Драга, добро знам за што зборуваш, бев на гиниколог и патем и за тоа прашав.. мене најчесто ми се прават после менструација, ако за време на менструацијата користам ЈАП влошки .. Ја прашав докторката и ми рече дека тоа е од носењето на влошки континуирано (мислам нормално е при менструација ќе носиме влошки, па затоа ми рече ништо страшно само да си погодиш кој тип на влошки најмногу ти одговараат тебе ).. осетливо е местото на тој дел од телото, кај некои повеќе, кај некои помалку .. па влошките не му даваат на кожата да дише и од тоа биле резултат
Драга, добро знам за што зборуваш, бев на гиниколог и патем и за тоа прашав.. мене најчесто ми се прават после менструација, ако за време на менструацијата користам ЈАП влошки .. Ја прашав докторката и ми рече дека тоа е од носењето на влошки континуирано (мислам нормално е при менструација ќе носиме влошки, па затоа ми рече ништо страшно само да си погодиш кој тип на влошки најмногу ти одговараат тебе ).. осетливо е местото на тој дел од телото, кај некои повеќе, кај некои помалку .. па влошките не му даваат на кожата да дише и од тоа биле резултат[/quote] Уффф... фала ти многу на одговорот. Сега сум посмирена
Денеска ми е прв плоден ден,многу брзо се влажнам-гаќите ми се прават утоп што се вели и исцедокот јако ми мириса...дали е можеби инфекција или е нормално? Благодарам
zdravo feminki da ve prasam za sovet pred eden mesec bev na genikoloski ispituvanja i mi kazaa deka sum imala infekcija kandidija i mikroglazma i piev edni apcija i veginaleti na g bukvata mislam deka bea mrsen iscedok davaat i mi kazaa da odam po mesec pak na peglet ama mislam deka ne mi pomogna taa terapija bidejki pak za vreme na odnsi pak imam bolki i decko mi pak mu se javuva cesanje i nezz so da pravime vise cc aj ako ima nekoj so slicen problem kako mojot neka bise iskustvo i da mi preporacate nekoj dobar doktor i brojce od nego ako moze pravo da se rasprsam i da si zakazam
Незнам јас што е ова ама тука ке пишам,денес многу ме пече а кога мочкам лелеее да незборам умрев еве гледам имам бело праење ама многу е ептен многу,само излегува бело. На контрола после порогај и менструација ми дојде,бев на контрола и се беше ок,ова денес се случи што ке е ова работа?некоја инфекција или?
Девојки, ве молам за помош. Синоќа имав незаштитен однос и добив некое крварење после тоа..Мислев дека сум добила но денес немам никакви знаци ниту пак имам крварење... Дури и да сум добила тоа е порано за една недела одколку што треба да добијам. Ве молам за помош, многу ми е страв....
Можно да е од односот,многу ли крвариш? Доколку е многу ако мислиш дека не е мен.... Тогаш оди на преглед кај гинеколог.
Доколку било веднаш после односот и си крварела малку количински, може да се работи за гребнатинка од груб однос. Но штом веќе немаш не се грижи, можеби е знак и дека ќе добиеш.
Имам знаци денеска, цел ден ме боли стомак баш онака како да ќе добијам.. Инаку немам крварење повеќе...Само синоќа беше тоа...ставив и влошка но потоа видов дека прекина и немам денеска ништо..се надевам дека се ќе биде во ред.. Може ли да ми дадеш предлог за некој добар гинеколог и исто така сакам да направам од оние редовни прегледи и тестови.. Ти благодарам однапред.
Па ако има време за добивање тогаш од односот се случува мало крварење. Извини мила ама јас не живеам мак и не знам да ти препорачам гинеколог,сигурно некоја друга феминка знае или пак пребарај низ нет ке најдеш.
имам проблем многу ми стана сува кожата на вагината (надворешно) и препоните и ми пука ми се праат ранички и црвени напукнатини што болат и чешаат проблем е што не сум во мк се вракам за две може и три недели за на лекар па што да се мачкам до тогаш? пробав со павловичева, малку ублажува ама пак е истото. ако некој знае што е и што да се мачкам хелп
Камилица помага, пробај. Може и на препоните и во вид на облога да ставаш чај од камилица. Камилицата се употребува веднаш штом се свари чајот и после тоа сварена како чај може да се употребува најмногу до 1 час.
Здраво! Загрижена сум и ќе Ве молам да ми одговорите.Менструацијата ми дојде нормално на 11 овој месец и обично ми трае околку 6 дена, но со дечко ми имавме не заштитен однос и тој ејакулираше во мене на 5тиот ден од циклусот.Неколку дена по завршувањето ми се појави темно кафеав изцедок и прекина и имав малку болки во долниот дел, а денес 25.06 повторно ми се појави како со малку крв! Никогаш до сега не ми се има случено вакво нешто. Ве молам за одговор!
Mила, немој да се загрижуваш премногу. Направи си тест за секој случај, да си бидеш на сигурно.. Така најдобро ќе знаеш што ти се случува...
Долго време барав каде да го поставам моето прашање вака девојкии имам 17 години и имам акни на лицето на вратот на деколтето косата ми многу капе имам многу болна менструација и имам болка во градите некој велат дека ми растат дали сето оваа може да биде поврзано ? Незнам што да правам дали е сериозно ? Благодам однапред
Ова може да ти е и реакција на прашокот за перење или тоалетната хартија, како и на нови влошки, гел на туширање, сапун. Ако си во состојба, смени ги тие продукти, види дали ќе има подобрување.
Dragi "feminki", jas imam problem so vaginalniot iscedok, t.e beloto pranje. Bev na ginekolog pravev papa test ama rezultatite seuste ne se stignati i ne znam dali se raboti za infekcija ili ne. Postojano mi tece belo pranje ama ne e gusto tuku e mn vodesto, piev antibiotici i stavav vaginaletki ama nema podobruvanje. Ve molam za sovet, kako bi mozela na drug nacin da go sprecam! i dali stanuva zbor za nekoja poteska infekcija, imajki predvid deka nemam ni pecenje ni cesanje Fala odnapred!