Poslednive nekolku meseci sum pod stres , nervoza , piev prejaki antibiotici zs bev bolna , slabo jadev , retko spiev i poradi ova koga dobiv mi traese 2 dena. Posle 12-13 dena imav temno kafeavo krvarenje i traese 2-3 dena. Sea treba da dobijam , ali nemam nikakvi znaci. Pravev test ispadna negativen. Za na lekar treba da pocekam nedela dena za kartoncinja da mi stignat... Sto mislite temno kafeaviot sekret sto bi znacel? Pisav i na intimni prasanja ne mi odgovorija , ako saka nekoj tuka da mi pise ke vi bidam blagodarna. Izvinete za latinicata nemam mak podrska.
@fificaaa можеби си била во овулација,па затоа на 12-13-ти ден по циклусот си имала темно кафеав секрет,а можеби имаш пореметување на менструацијата поради антибиотиците,стресот и настинката.Оди на гинеколог на испитување,тој најубаво ќе види за што се работи. @ferm сменете ги лекарите со партнерот,барајте второ мислење штом овие не можат ништо да ви одредат за што се работи кај вас.
што може да биде имам бело прање но кога се ибришам такво е суво како да се роне.. мислам не баш буквално ама ептен густо и надворешниот дел на усните ми е испукан советт ??
Најверојатно е кандида штом имаш густ бел секрет. Не е страшно, но мораш на гинеколог за да се утврди точно и да се лекува.
здраво на сите сакам да прашам пред неколку дена бев на гинеколог и ми рече дека имам инфекција и ми препиша нео пенотран форте вагиналети и антибиотици атрикан, но не ми кажа за каква инфекција станува збор, симптомите се следниве: често мокрење, дури и некогаш многу малку, а при мокрењето болки долу кај вагината... веќе 4 дена ги ставам вагиналетите и ги примам антибиотиците, но се уште ме боли при мокрењето, иако е намалено не одам толку често во wc, но денес додека се бришев со салфетката забележав на салфеткаата како крв........ ве молам за помош, дали некој знае да ми каже за каква инфекција станува збор, за да може да ја побарам на нет и да прочитам за неа фала однапред
Здраво девојки, листав низ темава ама неуспеав да си најдам одговор на моето прашање... Вака, пред неколку дена одма после однос со дечко ми му се појавија црвени точки на пенисот кој многу го чешаат, досега сме немале никогаш таков проблем.. До мене ли е , што ли е? Дури се плашам и да имам пак однос, да не случајно јас имам некаква инфекција (пу,пу,пу) и да му ја пренесувам на него?
Сигурно и ти имаш и најверојатно станува збор за кандида. Направи си ПАП тест, оди до гинеколог ќе ти препише што да пиеш или мачкаш и ти и он и најбитно ќе намалиш внес на шеќери во организам.
Gi lecev i jas so azot i plus proba doktorot so drug nacin (bese pobolno gorenjeto) a neznam kako se vikase...i se cudi i doktorot no ete pak ne isceznaa...Nekoi mi vikaat deka toa mi e nekoe hormonsko poremetuvanje od bremenosta (posto mi se pojavija koga ostanav bremena) pa da vidime dali ke isceznat otkako ke se porodam zatoa sto vaka strasno e Odam na depilacija no celo vreme so strav da ne se inficiraat. A inace carski ke se poragjam
So lesno na carski. Inaku pocnav da pijam cajce za kondilomi pred 3 dena i neznam kako Deluva samo primetuvam kafen iscedok na gakite :/ ako sakas pisi mi vo inbox za poveke info okolu cajceto
Neznam zosto nemozam da ti pisam poraka...A me interesira za cajceto sto, kako pa ako ne ti e tesko pisi mi da se konsultiram so doktorot dali smeam da probam takvo nesto
Zdravo devojki.Imam bolki i peckanja dolu vo klitorisot,na usnite,vaginalen iscedok a nevina sum ,no imam oralen seks i trienja so penisot.Dali e mozno da sum zakacila nekoja bolest ? Sram mi e da odam na ginekolog ve molam kazete mi kako da si pomognam sama .Vi blagodaram.
@shilamilla, имаш кандида сигурно. Купи маст Канестен или Екалин и мачкај се. Башка, има големи шанси да си изиритирана од триењето. А од тоа триење со пенисот, можно е и нешто друго. Ти си невина, меѓутоа ако дечко ти имал незаштитен секс претходно, можно е да ти пренесе и нешто друго (доколку закачил), зашто инфекции се пренесуваат преку телесни течности. Најпаметно ти е на гинеколог да одиш. Нема срамота во тоа. Ниту пак треба да се плашиш, зашто верувај дека после тоа, ако испадне дека е нешто плус, може да биде уште пострашно. Ете, дур се наканиш да одиш на лекар, можеш една од мастиве да си купиш и да мачкаш.
Пред два ипол месеци имав силни болки при мокрење и ми траеја не повеќе од три - четири дена. Сега пак ги имам истите болки, траат веќе два дена. Со дечко ми секогаш користиме заштита. Дали некој го имал сличниов проблем и дали овие болки може да бидат од инфекција?
може и да имаш инфекција на уринарниот тракт. Оди на доктор прво испитај мокрача. Не е страшно ништо. Само со време заврши си ја работата за да не се малтретираш понатака со поголеми болки. Мене ми се влошија болките, плачев од болки. После со апчиња и маст ми помина. И обично со инфекцијата иди и кандида. Бар кај мене беше така
Пред да идам на гинеколог Имав внатрешно чешање и исцедок прозирен без мирис со бели гритчиња низ него. Бев на гинеколог пред 4 месеци и ми кажа дека немам никакви инфекции ниту пак никакви промени на грлото на матката. Според овие симптоми тогаш ми даде гинодактарин, ама немав никакво подобрување. После тоа ми даде да пијам дифлазон три апчиња за време на циклус и по завршување на циклусот да ставам канестен вагиналети. Ми рече дека ако нема подобрување да ја повторам терапијата. Ја повторив и пак немав никакво подобрување. Ставав вагиналети (сама си ги земав) на база на кантарион и малце за нијанса ми помина внатрешното чешање (ми се појавуваше само еднаш до два пати на ден да ме зачеша). Е сега имам партнер и после две недели од односи почна да ме чеша надворешно, усните ми се отечени и болни а ме боли и чеша и околу вагиналниот отвор. Знам дека е кандида меѓутоа би сакала да ве прашам за совет што да земам да ставам/пијам а и дечко ми исто?? Он нема никакви симпоми. Моментално се мачкам со канестен маст за надворешно. Мака мачам веќе подолг период со кандидата ама не е толку страшно како сега што ме чеша надворешно и внатрешно. Совет?
@Primavera, кој апчиња ги пиеше и со која маст мачкаше? Јас долечувам цистит сега со нолицин (болките беа страшни) па ме интересира која терапија ти си ја земала, особено ме интересира маста @Daki12345, ти зема брисови гинекологот, исклучи дека не е ништо друго освен кандида?