Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. krismacki

krismacki Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    8
    Би сакала да ги охрабрам сите кои тргнале по овој пат и да им посакам најубави желби. Моето искуство вели дека иако не се надевав многу по првата инсеминација имам позитивен резултат. Ќе имаме бебе :) Не правев тест за бременост отидов кај гинекологот на ехо неколку дена бидејќи ми доцнеше циклусот. Не сакав да правам инсеминација на ГАК, бидејќи искуството со хсг-то ми беше лошо. Ми рекоа ќе биде еден од двајцата доктори кои посакував ми го прават ова снимање, се појавија двајца млади ученици (прегледот беше одлично завршен но помислата ужас имајќи го во предвид стравот претходно), резултатите ми рекоа следна недела, 2 пати одев, искачав од работа, не беа готови, уште на снимањето ми рекоа све е супер, на крајните резултати докторот допишал со пенкало дека едниот канал ми е скроз не прооден и треба лапароскопија. Матичниот гинеколог ми рече, не мора да се прави лапароскопија , може одма да одиме на инсеминација и бидна истиот месец. Одам подолго време кај Коруновски и му верувам многу. Ете, се покажа дека моето верување во него не беше залудно години наназад. Ме чинеше 9000ден и не зажалив ни денар, инекцијата ја доплатив како и ехото (мах плус 1000 дена све заедно)
    Со среќа на сите, мојот пример е надеж за сите вас, кои како и јас, си мислат дека ќе чекаат не знам колку време :)

На Joshevska, cvekence 03, Маитка и 5 други им се допаѓа ова.
  2. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Cestitki, lesna bremenost da imas, kade ja pravese inseminacijata i sto bese problemot kaj vas?

3. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Дечки, денес 9ти ден од инсеминација, станувам сабајле со онаа мала почетна болка во гради, повеќе на допир. Мајка ми вика не би требало од утрогестанот да имаш, односно додека го пиеш, да не ти е психа само... Ама мислам дека нема врска со психа, заболуваат малку. Искуства нешто? Да си ја чекам госпоѓата за недела дена? Обично недела дена пред добивање почнуваат да ме болат. И не се брадавици, туку целите. Сега не знам ни кога би добила, све ми се изремети со хормониве и терапијата...

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Грaдите бoлaт и зa бременoст и зa дoбивaње, a сo прoгестерoнoт симптoмите знaaт дa се и пoизрaзени, тaкa дa не бaрaј симптoми :) исти се и зa двете рaбoти :)

На Lavica26 и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  5. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    јас чуствувам болки во стомакот дали то е нормално

6. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    ајде и јас да ја соопштам тажната вест пред да го напрам тестот ми дојде црвената вестерка

7. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Многу ми е жал Кате,ајде со нови сили наредната да биде успешна..и јас се спремам за инсеминација само се мислам за кај Таше некако на две сум.Колку милиони имавте после обработка? вака докторот како изгледа заинтересиран или ради реда?

На kateto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    докторо во општо сопред мене не заентересиран муе гајле прерална за пари нисто ни ми објасна јас ко е правев инсеминацијата тој насмејан распејан како беше јас цела ипаничена бев многу мие чудно зошто не бе ше успешна кај мене се работеше за мало стеснувајне сето др беше во ред спермограмо фокулите пред то не примав никкави апчијна

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    дали знај некоја преку фзо да се прави инсеминација во плодност

10. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Инсеминациите не одат преку фонд,секаде по приватните клиники се наплатуваат приватно,само на Гак е околу 900 ден.

На kateto123 и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    Во однос на инсеминацијата. Ми се вртат некои прашања во главата.
    Кога примаме прегнил, за 36 часа ќе имаме оваулација.
    Претпоставувам дека во истиот момент кога ќе биде оваулацијата е најдобро да биде инсеминацијата.
    Дали менува доколку инсеминацијата е саат два пред или после оваулацијата која е регулирана со Прегнил инекции или некои други лекарства?

12. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Zdravo devojki. Jas sum nova na forumov i bi sakala da spodelam so vas na tema inseminacija. Jas i soprugot veke dve godini se obiduvame da zabremenam no bez uspeh. Otkako se pokaza deka problemot e maski faktor,na 15ti ovoj mesec napraviv inseminacija ka Dr Tase vo plodnost.od denes imam grcevi vo stomakot i bolni gradi, pa bi sakala nekoja od vas da spodeli dali imala uspesna prva inseminacija?

13. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    за жал и ијас паравев инсеминација кај др таше која заврши несупешно

14. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    со среќа ти посакувам дај боже од 1 да биде успешна да не израдуваш со позитивен резултат

15. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Daj Boze Kate, ama ne mi se veruva bidejki gi imam site simptomi na menzis.i plus posle obrabotka imavme samo 1.5milion procesteno seme sto bilo mnogu malku.ama zdravje so Gospod napred naredniov mesec se dogovorivme za in vitro pa ke vidime...inace jas sum prezadovolna od dr tase,nemam zbor.

16. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    ин витро можи само со една инсеминација

17. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Kate jas ke pravam privatno,ne sakam da cekam zatoa se dogovorivme taka.koga ja pravevme inseminacijata bidejki semeto bese mnogu slabo dobivme dokument deka semeto ne e sposobno za inseminacija i zatoa odime direktno na in vitro.se mislev za preku fondov ama nejkev vreme da gubam.ti do kade si so proceduri? Kolku inseminacii si imala?

18. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    јас 1 инсеминација сега за 2 сакам да одам кај мене се работеше за мало стеснувајне

19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    @Lavica26 ти посакувам среќа. неколку дена по тебе имав инсеминација. Втора.
    оттогаш до денес постојано имам грчеви. Мислев дека веднаш по инсеминација ќе ми дојде, ама потоа малку се стабилизира и сега пак сум со пмс (грчеви во стомак, болки во гради, акни на лице... и се под ред :) )
    Мислам дека симптомите се исти, само што читам некои феминки им се поврака, и а спомнат ваков синдром и дека им се лоши од храна, бремени се.

јас овие денови отечев за инсеминацијата на темата Поддршка за сите оние што сакаат да забременат, таму имате исто доста инфо и активни членки со позитивни резултати.

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Убаво распрашај се за кај Таше ИВФ. Имаше доста што збореа дека така им викал.

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.