Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Па веројатно не е до тебе, туку до партнерот твој е. Нека се прегледа и тој.

2. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Poslednive nekolku meseci sum pod stres , nervoza , piev prejaki antibiotici zs bev bolna , slabo jadev , retko spiev i poradi ova koga dobiv mi traese 2 dena. Posle 12-13 dena imav temno kafeavo krvarenje i traese 2-3 dena. Sea treba da dobijam , ali nemam nikakvi znaci. Pravev test ispadna negativen. Za na lekar treba da pocekam nedela dena za kartoncinja da mi stignat... Sto mislite temno kafeaviot sekret sto bi znacel? Pisav i na intimni prasanja ne mi odgovorija , ako saka nekoj tuka da mi pise ke vi bidam blagodarna. Izvinete za latinicata nemam mak podrska.

3. ferm

ferm Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    9
    Па се има проверено неколку пати и затоа веќе ми станува многу чудна целава ситуација..

4. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    @fificaaa можеби си била во овулација,па затоа на 12-13-ти ден по циклусот си имала темно кафеав секрет,а можеби имаш пореметување на менструацијата поради антибиотиците,стресот и настинката.Оди на гинеколог на испитување,тој најубаво ќе види за што се работи.
    @ferm сменете ги лекарите со партнерот,барајте второ мислење штом овие не можат ништо да ви одредат за што се работи кај вас.

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sarickaaaa

sarickaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    што може да биде имам бело прање но кога се ибришам такво е суво како да се роне.. мислам не баш буквално ама ептен густо и надворешниот дел на усните ми е испукан советт ??

6. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Најверојатно е кандида штом имаш густ бел секрет. Не е страшно, но мораш на гинеколог за да се утврди точно и да се лекува.

7. s&mon@

s&mon@ Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdr se raboti za masko zaso koga mocam me pece so e problemot? A isto taka i na devojka mi??

8. lepotica cris

lepotica cris Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    здраво на сите

сакам да прашам
    пред неколку дена бев на гинеколог и ми рече дека имам инфекција и ми препиша нео пенотран форте вагиналети и антибиотици атрикан, но не ми кажа за каква инфекција станува збор,
    симптомите се следниве: често мокрење, дури и некогаш многу малку, а при мокрењето болки долу кај вагината... веќе 4 дена ги ставам вагиналетите и ги примам антибиотиците, но се уште ме боли при мокрењето, иако е намалено не одам толку често во wc, но денес додека се бришев со салфетката забележав на салфеткаата како крв........
    ве молам за помош, дали некој знае да ми каже за каква инфекција станува збор, за да може да ја побарам на нет и да прочитам за неа

фала однапред

9. sanny.p

sanny.p Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    29
    Здраво девојки, листав низ темава ама неуспеав да си најдам одговор на моето прашање... Вака, пред неколку дена одма после однос со дечко ми му се појавија црвени точки на пенисот кој многу го чешаат, досега сме немале никогаш таков проблем.. До мене ли е , што ли е? Дури се плашам и да имам пак однос, да не случајно јас имам некаква инфекција (пу,пу,пу) и да му ја пренесувам на него? :envy::sweat:

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Сигурно и ти имаш и најверојатно станува збор за кандида. Направи си ПАП тест, оди до гинеколог ќе ти препише што да пиеш или мачкаш и ти и он и најбитно ќе намалиш внес на шеќери во организам.

11. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Gi lecev i jas so azot i plus proba doktorot so drug nacin (bese pobolno gorenjeto) a neznam kako se vikase...i se cudi i doktorot no ete pak ne isceznaa...Nekoi mi vikaat deka toa mi e nekoe hormonsko poremetuvanje od bremenosta (posto mi se pojavija koga ostanav bremena) pa da vidime dali ke isceznat otkako ke se porodam zatoa sto vaka strasno e :( Odam na depilacija no celo vreme so strav da ne se inficiraat. A inace carski ke se poragjam

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    367
    So lesno na carski. Inaku pocnav da pijam cajce za kondilomi pred 3 dena i neznam kako Deluva samo primetuvam kafen iscedok na gakite :/ ako sakas pisi mi vo inbox za poveke info okolu cajceto

13. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Neznam zosto nemozam da ti pisam poraka...A me interesira za cajceto sto, kako pa ako ne ti e tesko pisi mi da se konsultiram so doktorot dali smeam da probam takvo nesto :)

14. shilamilla

shilamilla Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki.Imam bolki i peckanja dolu vo klitorisot,na usnite,vaginalen iscedok a nevina sum ,no imam oralen seks i trienja so penisot.Dali e mozno da sum zakacila nekoja bolest ? :( Sram mi e da odam na ginekolog ve molam kazete mi kako da si pomognam sama :( .Vi blagodaram.

15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    @shilamilla, имаш кандида сигурно. Купи маст Канестен или Екалин и мачкај се. Башка, има големи шанси да си изиритирана од триењето. А од тоа триење со пенисот, можно е и нешто друго. Ти си невина, меѓутоа ако дечко ти имал незаштитен секс претходно, можно е да ти пренесе и нешто друго (доколку закачил), зашто инфекции се пренесуваат преку телесни течности. Најпаметно ти е на гинеколог да одиш. Нема срамота во тоа. Ниту пак треба да се плашиш, зашто верувај дека после тоа, ако испадне дека е нешто плус, може да биде уште пострашно.

Ете, дур се наканиш да одиш на лекар, можеш една од мастиве да си купиш и да мачкаш.

16. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    Пред два ипол месеци имав силни болки при мокрење и ми траеја не повеќе од три - четири дена. Сега пак ги имам истите болки, траат веќе два дена. Со дечко ми секогаш користиме заштита. Дали некој го имал сличниов проблем и дали овие болки може да бидат од инфекција?

17. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    може и да имаш инфекција на уринарниот тракт. Оди на доктор прво испитај мокрача. Не е страшно ништо. Само со време заврши си ја работата за да не се малтретираш понатака со поголеми болки.
    Мене ми се влошија болките, плачев од болки. После со апчиња и маст ми помина.
    И обично со инфекцијата иди и кандида. Бар кај мене беше така :(

На WarriorAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Daki12345

Daki12345 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    24
    Пред да идам на гинеколог Имав внатрешно чешање и исцедок прозирен без мирис со бели гритчиња низ него. Бев на гинеколог пред 4 месеци и ми кажа дека немам никакви инфекции ниту пак никакви промени на грлото на матката. Според овие симптоми тогаш ми даде гинодактарин, ама немав никакво подобрување. После тоа ми даде да пијам дифлазон три апчиња за време на циклус и по завршување на циклусот да ставам канестен вагиналети. Ми рече дека ако нема подобрување да ја повторам терапијата. Ја повторив и пак немав никакво подобрување. Ставав вагиналети (сама си ги земав) на база на кантарион и малце за нијанса ми помина внатрешното чешање (ми се појавуваше само еднаш до два пати на ден да ме зачеша). Е сега имам партнер и после две недели од односи почна да ме чеша надворешно, усните ми се отечени и болни а ме боли и чеша и околу вагиналниот отвор. Знам дека е кандида меѓутоа би сакала да ве прашам за совет што да земам да ставам/пијам а и дечко ми исто?? Он нема никакви симпоми. Моментално се мачкам со канестен маст за надворешно. Мака мачам веќе подолг период со кандидата ама не е толку страшно како сега што ме чеша надворешно и внатрешно. Совет?

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Primavera, кој апчиња ги пиеше и со која маст мачкаше? Јас долечувам цистит сега со нолицин (болките беа страшни) па ме интересира која терапија ти си ја земала, особено ме интересира маста :)

@Daki12345, ти зема брисови гинекологот, исклучи дека не е ништо друго освен кандида?

20. Daki12345

Daki12345 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    24
    Да, ми зема брис и ми кажа дека е само кандида.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.