Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. debela123

debela123 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    девојки да ве прашам нешто :) левата вагинална усничка ми е отечена доста,имам непријатна миризба,и зголемен течен исцедок најверојатно имам кандина по читањето но да напоменам дека не сум сексуално активна така да неможам да користам вагиналети ,се мијам со камилица и сода бикарбона но не помага што да превземам ? :(

2. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    на лекар девојче и меној никако благо да јадеш никако ти го зголемува исцедокот....а ако не си сексуално активна само канестен маст во аптека ке ти помине ....

3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    тина17,а какви беа топ;ињата,цировите,колку беа,како изгледаа,посто и јас имам несто слицно,незнам сто е,несто како бубулици пред да се наполнат со гној,така црвени,и од двете страни,на големите усни,внатресно,на гинеколог ми закажаа дури во март,денес се намацкав канестен..

4. wild.wild

wild.wild Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    3
    моја другарка веќе неколку месеци осеќа чешање на интимата и има бело прање.. но белото прање и е како урдесто некако.. и како што вели таа на почетокот на вагиналниот канал (кај што влегува пенисот) и било некако тврдо, и тоа ја чешело, кога ќе се почешела излегувало бело урдеста смеса од тоа.. што може да е?

5. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Може да е инфекција со кандида, ама нека си посети гинеколог :)

6. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    кандида е 100%....вагиналети на лекар или канестен ама не е страшно ништо

7. dora-dora

dora-dora Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Ке може ли некоја од вас да ми даде некој кометар, сугестија....се се случи на почетокот на мојата бременост кога при мои прегледи ми рече гинекологот само секс со заштита. До тој ден не употребуваме никако заштита и по два месеца од што имавме секс два пати со заштита на мојот сопруг му се појави црвенило и отиде на лекар и му дадоја маст Белогент и да се мачка бидејки има јадежи. Лекарот му рекол дека е од бело прање и од синтетичка облека а како кога ние сме немале секс а и долната облека му е рециси памучна. И еве веке 7 месеца поминаа ние никако не сме имале секс а тој сеусте има јадежи и сеуште се мачка....што мислите во што е проблемот. Јас сум веке породена и верувајте ми недостига нежности и љубов

8. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    драга па ти имаш проблем како си издржала толку време, а кондом да користите сте пробале ли...инфекцијата на мажти ме чуди како го држи толку време, нека оди пак на лекар па и на крај смени лекар нека се види што е сигурно се лечи, неможе 7 месеци да го држи....мој совет е повторно на лекар..позз секое добро и уживај не си ускратувај од нежности и љубов

9. dora-dora

dora-dora Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Драга македонкамак јас се мислам од кога имавме со кондом му се појави инфекцијата незнам дали има шанси да е од тоа...а инаку многу е затворен и не ми кажува дека сеусте има јадежи и дека ја користи сеуште кремата случајно му ја видов во џеб

10. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    мила дора може и да е од кондомот затоа што постојат луѓе што се алергични на кондоми т.е латексот ...но во секој случај претпоставувам дека најверојатно се лечи алергијата или јадежот. најубаво некако да можеш да поразговараш да видиш што е точно причината што немате односи и д аси оди на лекар сигурно има некое решеение за проблемот, нема срам никаков за на лекар кога здравјее во прашање, ако е срамежлив- подобро да каже него да трпи непријатности поради некаква инфекција...се лечи сигурно...секое добро

11. natasha7

natasha7 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Девојки и мене ме пече кога одам во wc али немам никаков оток, од што можи да ме пече, осекам и некаква болка кога одам али мала ..што можи да е тоа :(

12. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Има шанси да се работи за уринарна инфекција, па не би било лошо да однесеш примерок урина на микробиологија :)

13. xasna

xasna Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Не се плаши и на мене тоа ми се случи јас се подмив со камилица и со влажно марамче се подбришав и ми помина :)

14. natasha7

natasha7 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Девојкии бев на гинеколог денеска , ми кажаа некоја инфекција сум имала .. :)

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Претпоставувам кандида.

16. semiha

semiha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    4
    Zdravo jas nesto dave prasam vaka nonstop mise ide u vece koga mocam mi pece i se cesam ama ne mnogu, pogore malce od vaginata znaci vo sredina na malite usni imam ko dupka i koga davam napor toa se otvara a mnogu mi pece ponedelnik ke idam na ginekolog a mnogu se plasam da ne e nekoj bolest Ve molam odgovor.

17. semiha

semiha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    4
    Ve molam odgovor ve molam bev kaj eden ginekolog mi rrece kandida sega ke idam kaj nekoj drug ve molam odgovor

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Ако те пече и чеша може да се работи за инфекција но можно е да е и кандида.
    Ако е кандида не е ништо страшно се лечи, сите ја имаат но не прави проблеми освен ако не ти опадне имунитетот. Ја предизвикуваат благите работи,настинките,нехигиена...

Додека да појдеш на гинеколог, миј се со содабиркабона и со чај од камилица. Ако ти помине нема потреба од лекар, но сепак пожелно е да одиш да се провериш. За здравјето се работи.

19. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    http://www.coolinarika.com/recept/kako- ... ntent_info
    probajte ima efekt...

20. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

прашав во друга тема, да прашам и тука?? Дали да се грижам ??