотици пациенти од починатите можеа да бидат спасени.
    И не е до дека е пандемија.
    И без пандемија луѓе лежат на исти валкани чаршафи со денови, и без пандемија нема кај да се измочаш или нема сестра и доктор со саати или од дома носиш ствари.

15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Верувам дека е вака. За греота луѓето што зависат од тој персонал. Затоа имам пишано да не се судат тие што помагале на своите домашни. За вода ќе те умрат. Нема човечки услови во оваа дупка држава. Јас не знам што треба да се случи за да се оправи состојбава. Сирот човек, одиш да се лечиш, те ставаат на тест за издржливост. Господ нека им помага на сите што ќе стапнат таму, со оваа неорганизираност само тој може ;(;(

MeowMeow, Billy Idol, WildMk and 4 others like this.
  16. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Па да треба да им каже некој дека не е никој толку глуп да верува во се што ќе пишат.
    И не е толку случајно одеднаш да се освестат и да ги исправат бројките, демек грешка било.
    Не ширам јас никакви дезинформации, се водам по факти, а тоа што не ти се допаѓа вистината не е моја работа.
    И да знам за што пишувам и каде.

17. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Ти тврдиш дека некоја женичка што искоментирала на пост е вистина и факт. Тешко ми е да ти верувам на твојата способност да расудуваш рационално. Секако не верувам на никој, ако ме разбираш а и на темава се собраа 100тици партиски лобирачи и за двете страни кои пробуваат да направат уште поголема конфузија , така даа.. 

18. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Не сум на страна на ниедна партија туку на страна на вистината, а далеку се вистинските бројки од овие што се објавуваат.

19. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

A ти за која партија лобираш?? Да погодам??

Izaabella likes this.
  20. Tinka2304

Tinka2304 Активен член

Неможам да си поверувам што се се дешава иако верувам дека е вистина. Жално но вистинито;(;(
    Само уште колку вакви изјави ке излезат во јавност, допрва ќе слушаме.
    И после се Филипче и Заев сеуште не дават оставка???

WildMk likes this.