Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    па не пиј антибиотици,често од нив може да настане белото прање.побарај пробиотици во аптека.Секако многу важна е и хигиената ама немој ра користиш сапуни и креми во тој дел,подобро со чај од камилица измиј се.

2. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

А кој ти даде антибиотици? Мора да се дадени врз база на испитување, не може така. И од антибиотиците се фаќа кандида ама со неа доаѓа и чешање и печење. Додека чекаш резултати можеш да земеш линекс фор лејди.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Имам едно прашање пред да добијам бев болна и пиев антибиотици, па после добив и сега уште ги пијам антибиотиците. И сега мислам доле ми врие, многу ме чеша и имам чувство дека горам доле ( како оган да гори). Смешно ама не е. Некој совет што би можело да е. Јас си мислам дека е од влошките.

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Можно да е од влошките или мала инфекција,миј се почесто и пиј повеке вода.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    штом си пиела антибиотици, од нив е, јас сум секогаш така, штом сум на антибиотици, добивам инфекција, оди на гинеколог, а доколку сакаш на своја рака, миј се со сода, земи си канестен маст и вагиналетки канестен... но најдобро посети доктор :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kris-tina18

kris-tina18 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Pri zemanjeto na bris za papa testot na pincetata imase krv i doktorkata malce me uplasi rece deka ne trebalo taka da tece krv i deka stanuva zbor za teska infekcija i zatoa mi dade tri vrsti na antibiotici-flazil, augmentin i neo penotran forte vaginaletki..Koga se konsultirav so drug ginekolog mi rece deka e sosema normalno pri zemanje na bris da protece krv, no sepak se plasam bidejki imam non stop belo pranje,a nemam ni cesanje ni pecenje niti bilo kakva bolka..Najverojatno ke se smiram koga ke stignat rezultatite od testot
    Fala vi za odgovorite!

7. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.677
    Допаѓања:
    2.158
    Девојки, дали можеби некоја од вас знае сошто понекогаш (ретко-не секогаш) кога сум настината и осеќам како и јајниците по малку ме пецкаат, и во тој момент ако имам однос, ми протекува нешто како крв (но не чиста крв, онака како кафенко, а не е време за менструација, до тоа има уште некаде 2 недели на пример)...Дали имате слично искуство или знаете нешто за ова?Позз !

8. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Не сум имала вакво искуство досега, но настинатоста е проблемот сигурно.Пробај нозете да ти бидат топли постојано и немој да следиш мода многу, чувај ги половините :D Поздрав

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    со моја другарка баш читавме на форумот за проблеми од овој тип, бидејќи таа има дечко и сексуално се активни но периодов и двата чувствуваат јадеж... многу ми е жал, и не знам како да и помогнам... знаете ли вие за што станува збор и како да се подобри состојбата?

10. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    кандида е :( :( штом има јадеш т.е чешање неподносливо тоа е. Нека оди по канестен маст и вагиналети :(

11. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    само таа да земи или и двата? :(

12. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Јас имам користено канестен 3 вагиналети и од нив сум презадоволна, се користат само 3 дена и може во комбинавија да се користи со канестен маст. Двајцата канестен да употребуваат, инаку ке си ја префрлаат само еден на друг.
    Ако е во можност нека посети гинеколог, а за ублажување и исчезнување на чешањето канестеното 100 % помага. Помага и промивка со чај од камилица или сода бикарбона.
    И гинекс форте на билна база вагиналети може да си купи и тие помагаат за кандида.

На StEfAnIjA-84 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122

Колку пари се линексот?

14. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Мислам околу 480 мкд.јас сум презадоволна од нив, многу капсули има внатре, околу 14, значи за 14 дена ама обично се доволни 7.

15. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

За време на овулација може да се случи тоа .

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Со оглед на тоа што викаш дека е 2 недели пред менструација, без сомнеж овулација ти е.

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Мислам дека само за канида знаете и ништо друго. Најдобро е другарка ти да си појде на гинеколог, постојат толку разни бактерии што не сме ни свесни дека постојат.Двајцата чувствуваат јадеж може и стидни вошки да се, само нагаѓаме. Гинеколог девојчиња, брисеви па дури тогаш ке знаете што ви е.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. limited

limited Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    10
    Od sinokja pocnav da koristam neo penotran forte, sabajle imav bolki jajnicite ama treba a dobijam ciklus za pet dena. I preeska dur mokrev da se izbrisam krv malce izmesan so iscedokot...dali e do vaginaletite ili toa sto treba da dobijam? Strav mi e malce :(

19. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.929
    Допаѓања:
    3.880
    319 денари во Зегин. Првите 7 дена се ставаат по 2 капсули ( сабајле и навечер) а потоа по една дневно :) и во упатството пишува ке си видиш :)

20. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    во втората бременост во 9ти месец добив кандида после десет месеци уште ја имам тогаш ми даде докторката канестен 3 но не ми помогна.уште дојам дали смеем да ги употребувам овие линекс што се?