девојки да ве прашам нешто левата вагинална усничка ми е отечена доста,имам непријатна миризба,и зголемен течен исцедок најверојатно имам кандина по читањето но да напоменам дека не сум сексуално активна така да неможам да користам вагиналети ,се мијам со камилица и сода бикарбона но не помага што да превземам ?
на лекар девојче и меној никако благо да јадеш никако ти го зголемува исцедокот....а ако не си сексуално активна само канестен маст во аптека ке ти помине ....
тина17,а какви беа топ;ињата,цировите,колку беа,како изгледаа,посто и јас имам несто слицно,незнам сто е,несто како бубулици пред да се наполнат со гној,така црвени,и од двете страни,на големите усни,внатресно,на гинеколог ми закажаа дури во март,денес се намацкав канестен..
моја другарка веќе неколку месеци осеќа чешање на интимата и има бело прање.. но белото прање и е како урдесто некако.. и како што вели таа на почетокот на вагиналниот канал (кај што влегува пенисот) и било некако тврдо, и тоа ја чешело, кога ќе се почешела излегувало бело урдеста смеса од тоа.. што може да е?
Ке може ли некоја од вас да ми даде некој кометар, сугестија....се се случи на почетокот на мојата бременост кога при мои прегледи ми рече гинекологот само секс со заштита. До тој ден не употребуваме никако заштита и по два месеца од што имавме секс два пати со заштита на мојот сопруг му се појави црвенило и отиде на лекар и му дадоја маст Белогент и да се мачка бидејки има јадежи. Лекарот му рекол дека е од бело прање и од синтетичка облека а како кога ние сме немале секс а и долната облека му е рециси памучна. И еве веке 7 месеца поминаа ние никако не сме имале секс а тој сеусте има јадежи и сеуште се мачка....што мислите во што е проблемот. Јас сум веке породена и верувајте ми недостига нежности и љубов
драга па ти имаш проблем како си издржала толку време, а кондом да користите сте пробале ли...инфекцијата на мажти ме чуди како го држи толку време, нека оди пак на лекар па и на крај смени лекар нека се види што е сигурно се лечи, неможе 7 месеци да го држи....мој совет е повторно на лекар..позз секое добро и уживај не си ускратувај од нежности и љубов
Драга македонкамак јас се мислам од кога имавме со кондом му се појави инфекцијата незнам дали има шанси да е од тоа...а инаку многу е затворен и не ми кажува дека сеусте има јадежи и дека ја користи сеуште кремата случајно му ја видов во џеб
мила дора може и да е од кондомот затоа што постојат луѓе што се алергични на кондоми т.е латексот ...но во секој случај претпоставувам дека најверојатно се лечи алергијата или јадежот. најубаво некако да можеш да поразговараш да видиш што е точно причината што немате односи и д аси оди на лекар сигурно има некое решеение за проблемот, нема срам никаков за на лекар кога здравјее во прашање, ако е срамежлив- подобро да каже него да трпи непријатности поради некаква инфекција...се лечи сигурно...секое добро
Девојки и мене ме пече кога одам во wc али немам никаков оток, од што можи да ме пече, осекам и некаква болка кога одам али мала ..што можи да е тоа
Има шанси да се работи за уринарна инфекција, па не би било лошо да однесеш примерок урина на микробиологија
Не се плаши и на мене тоа ми се случи јас се подмив со камилица и со влажно марамче се подбришав и ми помина
Zdravo jas nesto dave prasam vaka nonstop mise ide u vece koga mocam mi pece i se cesam ama ne mnogu, pogore malce od vaginata znaci vo sredina na malite usni imam ko dupka i koga davam napor toa se otvara a mnogu mi pece ponedelnik ke idam na ginekolog a mnogu se plasam da ne e nekoj bolest Ve molam odgovor.
Ve molam odgovor ve molam bev kaj eden ginekolog mi rrece kandida sega ke idam kaj nekoj drug ve molam odgovor
Ако те пече и чеша може да се работи за инфекција но можно е да е и кандида. Ако е кандида не е ништо страшно се лечи, сите ја имаат но не прави проблеми освен ако не ти опадне имунитетот. Ја предизвикуваат благите работи,настинките,нехигиена... Додека да појдеш на гинеколог, миј се со содабиркабона и со чај од камилица. Ако ти помине нема потреба од лекар, но сепак пожелно е да одиш да се провериш. За здравјето се работи.