Реалноста е многу гадна,за жал.Само ние кои на своја кожа сме осетиле, знаеме,не дај боже нити душман да не осети.Најповеќе боли тоа што никој казнет не е,за последиците и уништените животи никој не одговара.Истите тие кои ни нанеле непоправливи штети продолжуваат да работат и никој ништо не им може.Сето ова го знам од своја кожа,не од лоши настани за други...
А,барањето оставки било банално... Жити речникот... Како не му е срам? Сам си кажа една од причините поради кои треба да си дадат оставки.
Зошто? Ова сеуште не ми е јасно... На почетокот бевме убедени дека тоа го прават за да добијат што поголем надомест/помош од ЕУ, СЗО. Видовме дека добивме кусур од тоа што остана од другите земји. Не е дека не верувам во ова, читавме тука и лични изјави на луѓе од семејства кои нејасново го доживеале. Но, повторно зошто? Која е крајната цел? Од ваков нечовек, човек само треба да се плаши. Зло! Сатана! Лига лигава!
Да не им е во кожа на семејствата на починатите. Дно дна. Не ми е јасно како воопшто го гласаа човеков.
Каков сељак е овој...како може да си дозволи ваква изјава, дефинитивно не е со сите.Не знам како пак ќе го гласаат.
Еднаш го гласав, сега се каам. Не ми се верува дека го кажувам ова, ама полошо нешто не и' се случило на државава. Туѓ срам ме јаде секогаш кога го слушам.
КАко живеат овие луѓе потоа ... Да може да знам Поради не препознавање на срцев удар од општ лекар и ,,почекај да завршам со моите пациенти" почина татко ми .... Немав сила да ја средам докторката . 97% сум сигурна дека заради нив бебето ми беше во инкубатор на кислород... Заради тие 3% и затоа што добро се заврши не отидов да ги заколам ! А не па вакво нешто да дознаам... Би ги дерела живи и сол би ставала Ништо плачи слободно. Плачи и пакувај куфери ! Каков протест ,ете во Тетово се организираше и погоди што... Организаторот е во притвор ,да добро читате организаторот на протестот МОРА да одговара а другар му на Заев не . Што врска има што е министер ,па тој не ја запалил болницата колку сте лоши и вие брееј Не мисли дека може има луѓе кои изгубиле се таа ноќ и можат да го запалат жив без око да им трепне ,ете затоа дава такви изјави. Се е до дрогата ,по некој саат се изјасни дека тој не РЕЧЕ ТАКА ,ние ЛОШО сфаќаме. Епа другари дури си штракаме по тастатурата и дозволуваме да бидеме заплашени еве вака ќе ни биде. ,,Режимот" на Груевски не ни чинеше ,еве сега за промени гледаме режим што е (да не ме сфатите погрешно не го бранам и ДПМНЕ ми згрешила доста во животов ни нив ги сакам ни било кој друг ,ама факт е дека шарена револуција кршеше ,боеше,тепаше полицајци и никој не смееше да ги допре -чисто за споредба )
За да прикријат негрижа и лекарски грешки. Ако е од корона, не се прават обдукции, не се испитува случајот. Идеално алиби. Како веќе нема починати родилки поради лекарска грешка, пример, а до пред две години имаше многу?
Ех...стара жена ја имаа оставено со денови без дијализа ама пошто била позитивна и почина од корона, многу нормално никој не се замараше. Нека Е почината од корона, ама да оставиш пациент без дијализа е крајно неетички, па што сака нека имал. Исто и сите кои се наклукани со антибиотици или оставени дехидрирани по болнициве. И ќе рече некој Ама сегде е така, пандемија е. Сегде немаш вака ужасно здравство кое беше ужасно и пред коронава. Макар и да биле починати ОД корона, сигурно не им била од старт запечатена судбината на сите. Едит - и човеков што се јавил во емисија сакале да му шибнат ДВЕ дози инсулин. И ако паднел у кома, короната крива.
Модуларните пуштени во употреба без извршен надзор https://telma.com.mk/2021/09/21/тендерски-документ-открива-надлежни/ Според документот кој го обелодени Дојче Веле на македонски за тетовскиот ковид-центар надлежни биле општината и директорот на болницата. Бесими фигурира како изведувач, во локалниот надзор, како и во делот на локалниот инспекциски надзор. Понатака, документот на Дојче Веле открива дека и во третата фаза одржување впишано е името на Бесими кои 11 години директорува со болничкиоѕт центар во Тетово. Одговорноста тој ја делел со општината Тетово. План за регуларно одржување на инсталациите (вода, одводна мрежа, струја, греење) во болницата надлежни се: Претставници на општина Тетово, директорот на болницата во Тетово, Комунален инспектор и одговорно лице во болницата); За подготовка на План за заштита од пожар и имплементација на заштитни мерки надлежни се: директорот на болницата во Тетово и одговорно лице во болницата. Документот кој призлегува од тендерската постапка покажува дека и во останатите 16 вакви објекти ширум земјата надлежноста за комплетниот надзор над работата припаѓа на директорите на болниците, во некој случаи и економскиот директор, во една болница тоа е главната сестра, а во Штип и Велес не стои име туку е наведен терминот „,менаџер“ ... Согласно договореното, по реализацијата на проектот, односно завршувањето на модуларните болници, во документот требало да биде впишано и името на инженерот кој извршил надзор над завршената работа. Таа графа останала празна во сите модуларни болници. Во меѓувреме
Каков хоштаплерај За болници насред криза ако е работено вака, не сакам да помислам по другите институции што си правеле. Поточно знаеме за доста тендери и заврзлами низ последните 15 години, но никому ништо. Новинарите пишуваат со докази и посочуваат, правниот систем е бетер и далеку покорумпиран од здравствениот. Дали ќе се најдат вредни обвинители и судии да го истераат овој случај и зошто не? Мислам дека треба да се соберат поголема група граѓани и правници, да соберат докази, а ги има, и да ги тужат тендерашиве за загрозување на безбедноста, злосторства врз целиот народ, кршење на права и по секој можен основ во меѓународни судови како Хаг, Стразбур итн. Ова ако не е тероризам, не знам што е.
Нее, ова е ,,само,, организиран криминал и злосторства против човештво. Во една друга тема, имав и примери за тужби излистано таму...баш да ја најдам. https://www.climatechangenews.com/2...e-unprecedented-climate-lawsuit-33-countries/ ...Their complaint comes after lethal wildfires in Portugal in 2017 killed more than 120 people.
Абре министре за здравство дали уште имаш образ да се појавуваш во јавност и да водиш кампања па и уште насмеан се клешти Како спиеш од тие пискотницки
Му е гајле на министерот... Истрагата заврши и пак сите си молчат, се' си е како што беше, само тие тројцата што дадоа оставка.
Така збори затоа што од тие луѓе кои се нашле таму не му изгорел некој близок, да имало некој негов ќе видевме дали вака ќе збори, стока!