Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. seagirl

seagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    27
    Кога имате проблем, и купувате КАНЕСТЕН, купувајте КАНСЕН. Истиот состав е, само што канестенот е поскап, и по рекламиран. Јас така правам, околу 100 че мислам беше вагиналетки и маст, нз точно. Но знам, со сигурност дека го имааат истото дејство, но поинаква цена ;)

На TIGRICA123, bubamara12345 и XstrongerX им се допаѓа ова.
  2. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    ^ ок фала..
    иначе, ако купувам некоја маст од аптека да не згрешам па после да имам некои компликации бидејќи не знам дали станува збор за кандида. Некој природен лек односно на што да внимавам?
    Незнам ни од што ми е бидејќи не сум сексуално активна.
    + немам некое јако чешање, мислам дека не е сериозно.

3. ana.n18

ana.n18 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    56
    Докторката ми рече да пијам еритромицин 4х 1, 7 дена од почетокот на менструацијата. Во резултатите немав никаква инфекција, а имав симптоми на болка во стомакот, невообичаен секрет.. Има ли некој што ги користел овие апчиња?

4. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Ова ти е кандида драга девојко. Со овие симптоми тоа е. Тоа да мачкаш обична крема на тие делови со надеж дека ке ти биде подобро МНОГУ си згрешила. Ти си направила полошто со кремата, си овозможила раст и развој на инфекцијата бидејќи тие производи како креми, гелови за туширање, миризливи влошки за секојденвна употреба и др. производи можеш само уште полош ефект да добиеш. Сите тие ја зголемуваат пх вредноста на вагината и им помагаат на инфекцитее да се размножуваат.
    Хигиена исклучиво ќе си ја одржуваш секој ден со промивки од камилица, можеш и невен, жалфија, сода, 1 лажица јаболков оцед растворен во 1 л вода, благо во најмала количина да употребуваш во исхраната, витамини б и ц. Прочитај низ темава имаш многу искуства и поучни работи. Без разлика дали си или не си сексуално активна може да имаш вагинална инфекција.
    Канестенот инаку многу е ефикасен. На лекар да си одиш најубаво и таму ке ти кажат што како.

На Tikvice, marijaz и TIGRICA123 им се допаѓа ова.
  5. cookie-monster

cookie-monster Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    пред 2 недели бев на гинеколог бидејки имав неподносливо чешање и докторот ми рече дека се работи за кандида. ми даде вагиналетки, микорил крема и витамини. додека ги користев ми се намали, т.е. ми исчезна чешањето, меѓутоа нив ги користев само една недела, како што ми кажа докторот. пред 2 дена повторно се јави чешањето. утре треба да ми дојде и кога ке ми заврши повторно ке одам на гинеколог, меѓутоа ме интересира ваше искуство со кандида, бидејки стварно сум исплашена :( :worried: дали се лекува, колку време се лекува, дали се појавува пак, дали некои други проблеми може да предизвика? :worried:

6. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251
    Незнам дали мозе да предизвика некои други проблеми,ама колку сто имам јас искуство со неа лесна е за лекување,јас сум ја имала 2 пати до сега,првиот пат пиев капсули Lactogyn два месеци и некој вагиналетки ми преписа,ама ич не се секавам како се викаа,а вториот пат кога ја фатив ми даде само вагиналети Poliginax 6 има во едно опаковче и многу се ефикасни,мене и првиот и вториот пат ми се активира кандидата од антибиотици.Какви вагиналетки користесе??

7. cookie-monster

cookie-monster Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Јас користев нео пенотран форте, ги има 7 во пакување. И овие беа ефискасни, меѓутоа, како што реков, само додека ги користев. сега повторно се јавува чешање на моменти. докторот ми рече дека наредниот пат ке земе брис, и исто така ме прашаше дали сум пиела антибиотици, меѓутоа немам пиено подолго време. единствено што забележав е појавување на модрици на нозете, постојано, без причина, што мислам дека е знак на намален имунитет.

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    5.892
    ме боли доле одвреме навреме и тоа денес од кога се напив млеко после 2 часа ... :( и ми е како да ви кажам раздразнето ставив кантрион масло па ќе видам до утре..
    имам некој чуден мирис...но пиев млеко да не е миризбата поради тоа што во 1 месец млеко пијам 1. :tmi:

9. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Каде долу ? :^)
    Во пределот на матката, левиот, десниот јајник, големите, малите усни, вулвата, отворот, клиторисот, мочниот отвор, делот меѓу анусот и вагината ??? Подетално, долу е широк поим.

Не е никако поврзано со млекото верувај. Поверојатно е да предизвика проблем со желудникот. Сигурно има друга причина, биди поспецифична.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    5.892

се миев миризот го нема но ми се чини да не е некоја инфекција на уринарен тракт затоа што кога мочкам ме пече... :( си сварив увин чај ќе купувам брусница поубава ми е

11. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A зошто не отидеш на гинеколог,па таму ќе ти кажат дали се работи за некаква инфекција или не.

12. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Мене за инфекција на интимата гинекологот ми даде Флажил капсули ( антибиотик) и Неопенторан форте вагиналети. Бев на терапија 7 дена. Се подобри состојбата, ама за една недела пак ми се појавија симптомите, пецкање и непријатен мирирс. Ја повторив терапијата само со вагиналетите, ама сеуште ги имам симптомите.

13. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Тогаш пробај нешто на природна база.. Земи прави промивки со камилица,што знам,миј се почесто,пробај ;)

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    5.892
    сега на тоалетот забечежав крв и видов со огледалце од мочниот канал ми е (лев)
    Од што може да се предизвика крварењето во паника сум :sweat:

15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Infekcija imas nekoja najdobro da odites na pregled

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    5.892
    ми рекоа дека ми е од пролада ми дадоа апчиња :)

17. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Мене ми препишаа вагинлети Ројазол. Почнав да ги користам 4 дена пред почеток на менструација и еве ми касни 3 дена (за денес ми отана уште една таблета). Можно е да е од таблетите?

18. milaa22

milaa22 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Девојки, не знаев каде да пишам за мојот проблем... мислам дека ова е најсоодветна тема.
    На почетокот на усната на вагината ми се појавија мали топчиња. Личат на мозолчиња ама не се. Што би можело да биде? Има ли потреба од паника? Сексуално сум активна 2 месеци
    Ве молам за совет
    :(

19. Damiana

Damiana Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10

20. milaa22

milaa22 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Јас читав за ова во друга тема но ништо не ми се поклопува за кондиломи. Во текот на денот некогаш (може скоро никогаш) осеќам малку чешање. Прилично сум сигурна дека од секогаш сум ги имала топчињата и тоа се на почетокот на вагината. Личат на поткожни влакненца. Дека прочитав по форумов за што се може да биде дигнав паника дека може да е нешто.