Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. Aniston

Aniston Истакнат член

Имам проблем што мислев дека не постои, очајно ве молам за помош...

Ноември го сретнав на улица, и ме уби со погледот. Не знам како што но тоа е, мора да е мој. Се запознавме преку фб и беше точно каков што го замислував, до детал. Толку се споивме од 3 дена пишање почнаа работите да стануваат интимни.. И токму кога требаше да се сретнеме, го снема. Баш така, не ми дигаше телефон, не ми одговараше.. А ми велеше дека ми се допагам многу, дека му фали девојка во животот и дека не мислел дека постои некоја како мене што може да биде така со него. После тооолку месеци, пак почна тој да ми пишува но директно интимни пораки, а јас бев само срекна да знам дека не ме заборавил. Си реков, не мора да имаме врска, барем еден час да е мој, па да живеам после мирно. Пак го снема.. еден ден ми рече дека повторно се сели, и го прашав зошто никогаш нема да се сретнеме..Значи до бескрај збунета како може машко така да одбива.. и вели невин сум..на 21 година да чудно ми беше што беше толку срамежлив но до толку.. е добро нема проблем, вели дека сакал тоа да го направи со мене и дека бил сигурен.. океј и тоа.. и еве сега за некое време ке се исели а јас сум тотално збунета, ниту знам што да мислам ни да правам.. И знам дека се ова е глупо свесна сум но неможам да си терам мирно и да го оставам, пробав неколку месеци не ми успеа.. Незнам дали има некоја друга тајна, или едноставно му е многу полесно зад компјутерот да ги прави тие работи и неможе да се опушти и да направи нешто реално а не вируелно..

П.С. живеам во место каде сексот без обврски е сосема нормален, плус во огромен град..

2. homealone

homealone Популарен член

Како прво темава е за интимни прашања ,а не љубовни проблеми еве ти таква тема vrski/ljubovni-problemi-i-soveti-t243/ а решение на твојов проблем освен разговор со него во 4 очи нема затоа речи му да се видите , ние не би можеле да знаеме зошто ти пишувал , па пред да се сретнете го снемало дали има тајни или не итн тоа си го знае само он зато пред да замине седнете се и разговарајте или на карајот на краиштат разговарајте на ФБ и кажи му го тоа што имаш да му го кажеш

3. Aniston

Aniston Истакнат член

не го ставив проблемот таму бидејки барам совет како да го опуштам да конечно да се случи и реален физички контакт, открив доста работи за него и го разбирам точно зошто е толку срамежлив.. во смисол, што можам да му кажам за да се опушти, сепак невино машко на 21 година странец е и тој нема многу другари срамежлив.. плус еднаш некоја така го зафркавала пола град му се има смеано за тоа..

4. homealone

homealone Популарен член

Епа девојче биди јасна и директна дека сакаш да легнеш со него не ти останува многу ако се сели за неколку дена кажиму јасно што сакаш или подобро ќути си цел живот или пак објасни му дека ти не си како таа што го зафркавала

5. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Подолго време имам бело прање кое ретко да исчезне понекогаш е густо ко топчиња на страна, понекогаш е ко мрсул, понекогаш е течно и се гледа само го влажен круг на гаќите а понекогаш ми е обилен и растеглив и самиот си се исфрла во шоља во подолги ко ленти да не кажам. Е до порано не беше толку проблематичен се додека не сфатив дека кога ќе ги раширам нозете се чувствува мирис потоа некое време мирисот замина и сега се појави пак но не толку јако ептен ако сама се обидам да помирисам мириса ама не тоолку. И сега почна само да ме потчешнува по малце се мијам некад со камилица помага колку за еден ден ама не се издржува на мајка ми пошо она нема време за ништо и имам спомнато ама пак она по збрлавена со работа не сфаќа за озбилно а јас таква паничарка па се си се тресам. Башка не правам многу муабет со неа не сме отворени толку а сама да отидам на гинеколог не иде у обзир прво никогаш не сум била никакво искуство, ептен сум срамежлива и повлечена, второ не ни знам каде се наоѓа, трето мајка ми нема да дозволи ќе рече ај не се занесувај или па ќе рече заедно а никогаш нема да се случи тоа или па ќе му каже на тато и цело село ќе не разбере кај че ојме. Што да правам нешто помош? :fubar:

6. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Мхм, само седете си дома и одмарајте. После ќе се чудиме што се случило! Како бе во ова време да не одиш ? Најозбилно ти и многу други ? Ја разбирам поврзаноста на докторот со "сексот" и рестрикцијата за пристап кон интимната приватност на секој човек ама ова оди кон ризични граници. Лекар е и тоа е ординација не е секс шоп, не одите на саем на еротиката. Исто како да кажуваш кашлам со месеци имам шлајм и си седам дома пијам камилица. Се работи за здравје, посетата на лекар е неодложна посебно ако никогаш не сте отишле. Незнам како здраво за готово си ја земате работата, секогаш постои ризик проблемот да е од големи размери, а вас мува не ве лази. Некогаш некаде ( МОЖЕБИ !!) ќе одите на гинеколог, жените в село ќе разбереле срамната работа на лекар си отишла.

Девојче, седни ја мајка ти отворете google и посочи и ги ризиците на кои се изложува секоја жена со нередовна посета на гинеколог без разлика на дали си или не си сексуално активна и дали ќе има озборување во маало. Помила и е репутацијата во село од здравјето на сопствената ќерка.

Лути се колку сакаш, ќе ми олесни ако ја сфатиш суштината на постов и мојот совет кон тебе, сите несовесни родители и сите девојки кои се срамат да одат на гинеколог. Срамете се од вашата несериозност, а не од лекарот кој вложил многу време, труд, пари и голема посветеност да стане експерт за конкретно половото здравје на жената.

SparkyAngel likes this.
  7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

15 години има девојчето, голема работа ако досега не отишла на гинеколог, крај на свет. |( Од едно обично барање совет ти ѝ ја процени цела фамилија и ја направи мајка ѝ најлоша на свет. Која репутација, кое село, мајка ѝ како возрасна жена со многу повеќе искуство, веројатно смета дека ништо лошо не може да има во белото прање на нејзината ќерка тинејџерка, која патем и најверојатно не е сексуално активна. Белото прање е нормално кај сите и нормално дека не може секогаш да нема мирис или пак да мириса на лаванда, што ќе ѝ речат ако оди на гинеколог? Да е повозрасна веројатно ќе ѝ препорачаат вагиналети, вака ништо, единствено може да ѝ препорачаат некој природен лек како камилица или пак ќе ѝ кажат дека нема причина за грижа. Има жени што се склони на бело прање и го имаат од најрана возраст, тоа не се лекува трајно, едноставно е до организмот. Не знам зашто толкава паника за нешто што го има секоја втора жена. Една другарка има многу постојано, јас немам ич, не сме сите исти.

8. Daydream

Daydream Популарен член

Ова не би требало да е нешто страшно. Не се нервирај, не паничи. Претпоставувам дека не си сексуално активна, всушност се надевам дека не сексуално активна со оглед на годините.

Може да е кандида зашто велиш дека некогаш има мирис и те чеша од време на време. Миј се со камилица секој ден, немој никако да носиш секојдневни влошки (во случај да си носела до сега), ни случајно немој да се миеш доле со сапуни, купки и слични средства, само со вода и камилица доволно ти е сега за сега и најважно обавезно носи си само чисти, памучни гаќички. Практикувај барем два пати во денот да се миеш со камилицата и да менуваш гаќички. Насабајле и навечер. Биди упорна. И, не би било лошо да почнеш да пиеш поголемо количество јогурт во текот на денот. Колку можеш повеќе пиј. Ако можеш и цело литро пиј во текот на денот. Не штети воопшто, баш напротив, многу помага во регулирањето на вагиналната флора.

Практикувај го ова секојдневно барем една недела, две. Ако нема подобрување тогаш на гинеколог обавезно. Ќе ја седнеш мајка ти и ќе и' кажеш дека сакаш и мораш да одиш, зашто не се чувствуваш убаво. :)

9. XstrongerX

А зошто да биде прескокнато ? Дали до одредена возраст нема потреба да се посети општ лекар или стоматолог ? Алудирав на стереотипите кои владеат во нашево општество, оние дека лекарот гинеколог исклучиво ја набљудува жената како сексуален објект или дека има особен интерес за неа од еротична природа. Исто, резил е да се оди на лекар, оти ако одиш веројатно имаш полова болест која си ја закачила од промискуитет, или полошо да закажиш абортус |( . Ваквите верувања ( од факинг непознати причини ) се многу популарни и мора да се искоренат.

Јас сметам дека секоја девојка треба да посетува гинеколог, со нејзини 15 години веројатно има менструација, значи треба да има матичен гинеколог и кај него да се јавува за контрола а не само кога има проблем кој алтернативната медицина по долг третман со самотерапија не го решила.

Да се надополнам, родителот треба да е главен иницијатор за посета на гинеколог. Сметам дека е така и со таквиот чин ќе го охрабри детето и ќе го насочи кон вистинскиот пат за подоцна ( во денешно време порано ) навремено да биде информирано за соодветна контрацепција и да стекне рутина за редовните прегледи и испитувања.

10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Те разбирам што сакаш да кажеш, бидејќи истите стереотипи владеат и за посетата на психијатар во нашево општество, што на запад е сосема нормално за секого. Конкретно јас не мислам ниту пак сум чула некој дека мисли дека гинекологот ги гледа своите пациентки на сексуален начин. Крај краева, имаш женски гинеколог. Јас на пример, на каков начин сака нека ме гледа, иако знам дека него му е тоа секојдневие и немам од што да се срамам, мислам дека не би можела да отидам кај машко гинеколог.

Јас не почнав да одам на гинеколог веднаш ни кога почнав со односи, бидејќи немав никакви проблеми ама баш никакви и имам само еден партнер, немам од што да се плашам. Потоа почнав, да не се разбереме погрешно. Ама муабетот ми е, колку и да не е табу тема и да го оставиме општеството на страна (не гледам зашто и да го мешаме кога живееме во град а не во село па некој да знае и да збори дека сме оделе на гинеколог, што е сосема нормално), зашто 15-годишно девојче да се изложува на нешто што ќе направи да се чувствува засрамено со оглед на нејзините години и неискуство? Ако збориме за обично ехо на јајници да, меѓутоа што има гинекологот кај невино девојче да гледа доле, не ми е јасно. :tmi:

11. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Ви благодарам за советите иако и двете страни некако се разликувавте успеав да најдам златна средина и заклучив дека треба да ја седнам мајка ми да и објаснам што и како се дешава со моето тело да ја подпрашам за гинеколог и ако таа одлучи дека нема проблем арно ако не ќе одиме на кожни на обични лекари како и да е ако и кажам дека постојано се случува сигурно нема да го игнорира фактот и кај и да ме однесе ќе ме однесе. А инаку да пупу недајбоже точно е немам никаков сексуален однос! И не би сакала да дозволам да ме гледа било каков гинеколог „долу“ премногу сум неискусна и срамежлива а освен тоа ги знаете женските причини и не практикувам „знаете што“ паа...

12. XstrongerX

Врти сучи пак мора да се оди на гинеколог, не ќе дојде жената ( полова рамноправност ?! глобална дискриминација на лекари од машки пол ! Зошто ?! ) гинеколог кај тебе дома. Дури и со еден партнер, можно е на пример да е заразен со ХПВ да го добиеш а да не знаеш дури секако не направиш ПАП тест.

Мислам дека е неопходно да се посети гинеколог независно од сексуалната активност може да се јават проблеми од интимна природа, па и рутинска контрола не е на одмет. Придобивките од овие прегледи ги споменав во мојот пост погоре и мислам дека нема потеба да се повторувам.

Сличен проблем како на девојкава и се јави во рана адолесценција на моја пријателка, затворена по отворена дискусија за прашања од интимна природа не сподели конкретна дијагноза но знам дека и беа препишани таблети кои ги земаше орално и го санираа проблемот. Со сигурност беше сексуално неактивна.

Злато, не стравувај, нема да те чепка таму против твоја воља, секако ќе праша дали си сексуално активна пред било каков вагинален преглед. Ќе те праша за симптомите и ќе се договорите за терапија. Можеби за контрола ќе те погледне на ехо ( обично ).

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Секако дека доволно го познавав за да знам дека не може да има ХПВ, не навлегувам понатаму ама кога веќе спомна. Во секој случај, на темата гинеколог се согласувам бидејќи мајка ми да не одеше редовно можеше да биде фатално. Сепак се работи за многу деликатни делови од телото. Но, разликата е што јас мислам дека пред 18 не мора доколку е се во ред. :) Исто така и не би пиела било какви апчиња на 15 години додека сеуште се развивам, доколку нема реална причина за тоа. А дискриминацијата нема врска, доколку можам да бирам попријатно ми е кај женско кога се работи за гинеколошки преглед, тоа не значи дека го дискриминирам машкиот пол. :)

14. Badboy7

Badboy7 Активен член

имам 19 години и сакам да бидам со постара од мене,но неможам да најдам иако ги има... совет :(?

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Сакаш совет за како да најдеш постара особа од тебе ?
    :D

16. Badboy7

Badboy7 Активен член

така нешто! :D

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се наоѓа се наоѓа, ама 35+. Младите девојки обично сакаат постари од нив. :D Мада и со 35+ не мора да значи, се зависи до личноста. Еве ти ја пример Лила, таа си има признаено дека сака да се „освежува“ со помлади, и брат ми едно време сакаше да го бркне, така да, ако пробаш нема да утнеш, тактика не ти треба. :lol: Боље старо да те учи него младо да те мучи а? :geek: :lol:

18. Badboy7

Badboy7 Активен член

eh da ama..

19. Badboy7

Badboy7 Активен член

да... ама не се наоѓа.. овие што се од 30 нагоре со сакаат помлади како во земја да пропаднале... :/

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Ај па ти божем сегде си побарал, најди некој онлајн дејтинг сајт, ако на ФБ толку не ти успева. :D