Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81

Драга, добро знам за што зборуваш, бев на гиниколог и патем и за тоа прашав.. мене најчесто ми се прават после менструација, ако за време на менструацијата користам ЈАП влошки .. Ја прашав докторката и ми рече дека тоа е од носењето на влошки континуирано (мислам нормално е при менструација ќе носиме влошки, па затоа ми рече ништо страшно само да си погодиш кој тип на влошки најмногу ти одговараат тебе ).. осетливо е местото на тој дел од телото, кај некои повеќе, кај некои помалку .. па влошките не му даваат на кожата да дише и од тоа биле резултат

На milaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. milaa22

milaa22 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Драга, добро знам за што зборуваш, бев на гиниколог и патем и за тоа прашав.. мене најчесто ми се прават после менструација, ако за време на менструацијата користам ЈАП влошки .. Ја прашав докторката и ми рече дека тоа е од носењето на влошки континуирано (мислам нормално е при менструација ќе носиме влошки, па затоа ми рече ништо страшно само да си погодиш кој тип на влошки најмногу ти одговараат тебе ).. осетливо е местото на тој дел од телото, кај некои повеќе, кај некои помалку .. па влошките не му даваат на кожата да дише и од тоа биле резултат[/quote]
    Уффф... фала ти многу на одговорот. Сега сум посмирена :D

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.415
    Денеска ми е прв плоден ден,многу брзо се влажнам-гаќите ми се прават утоп што се вели и исцедокот јако ми мириса...дали е можеби инфекција или е нормално?
    Благодарам

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Бело прање е претпоставувам. Мислам дека е нормално.

5. hapyygirl

hapyygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    zdravo feminki da ve prasam za sovet pred eden mesec bev na genikoloski ispituvanja i mi kazaa deka sum imala infekcija kandidija i mikroglazma i piev edni apcija i veginaleti na g bukvata mislam deka bea mrsen iscedok davaat i mi kazaa da odam po mesec pak na peglet ama mislam deka ne mi pomogna taa terapija bidejki pak za vreme na odnsi pak imam bolki i decko mi pak mu se javuva cesanje i nezz so da pravime vise cc aj ako ima nekoj so slicen problem kako mojot neka bise iskustvo i da mi preporacate nekoj dobar doktor i brojce od nego ako moze pravo da se rasprsam i da si zakazam

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Незнам јас што е ова ама тука ке пишам,денес многу ме пече а кога мочкам лелеее да незборам умрев :( еве гледам имам бело праење ама многу е ептен многу,само излегува бело.
    На контрола после порогај и менструација ми дојде,бев на контрола и се беше ок,ова денес се случи :^) што ке е ова работа?некоја инфекција или?

7. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Девојки, ве молам за помош. Синоќа имав незаштитен однос и добив некое крварење после тоа..Мислев дека сум добила но денес немам никакви знаци ниту пак имам крварење...
    Дури и да сум добила тоа е порано за една недела одколку што треба да добијам.

Ве молам за помош, многу ми е страв.... :(

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Можно да е од односот,многу ли крвариш?
    Доколку е многу ако мислиш дека не е мен.... Тогаш оди на преглед кај гинеколог.

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Доколку било веднаш после односот и си крварела малку количински, може да се работи за гребнатинка од груб однос. Но штом веќе немаш не се грижи, можеби е знак и дека ќе добиеш.

10. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7

Имам знаци денеска, цел ден ме боли стомак баш онака како да ќе добијам..
    Инаку немам крварење повеќе...Само синоќа беше тоа...ставив и влошка но потоа видов дека прекина и немам денеска ништо..се надевам дека се ќе биде во ред..

Може ли да ми дадеш предлог за некој добар гинеколог и исто така сакам да направам од оние редовни прегледи и тестови..
    Ти благодарам однапред.

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Па ако има време за добивање тогаш од односот се случува мало крварење.
    Извини мила ама јас не живеам мак и не знам да ти препорачам гинеколог,сигурно некоја друга феминка знае или пак пребарај низ нет ке најдеш. :)

12. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Ти благодарам многуу .. :*

13. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.907
    имам проблем многу ми стана сува кожата на вагината (надворешно) и препоните и ми пука ми се праат ранички и црвени напукнатини што болат и чешаат :( проблем е што не сум во мк се вракам за две може и три недели за на лекар па што да се мачкам до тогаш? пробав со павловичева, малку ублажува ама пак е истото. ако некој знае што е и што да се мачкам хелп

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Миј се со интимо неколку пати во денок и прашај во аптека нешто за тоа.

15. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Камилица помага, пробај. Може и на препоните и во вид на облога да ставаш чај од камилица.
    Камилицата се употребува веднаш штом се свари чајот и после тоа сварена како чај може да се употребува најмногу до 1 час. :)

16. Zorana2

Zorana2 Нов член

Се зачлени на:
    25 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво! Загрижена сум и ќе Ве молам да ми одговорите.Менструацијата ми дојде нормално на 11 овој месец и обично ми трае околку 6 дена, но со дечко ми имавме не заштитен однос и тој ејакулираше во мене на 5тиот ден од циклусот.Неколку дена по завршувањето ми се појави темно кафеав изцедок и прекина и имав малку болки во долниот дел, а денес 25.06 повторно ми се појави како со малку крв!
    Никогаш до сега не ми се има случено вакво нешто. :sweat: :sweat: :sweat:
    Ве молам за одговор!

17. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7

Mила, немој да се загрижуваш премногу. Направи си тест за секој случај, да си бидеш на сигурно.. Така најдобро ќе знаеш што ти се случува...

На Zorana2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gabi123

Gabi123 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Долго време барав каде да го поставам моето прашање вака девојкии имам 17 години и имам акни на лицето на вратот на деколтето косата ми многу капе имам многу болна менструација и имам болка во градите некој велат дека ми растат дали сето оваа може да биде поврзано ? Незнам што да правам дали е сериозно ? Благодам однапред :)

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    20.072
    Ова може да ти е и реакција на прашокот за перење или тоалетната хартија, како и на нови влошки, гел на туширање, сапун. Ако си во состојба, смени ги тие продукти, види дали ќе има подобрување.

20. kris-tina18

kris-tina18 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Dragi "feminki",
    jas imam problem so vaginalniot iscedok, t.e beloto pranje. Bev na ginekolog pravev papa test ama rezultatite seuste ne se stignati i ne znam dali se raboti za infekcija ili ne.
    Postojano mi tece belo pranje ama ne e gusto tuku e mn vodesto, piev antibiotici i stavav vaginaletki ama nema podobruvanje. Ve molam za sovet, kako bi mozela na drug nacin da go sprecam! i dali stanuva zbor za nekoja poteska infekcija, imajki predvid deka nemam ni pecenje ni cesanje
    Fala odnapred!