Форумџика на годината

Интимна депилација

Discussion in 'Тело' started by jasmin, Nov 11, 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

299 vote(s)
    11.9%
  2. Дома, со ленти

353 vote(s)
    14.1%
  3. На козметичар

1,492 vote(s)
    59.6%
  4. Дома со жилет

359 vote(s)
    14.3%
  1. miselova95

miselova95 Истакнат член

Jas se izdepilirav na 4ti oktomvri.. i nozi i intima zaedno. I eve sega sum mn malku podniknata na nozete , mnogu kratki, a na intima malku podolgi. A 4ti noemvri e za edna nedela. I jas kako bi mozela da gi usoglasam sega za zaedno? Dali e vreme da se izdepiliram na intima?

2. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Devojki kako da mi rastat vlaknata site naednas ne na rati :D sigurno me imate citano odam na sekerna depilacija no za 3-4 dena mi rastat pa sfativ deka ocigledno e so mi rastat edni pa drugi. A kade sto idam stvarno vazi za edna od najdobrite i rabotata si ja vrsi odlicno ne veruvam deka mi gi potkinuva.. Nesto plus za ovaa problematika? Dali piling pred depilacija pomaga i za potkozni?

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да оди.

miselova95 likes this.
  4. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Idel nekoj na depilacija vo Alexandria skopje? Moze iskustva . So seker?

5. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

@Kjara15 Не конкретно во тоа студио ама имам пробано со шеќерна депилација. Ја препорачувам за оние со почувствителна кожа и оние кои не можат да издржат болки при депилација со восок. Кожата воопшто не се зацрвенува, ниту се осеќа болка при депилирањето. Скапа е доколку брзо ти растат влакна и се депилираш секој месец.

Јас ако закаснам да се издепилирам станувам wolverine, така да интима депилирам на козметичар, со ладен восок, на секој месец - месец и пол. Трпи ќерко за убавина. :)

6. PurpleRose

PurpleRose Истакнат член

Дaли сте гo кoристеле вoсoкoт вo oблик нa тoпчињa pearl wax и кaде мoже дa се купи?

IamSexyAndIKnowIt and MikiTass like this.
  7. MoonHighlight8

MoonHighlight8 Истакнат член

Препорака некоја за добри ленти за депилирање ? :)

8. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Јас имам одено порано. Шеќерната е врв, според мене, ама е малку скапичка. Воскоот александрија е предобар, а девојчињата си ја знаат работата. Всушност од тоја салон почна да се шири шеќерната депилација во Скопје. Според мене нема да згрешиш.

Kjara15 likes this.
  9. lovely97

lovely97 Популарен член

Дали некоја од вас се има депилирано кај Лане во Куманово?
    И ако има некоја, дали сте задоволни?

10. Elenchy

Elenchy Истакнат член

Здраво девојки,да ми препорачате некој салон за шеќерна депилација во Скопје . Благодарам

11. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Женски дали има некој што си ја депилира интимата со депилатор и ако има ве молам совети,јас пробав неколку пати ама неуспешно :(

12. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Бев на депилација во петокот, прв пат. До тогаш се депилирав со крема или брич. Денес приметив дека почнале да се појавуваат мали влакненца! Се има ли случено ова на некоја? Дали е поради тоа што користев брич или..? Бидејќи обично поспоро ми растат влакна ова баш ме зачуди.

13. piglet1

piglet1 Форумски идол

Ништо страшно. Тоа можеби затоа што не биле доволно подраснати, во случај да си де бричела кратко време пред депилација. Не се грижи, со редовна депилација ќе ги протетчиш.

ludamaja10 likes this.
  14. Irena02

Irena02 Активен член

И јас исто така практикував цело време крема или брич за интима. Не беше баш пријатно искуство, а и тоа дека секој втор-трет ден имаш „обврска“... Од друга страна, познавајќи се себеси, знам дека не сум толерантна на болка од депилации. И тука имам момент кај што си велам „добро, тоа е судбина, ќе живеам ко во времето на Flintstones“. Решив да пробам депилација на интима со ладен восок, демек помалку болело. Ама не. Сите светци ги видов. После ми кажуваа нешто со шеќерна депилација и тоа пробав – и тоа не бидна. На крај, лани по форумов наидов на некој апарат за трајно отстранување на влакна од Филипс, го даваа и на подарок на една од форумџиките на темата и имав надеж ама не го добив. После 2 месеци мислење и врска пред распад (не, не се шалам) одлучив да го купам тој апаратот, некоја понова верзија со додаток за интима. Life saver. Значи да не ја тупам, ако некој има проблем со толеранција на болка или едноставно сака да не му ја мисли, нека си го ѕирне ова Лумеа пошто се исплати. Да, пред да се третира местото треба да се отстранат влакната пошто Лумеа делува на коренот на влакното, ама сепак на долг рок се исплати. По некое време скоро и да не ми растеа, влакненцата буквално со рака се тргаат. Сега го користам еднаш еднаш на 3 недели, дури и на месец ако ме мрзи J . Има тема и годинава како што сите видовме по банериве на форумов (ако некој не ја видел -> https://forum.femina.mk/threads/Што...оментирајте-прашувајте-и-освојте-lumea.28246/ ).

Hellobeautiful likes this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Пробав и јас ама боли и баталив.
    Една членка пиша дека таа се депилира местејќи го депилаторот да не ја допира кожата, јас и така пробав ама ме куби ме болат.

Alisa22 likes this.
  16. black-angel

black-angel Domina Umbrae Staff Member

Бубо боли корне ! Како се не сум го местела , депилатор дефинитивно не е за таму.

lost123, Arthur and buba4e89 like this.
  17. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Devojki da prasam intima imate depilirano so veet lenti? Na kolku vreme rastat vlaknata?

18. mar023

mar023 Истакнат член

Да, јас се имам депилирано на препони и на горниот дел од вагината а на усните не, многу ме боли и таму си се поминувам со бикче. Јас сакам да прашам каде го има розевиот топол восок за интима, и која цена е? (Можеби со него ќе успеам цела да се издепилирам :D )

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  19. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Vo zegin treba da go ima, inaku na kolku vreme rastat vlaknata so lenti

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  20. mar023

mar023 Истакнат член

Паа споро растат, на 2 3 недели. Сепак зависи од влакното