Јас преферирам секс настрана од врската, и мислам дека најдобар афродизијак е нешто туѓо нешто ново, сексот сепак е природна работа и не е само за брак нели бракот е веќе законски подкована обврска
Според мене ако бракот го сметаш само за законска обврска тури му пепел на тој брак. А партнерката знае ли дека преферираш секс настрана има ли и таа право тоа да го прави, мислам дали сте така договорени?
А реално тебе зошто толку те интересира нејзиниот живот. Ете пишала дека е договор што повеќе од тоа да ви напише човек да си гледате пред нос? Стварно ја претерувате. Различни луѓе различни размислувања...
Одговоров ти е значи Јасно ми е прашањето, дали и таа практикува секс надвор од врска? Да или не, едноставно е
Можеш да ја прашаш, да те информира, ама осудана дека е чиста глупост не ти е на место. А за тоа што праша колку партнерки имал маж и досега ич не е безобразно, си муабетиме бе луѓе. Јас повеќе ја разбрав дека праша за да знаеме дали се рамноправни, на нејзини 3-4 партнери да не испадне маж и има 30-40 партнерки, што според мене не е фер, ради немање реципроцитет.
@Igy Битно е. Едно е отворена врска, друго е варање. Второво е за секаква осуда и е гнасно, првото е ствар на договор.
Кога ќе размислам, ич не е битно, ама кога почнавме веќе на оваа тема отворено, фер е и да одговориш отворено Нема везе, мое мислење е дека таа поима си нема, а ти си бараш следни партнерки било каде Што не мора да значи дека правилно мислам/претпоставувам, ама во недостаток на одговор се натаму умот ми иди
Според тебе 'не е фер', битно е според нас што е 'фер'. Имам цела тема отворено на подфорум Брак, веќе кажав, оди читај таму
Тоа не е убаво. Освен ако двајцата партнери не се согласни и знаат како и што е и дозволуваат т.е не им пречи. Јас не би го направила тоа.