Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. millaaa

millaaa Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdr.
    sakam da prasam... mi se pojavi kako temna mala fleka na vaginata .. sto moze da bide ???

2. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Од вагиналетите ти е.Не се секираj самп добро би било да ги ставаш подлабоко со апликатор.

На dushiche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Луѓенца :|
    Минатиот месец добив инфекција и ми излезе фурункул т.е гнојна капсула ме болеше се додека не ми зарасте и подоцна ми пукна и имав отворено канал и морав да одам на преврска :(
    Е сега, некни си купив од еден маркет улошки Еври деј, пред тоа се истуширав вечерта и си ставив улошка, арно ама сабајлето кога станав имав веќе гнојна капсула и мали брунки кои испукаа, ама гнојата капсула ете расте како зрно грав е и полна е со гној и крв :(
    Си зедов газа од аптека ја мачкам и со Бемицин и пијам Лидаприм :(
    Незнам што повеќе да направам :(

4. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    1.268
    Ке избегам малце од темава,али само ме интересира,(можда глупо е прашањево) дали преку ехо може да се примети дека си имала односи?

5. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    ^ Не, тоа може да се види само со посебни инструменти :)

6. tigarche

tigarche Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    1
    и мене ми се појавува такво.. баш во мементот имам и ме боли мнн :( а ми се појавуваат и како ранички како херпес личи и тоа мн ме пече кога мочам и за неколку дена го снемува нз од што така ми се појавува. Кога бев на гинеколог тој ми рече дека од исцедокот можно е да ми се појавува или од депилација.. А го мачкам со бетадине така ми препорача гинекологот или со канестен маст

7. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    Пред некој ден имавме однос со партнерот и од тогаш чувствувам печење и малку чешење на интимата и зголемен бел исцедок нешто читав на интернет за Трихомонас вагиналис - Кај една третина од жените кои што имаат чест бел исцедок (бело прање) од вагината, причинителот е трихомонас вагиналис, кој што го пренесува машкиот партнер. ( http://www.zazdravje.com.mk/%D0%B1%D0%B ... 9A%D0%B5-0 ) Дали некој може да ми помогне? Благодарам :)

8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    мислам дека ти е кандида штом те пече и чуствуваш чешање и зголемен бел исцедок-тоа е кандида а кај Трихомонас вагиналис секретот е со пенливо зеленкаста боја.....има разлика затоа мислам кандида е во прашање

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    5.892
    пробајте да мачкате со Белогент или Бетаметазон
    поздрав

10. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    Можеби и не е нешто посебно, може е некоја обична минлива инфекција ми разминува секојдневно пијам чаеви :)

11. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    да да баш така, ако исцедокот ти се покачил и имаш пецкање и чешање не ти е ништо посебно, побара мислење и го доби а твое е дали ке го прифатиш или не, јас да сум на твое место би се подзамислила и дошла до заклучок дека ти симптоми укажуваат на нешто, сепак твое размислување ако мислиш нема ништо тогаш така нека ти биде

12. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Здраво девојки. Мислам дека имам сериозен проблем, но пред да одам на гинеколог, сакав да се посоветувам со Вас. Ќе ми биде мило ако ми одговорите.

Значи вака, пред една година имам кандида и ми помина во рок од една недела со мачкање само на канестен.Потоа продолжив да се мачкам уште една недела за да не се повтори (дека така пишуваше во упатството). Еве пред еден месец истото го добив повторно но со многу поголемо чешање и црвенило. Дури ми се појавија и како ранички на усните и многу ме печеше (дури и усните ми беа подуени), а од многу чешање почна и да ме боли. Се миев со сода бикарбона растворена во вода, исто и со камилица,ставив 2 вечери по ред и вагиналети Нео Пенотран Форте, а продолжив да се мачкам и со канестен и ми помина. Јас повторно продолжив да се мачкам за да не ми се повтори. После една недела ставање од маста, кога мислев дека ми помина, со дечко ми имавме однос. Но после 2-3 дена истото му се појави и нему(како црвени мали топчиња на главичката). Кога почнав да го советувам јас него како да го излечи тоа, после 4 дена истото ми се појави и мене ПОВТОРНО!! :( Синоќа вечер пак ставив една вагиналета (последната ми беше), денес се миев со камилица и ставив канестен, но повторно ме чеша..

Девојки, се извинувам поради мојот реферат, но ВЕ МОЛАМ помогнете ми. Сакам да ја излечам и да не ја добивам оваа гнасотија веќе (исцедокот е многу досаден, постојано тече, ставам влошки за да не ги мокрам гаќичките! :x )!!

Ви благодарам однапред...

П.С. Заборавив да кажам дека додека имав однос со дечко ми и многу многу ме болеше... :(

13. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    Јас незнам што дремиш тука и пишуваш, бараш совет.... Оди на гинеколог од ништо не се појавуваат такви рани, може и да не е кандида, од кај знаеш. И како може така на своја рака да буташ се и сешто доле.. Итно да си појдеш, не чекај да ти помине, зашто нема да помине, дури најдобро и дечко ти да го земеш со тебе. Што и да ти е си го пренесла изгледа и на него.

14. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85

Јас незнам што дремиш тука и пишуваш, бараш совет.... Оди на гинеколог од ништо не се појавуваат такви рани, може и да не е кандида, од кај знаеш. И како може така на своја рака да буташ се и сешто доле.. Итно да си појдеш, не чекај да ти помине, зашто нема да помине, дури најдобро и дечко ти да го земеш со тебе. Што и да ти е си го пренесла изгледа и на него.

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    5.892
    треба да ми дојде на 05.02
    ...секс заштитен имавме... незнам дали ми е за овде прашањево

ме боли долниот дел од стомакот,и кога седнувам остра болка осеќам на десната страна,се утоплам малкуми поминува..и пак почнува,ми се поду стомакот...дали е некоја инфекција или измрзнатост...

"доле" ми се појави исцедок-на бело е малку лигаво...(ми се случи еднаш бев премрзната но сега незнам)

Лек,чај,совет?

16. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    на лекар право, ако е кандида можес и со канестен 3 вагиналети да го средиш.

17. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    еве ми помина сега но се плашам да не добијам повторно...дека 2 пати веќе ми се повтори во 1 месец.. ќе одам на лекар секако. фала

18. moonshine-k

moonshine-k Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Здраво
    Веќе два дена чувствувам чешкање на интимата и малку печење кога одам во wc. :( Дали знаете што може да биде?

19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    5.892
    претпоставувам инфекција...пиј чај од брусница,увин или камилица

и исплакни се доле со 1 мала лажичка сода бикарбона растворена во вода....

и на лекар појди

20. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    може да е кандида штом те чешааааа и те пече ....инфекција и на доктор да си одиш, пробај прво со камилица промивки...за да се смири тоа непријатно чешање и пецкање ( можеш и промивка со сода бикарбона-ги олеснува симптомите на чешање, со тоа што таа ја смалува пх вредоста во вагината-пробај додека не појдеш на лекар да не трпиш непријатности) :)