Веќе три дена вагината многу ме боли, ме чеша ненормално и додека мочам ме пече. Постојано ставам крема, но нема некоја промена. На гинеколог неможам да одам. Многу се плашам и незнам што да правам. Ако сте имале нешто такво ве молам пишете ми или тука или во лп.
Штом те пече додека мочаш не е само за крема, провери уринокултура и брисеви, односно мораш на гинеколог.
здраво.сакам да прашам стручно лице како се дозираат флажил таблети од 400мг за инфекција со гарднерела?? аптекарката ми напишала 5 таблети одендаш,ама некако ми е сумливо тоа....... ве молам за мислење
Ти напишала така за еднократно да биде, а можеш да ги пиеш неколку дена по едно на 12 часа. Не ти напишала аптекарката на памет туку така пишал тој што ти ги дал лековите. За гарданела вагиналис треба да се направи антибиограм и се пијат апчиња по шема.
Кога пиете антибиотици имате голема можност за појава на кандида. Затоа секогаш кога ги пиете, обавезно со нив потребно е и б комплекс. Кандидата е досадна и штом еднаш ја добиете, ќе си се појавува од време на време.
Здраво девојки! Нова сум на форуморв, само што се зачленив. Па сакам да споделам нешто со вас и доколку знаете било што за тоа ве молам да ми кажете. Веќе неколку дена имам чешање во долниот дел (на почеток ме чешаше но сега веќе дури и ме боли ама многу малце), кога мокрев на почетокот малце ме пацкаше но сега веќе не, прееска кога се погледнав во дупчето кај вагиналниот отвор имам нешто како бело но не се трга.. што би можело да е тоа???
Веројатно кандида, ама најдобро би ти било уште во најбрз рок да си отидеш на гинеколог, не чекај на форумов.
Zdravo na site, imam edno prasanje i bi mi bilo drago dokolku nekoj so slicno iskustvo mi odgovori na prasanjevo. Pred mesec dena napraviv mikrobrisevi i mi pokazaa kandida i ureoplazma, megjutoa so edna terapija mi isceznaa i dvete. Doktorkata mi rece deka mozam ako sakam da pravam i kolposkopija megjutoa od drugi razbrav deka kolkposkopija se pravi dokolku ima potreba, a mene doktorkata mi rece radi reda da proveram. Sto bi me sovetuvale, da napravam kolposkopija ili ne? Inace na pap testot se bese ok Pozdrav!
Ништо одмивај се со камилица и раствор од сода бикарбона. Немој да носиш синтетика на долен веш мислам и премногу стегнати фармерки.
Ве молам за помош! Бремена сум веке 8ма недела но имам мозолчиња на надворешниот дел на вагината. Гинекологот ми кажа дека се работи за ХПВ но дека јас не сум носител (имам правено типизација за ХПВ и беше негативно) туку дека ми бил пренесен преку крпа, WC, или сл. Незнам дали е ризично да се горат, се плашам за бебето...треба да одам за неколку дена на горење но неможам ниту да се издепилирам ниту со брич. Дали некој се соочил со вакво нешто ве молам за совет!
Женски, едно прашање... Се деси со партнерот еднаш (пред околу 2-3 недели) да имаме незаштитен однос. Неколку дена пред тоа тој имаше тегоби во бешиката, и после една недела отиде на уролог и испадна има eschercihia colli во спермата (сега ќе си почне антибиотици за тоа). Прашањето ми е, дали можно е да ми се пренесе и мене така (иако не ејакулираше во мене), и како/каде да го проверам тоа? Немам никакви симптоми за уринарна инфекција, но се загрижив...
Jas imam Isto I citav deka radi toa deteto Mora da se rodi so carski za da ne mu go preneses I na bebceto. Sepak konsultirajse so lekar najdobro so Lesno. Inaku jas so azot gi lecam 4 meseci.
Zdravo moi feminki...bi sakala da ve zamolam da mi go preporacate najdobriot ginekolog vo Skopje bidejki so godini se macam kandidata i probav apsolutno se i bi sakala malku pomos i sovet ve molam...Odnapred vi blagoadaram *
да ве прашам ми се појавика мозолчиња во долниот дел кај тријаголникот знаете каде дали ова представува проблем или е инфекција која кје пожмине?