Штом е само кандида, разгледај си тука, http://forum.femina.mk/threads/Кандидијаза.403/ сигурно ќе најдеш многу корисни информации кои ќе ти бидат од помош
Веќе цел месец имам црвенила и од чешање си направив мали ранички.. црвенилата, печењето и чешањето ми се појавија после бричењето и носење непамучен долен веш(чипка и некој друг мрежест материјал). ставам павличева маст, црна маст, ќе помине еден ден ќе се смири, друг ден пак ќе почне.. пробав и со камилица и раствор од сода... постои ли некоја крема, маст или друг лек што може да го реши проблемов?
Odi na ginekolog ne se misli ke ti se komplicira poveke , i ne nosi nikakov dolen ves osven pamucen ovoj period , kupi si kanesten mislam pomaga za cesanje ili rojazol
Na ginekolog nem sansi da odam posto nemozam da se depiliram. Sram mi e.. zatoa I go postaviv tuka prasanjeto dali smeam? Ke probam so kanesten.. znae li nekoj kolku cini pa uste sea da istrcam do aptekata?
Lelee kakvo opravduvanje,ajde bellkim ke ti pomine so kanestenot,mene mnogu mi pomaga,tocnata cena ne ja znam,no voopsto ne e skap,zemi si go vednas..
Ако чешањето е надворешно земи Белогент маст не е скапа околу 100 денари е. За 2 дена ќе помине чешањето.
Да. Кортико е и не смее долго да се употребува. Повремено 2-3 дена. Мене ми помага за секое чешање, брунчиња и било каква иритација на кожата, а како што слушам и на многу други. Немојте само внатрешно да ја употребувате.
Дечки мензисот ми заврши пред две недели а пред ден или два на тоалетната забележав кога се бришам бело прање помешано со некоја кафеава боја исто сњга забележав и на гаќите ..а исто овие денови и ми се повраќа и имам дијареа..сум немала однос ..само сум мн под стрес и нервоза и во последните неколку недели мн разголена се возам на мотори ова она.... можно ли е да ми е од настинка или незнам од што прв пат ми се случува вакво нешто исплашена сум ..или пак дали е можно да ми дојде пак сега да ми подрани ..:/
Не знам дали е некој проблем за да одам на лекар затоа ќе пишам за мислење. После одење во вц кога се бришам имам доста слуз. Значи не е ко бело прање туку баш прозирен слуз ( некогаш и капе од мене ко мрсул ). Нема мирис и немам други проблеми. Што би можело да биде?
Оваа ми е прв пат вака да ми се случува. Веќе десетина дена како имам неподносливо чешање во пределот на вагината, дури и од спиење се будам поради чешањето. Ставав облоги од камилица и малку ќе се потсмири и пак почнува, синоќа дури осетив и пулсирање. Ставав и вагиналети Флажил ги имав дома недотрошени кои ми беа препишани за бело перење, и некако 3-4 дена бев мирна, ама од синоќа пак почна неподносливото чешање. Ко за белја гинекологот ми е на одмор. Што да правам незнам веќе. А и односи не сум имала веќе две недели, после 3-4 дена откако немав почна чешањето.
Таа е една иста Ако оваа ти се потроши, одма нова купи си и нека ти стои дома.Не е скапа кремава,а многу се наоѓа. Мачкај на измиено и тоа неколку пати дневно Ќе ти помине до утре, ќе видиш
Девојки да ви препорачам нешто како завршен фармацевт? Место обичен Канестен 1%, земете Канестен за вагинална употреба 2% (дупло појак од обичниот). Во него има 3 апликатори што се полнат и после си ја знаете процедурата. Многу по-ефикасно е да го користите тој за од внатре да ги уништи бактериите а од надвор со обичен Канестен од 1% два пати во ден. И доколку се работи за било каква габична инфекција на вагина, од кога ќе се излечите значи од кога ќе ја снема кандидата или заболувањето, препорачливо е да земете вагиналетки како Vagisan за регулирање на pH вредноста во вагината. Обично се користат 7 дена од кога ќе завршите со Канестенот. И го подобруваат одбранбениот систем на органот.
Zdravo na site, bi sakala da go spodelam mojot problem so vas, pa se nadevam ke dobijam nekakov odgovor. Veke podolg period megju sramnite usni mi se pravi nesto belo, kako izvarok da recam, sekoj den se mijam bidejki sekoj den mi se pojavuva. Ne me cesa, nitu me iritira, samo me nervira sto ne se gubi nikako. Dali toa e rezultat na nekoja infekcija, sto treba da koristam za da se povleci? Mozno li e kandidata da go predizvikuva toa?