Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    фала ти многу, јас не можев да ја најдам оваа тема. :D

2. octoberrr

octoberrr Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    Веќе три дена вагината многу ме боли, ме чеша ненормално и додека мочам ме пече. Постојано ставам крема, но нема некоја промена. На гинеколог неможам да одам. Многу се плашам и незнам што да правам. Ако сте имале нешто такво ве молам пишете ми или тука или во лп. :(:|

3. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Штом те пече додека мочаш не е само за крема, провери уринокултура и брисеви, односно мораш на гинеколог.

4. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    здраво.сакам да прашам стручно лице како се дозираат флажил таблети од 400мг за инфекција со гарднерела?? аптекарката ми напишала 5 таблети одендаш,ама некако ми е сумливо тоа.......:^) ве молам за мислење

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ти напишала така за еднократно да биде, а можеш да ги пиеш неколку дена по едно на 12 часа.
    Не ти напишала аптекарката на памет туку така пишал тој што ти ги дал лековите.
    За гарданела вагиналис треба да се направи антибиограм и се пијат апчиња по шема.

6. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Кога пиете антибиотици имате голема можност за појава на кандида. Затоа секогаш кога ги пиете, обавезно со нив потребно е и б комплекс. Кандидата е досадна и штом еднаш ја добиете, ќе си се појавува од време на време.

На Nausicaa и Daleron им се допаѓа ова.
  7. svetulkaa

svetulkaa Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки!
    Нова сум на форуморв, само што се зачленив.
    Па сакам да споделам нешто со вас и доколку знаете било што за тоа ве молам да ми кажете.
    Веќе неколку дена имам чешање во долниот дел (на почеток ме чешаше но сега веќе дури и ме боли ама многу малце), кога мокрев на почетокот малце ме пацкаше но сега веќе не, прееска кога се погледнав во дупчето кај вагиналниот отвор имам нешто како бело но не се трга.. што би можело да е тоа???

8. QueenOfChaos

QueenOfChaos Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Веројатно кандида, ама најдобро би ти било уште во најбрз рок да си отидеш на гинеколог, не чекај на форумов.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Тоа белото ти е бело прање, а ова што го опиша е кандида.

10. kris-tina18

kris-tina18 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site,
    imam edno prasanje i bi mi bilo drago dokolku nekoj so slicno iskustvo mi odgovori na prasanjevo.
    Pred mesec dena napraviv mikrobrisevi i mi pokazaa kandida i ureoplazma, megjutoa so edna terapija mi isceznaa i dvete. Doktorkata mi rece deka mozam ako sakam da pravam i kolposkopija megjutoa od drugi razbrav deka kolkposkopija se pravi dokolku ima potreba, a mene doktorkata mi rece radi reda da proveram. Sto bi me sovetuvale, da napravam kolposkopija ili ne? Inace na pap testot se bese ok
    Pozdrav!

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ништо одмивај се со камилица и раствор од сода бикарбона. Немој да носиш синтетика на долен веш мислам и премногу стегнати фармерки.

12. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Ве молам за помош!
    Бремена сум веке 8ма недела но имам мозолчиња на надворешниот дел на вагината. Гинекологот ми кажа дека се работи за ХПВ но дека јас не сум носител (имам правено типизација за ХПВ и беше негативно) туку дека ми бил пренесен преку крпа, WC, или сл. Незнам дали е ризично да се горат, се плашам за бебето...треба да одам за неколку дена на горење но неможам ниту да се издепилирам ниту со брич. Дали некој се соочил со вакво нешто ве молам за совет!

13. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Женски, едно прашање...
    Се деси со партнерот еднаш (пред околу 2-3 недели) да имаме незаштитен однос. Неколку дена пред тоа тој имаше тегоби во бешиката, и после една недела отиде на уролог и испадна има eschercihia colli во спермата (сега ќе си почне антибиотици за тоа).
    Прашањето ми е, дали можно е да ми се пренесе и мене така (иако не ејакулираше во мене), и како/каде да го проверам тоа? Немам никакви симптоми за уринарна инфекција, но се загрижив...

14. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    Jas imam Isto I citav deka radi toa deteto Mora da se rodi so carski za da ne mu go preneses I na bebceto. Sepak konsultirajse so lekar najdobro so Lesno. Inaku jas so azot gi lecam 4 meseci.

На eatpraylove90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    @eatpraylove90

16. thepowerofwill

thepowerofwill Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Zdravo moi feminki...bi sakala da ve zamolam da mi go preporacate najdobriot ginekolog vo Skopje bidejki so godini se macam kandidata i probav apsolutno se i bi sakala malku pomos i sovet ve molam...Odnapred vi blagoadaram :*:*:*

17. akvarium

akvarium Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    124
    Lichen sclerosus провери си

18. ubafka

ubafka Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    да ве прашам ми се појавика мозолчиња во долниот дел кај тријаголникот знаете каде дали ова представува проблем или е инфекција која кје пожмине?

19. ubafka

ubafka Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Ве молам за одговооооор?

20. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Да не станува збор за поткожни влакна што ти се појавиле после бричење или депилирање?