Ако сме само без децата за рака ме држи.Или со раката преку рамо.Ако сме со децата нив ги држиме за рака
Koga bevme Vo pocetna vrska bevme sekogas gusnati. Posle Edna godina za race. Vo brak pod raka posle tri godini brak Eden do drug Eden metar daleku
Исто. Ми вели сме личеле на ромско семејство. Тој напред, јас позади како скарана и кучињата по мене.
Како дечко и девојка и во брак додека бевме сами одевме за рака или гушнати, сега јас најчесто туркам количка, а тој до мене ако го остави синко ќе ја стави раката на мене (љубоморен е) кога излегуваме без мали ни е чудно и незнаеме како да се понашаме и движиме
Абе не е секогаш ваков, ама не ме причекува да земам залет... знаеш ние луѓето од 100 кила тешко земаме залет
Имам една другарка секогаш со дечко и гушнати одат некогаш дури и со двете раце се гушкаат и одат и реков ај да пробам... филингот....ко да одам по улица со картон преполнет со алишта и насекое ми се плеткаа нозете и мене и него..и се откажав од таа идеја...сеа ко ке си фатам дечко само за рака ке си го држам...
А бе кога како некогаш јас ја држам за нога и одиме влечејќи, некогаш она за нос ме влече, некогаш како браќава од Црни врв јас напред пет шест чекора таа потрчнува помене (само сум без цигара и бело капче). Ама некогаш сме си за рачиња фатени како другарчиња од градинка кога искачаат.
Сакам кога тој ќе ми стаави рака на половина, после се разбира кога ќе се држиме за рака и имаме уште едно, ама не можам сега да го објаснувам, покомплицирано е
Za raka fateni zatoa sto pobrzo odi ke mi pobegne. Po prodavnici si drzam kesite i povremeno vikam "dojdi ovde plati"