Дали направивте нов спермограм на државно за да се уверите дека семето не е за инсеминација? не брзај,размисли малку..нашиот резултат беше со драстична разлика од оној од кај Таше
An Anetaoh sega me zamisli... tri spermogrami napravi mm i site variraa...a kaj vas maski faktor bese problemot? Odite kaj drug doktor?
@kukla21 Jas mislev deka plodnost se najuspesni so ivf...a vo posledno citav i ne gi preporacuvaat..zosto? Ne mi e jasno zosto e tolku somnitelen tase...
Јас не го знам - имаше многу тука кои кажаа дека како тебе, им советувал ИВФ на приватно колку да им земел пари. @stevemila @zvecarka мислам они пишуваа. Имаше и други, ама не се сеќавам кои се. Ако сте стварно за ИВФ, тогаш документи може да соберете за 1 недела и да ги дадете во фонд. Горе-доле, за 1,5 месец ќе сте завршени со постапката. Не сакам да се мешам бидејќи немам лично искуство - ама доста имаше што се жалеа.
Daj Boze da e uspesna i da ne vleces site za nos..mene od vcera mnohu mi se prispiva i neznam na sto da go prepisam toj simptom: na psiha,na vremevo ili nesto drugo. So Gospod napred se spremam za test utre.ako ne pristigne "tetka" meguvreme.stiskam palci za tebe...
Kukla21 jas mu rekov sakam na privatno.toj mi rece eve ti dokument deka ne treba inseminacii i probaj preku fom(sto e za pravo). So mene dosega bil mnogu fer i mnogu korekten.jas mnogu mu veruvam.
Муабетот е, како и кај се останато... секогаш ќе има луѓе со позитивни, и со негативни искуства. Јас познавам жени што се презадоволни од Таше, и некои кои не сакаат ни да стапнат веќе кај него Како карактер бил доста ладен, и речникот не му бил нешто нај-нај, така сум слушала... и при најтешките моменти не знаел да утеши, туку ете ладнокрво соопштувал за абортуси и слично. Јас лично не можам кај таков доктор, сакам човек кој ќе покаже инересирање и позитивна енергија, затоа во Плодност уште во старт почнав кај другите доктори. Можам да речам дека се одлични останатите доктори таму, особено оние двајца со кои имам искуство. Е сега, за жал или за среќа, Таше е експертот за инсеминации и ИВФ во Плодност, па затоа одат сите кај него.
Кај нас проблем е машки фактор да,имавме една инсеминација направено пред да одиме кај Таше,кај него закажавме за спермограм и ги понесов сите документи што ги имав т.е сите испитувања.Спермограмот не беше нешто подобар од предходниот што го имавме во размак од 4 месеци,Таше предложи инсеминација и покрај мал процент на добри сперматозоиди,но јас ги поднесов документите во фонд за инвитро.Од таму ме вратија за нов спермограм да направиме и тоа на ГАК тој покажа 40 % нормални сперматозоиди а кај Таше 4 % во размак од месец дена,значи нема логика...да има толкаво подобрување за толкав краток период.Од фонд ме вратија за 2 инсеминации заради добриот спермограм,еве следнава недела ќе ја правам на ГАК. Значи за Таше мм има пофални зборови се ангажирал човекот да ја дознае причината за лошиот спермограм направивме хормонален статус,ехо на тестиси и ДНА фрагментација на која ембриологот имаше пишано инвитро и пред да влезат кај Таше му рекол најдобро да се спремите за инвитро,а Таше пак бараше инсеминации и плус плативме 15 000 ден.Да покажеше спермограмот 40 % нормални сперматозоиди во Плодност сигурно дека таму ќе правев инсеминација и ќе имав некаква надеж а да ме убедува дека со 4 % морфологија ќе успеам нема шанси.... Мое мислење направи си спермограм на државно па ќе видиш што понатаму.Среќно
2inseminacii 3in vitra kaj doticniot.Se privatno.I nikogas ne bi se vratila tamu.Ne radi neuspesnosta tuku radi toa so ne e covek.
Ubavo kaza nekoj pogore,koj kako pominal taka ke kazuva.jas ne se somnevam vo nitu eden iskaz koj go procitav ovde no se e individualno.ajde sega javete se nekoi so pozitivni iskustva od plodnost-ohrabrete me!
Јас имам позитивно искуство од Др.Влатко во Плодност,тој ми правесе хсг а сега кај Др.Тасхе ке одам на инсеминација
Правиме муабет за успешна инсеминација кај Таше,а не за хсг.Хсг-то во било која клиника е успешно.Туку колку докторот е посветен спрема пациентот или се е ради реда т.е да ти земат парите само
Ovoj mesec ke pravam inseminacija prva vo Plodnost plus pregledi kaj maticnata bidejki verba nemam poveke vo nikogo,duri drugiot mesec ke spodelam iskustvo
не немам одлучено уште дали да ја правам сега читам многу негативни работи за плодност се плашам да не се разочарам не сум спремна за уште едно разочарувајне сигурно ако одам на 2 ке одам пак во плодност и ако не сум задовлна од таше незз тешко ке биди да се одлучам
Zdravo feminki Sakam da prasam dali postoi sansa da bide uspesna inseminacija dokolku spermatozoidite se 25% se aktivni od 100%? Ako ima nekoj iskustvo so ova neka pise
Anetaoh (izvinete i site) sto ne vi napisam pobrzo.mojata prva inseminacija bese neuspesna za zal.no mi bese kazano deka sansite se 0 bidejki imavme samo 2% aktivni spermatozoidi.sega mm zema nekoi tableti i od narednata nedela zdravje so Gospod napred picnuvam so terapija za ivf. Vie do kade ste anetaoh?
Manako jas iskreno da ti kazam nemam komentar za dr Tase.jas so nego imam super iskustvo... E sega uspesnosta na inseminacijata i vo svetski ramki e 15%. Ako saka da fati-ke fati. Ic ne e bolno i trae 10sekundi ☺ ne plasi se i so Gospid napred. Daj Boze da si ti vo tie 15%