Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. Daki12345

Daki12345 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    24
    Тоа е канестен за внатрешнА употреба така?

2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Да има 3 апликатори се полнат и секоја вечер по едно.

3. Daki12345

Daki12345 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    24
    . Ефикасно е? Да пробам уште тоа, веќе преку глава ми е дојдено

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Да да, ефективно е.

5. Sanja999

Sanja999 Нов член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Имам еден проблем ве молам да ми каже дали некоја девојка го имала истиот. Имам неколку израстоци како внатрешни топчиња кај ципата негде неколку дена. Имам повремени болки од истите и здрвување на ногата. Дали некоја девојка имала сличен проблем и знае што може да биде? Ви благодарам многу.

6. 96Vanila

96Vanila Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Се сложувам дека вагиналниот канестен е подобар од обичниот , дури јас користев кансен со апликатори се решив од кандидата со три апликатори , плус кансенот е многу поевтин.
    - Мене прашањето ми беше во последниве две недели вагиналниот исцедок ужасно ми мириса и имам неосновани болки во долниот дел на стомакот (не често ама ме боли стомакот како за време на менструација а мене менструација ми заврши) . КОга почна сето тоа бев во овулација и мислев дека е нешто поврзано и дека кога ќе добијам ќе се прочистам.
    Иначе имам голема промена во клима направено летово, пиев антибиотици и во јуни имав кандида.
    Ништо не ме чеша не ме пече , само исцедокот е со чудна темножолта боја и многу мириса . Совет?

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Кандида не се решава со 2-3 апликатора и освен тоа треба да се внимава и многу на исхрана. При најмал пад на имунитет таа пак се активира. Штом исцедокот има темножолта боја и јак мирис тогаш тоа упатува на инфекција, цистит или нешто др. Најубаво да си посетиш гинеколог и направиш ПАП.

8. strelec990

strelec990 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Неколку пати после однос ми се појавува како раничка на влезот од надворешна страна дали постои ризик од инфекција не чуствувам пецкање нити чешање ни непријатен мирис само после тоа ме боли и неможам повторно да имам однос, а поминува за еден ден. Ви благодарам

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @strelec990, ако имате поагресивен секс или пак не си доволно навлажнета, можно е да се појави раничка (претпоставувам дека ти потекува и малку крв). За навлажнување е лесно, ќе си користите лубриканти но сепак што се однесува за раничката (иако претпоставувам дека не е ништо страшно) јас сепак би ти препорачала да си го прашаш гинекологот.

10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    @IamSexyAndIKnowIt може да ми пишеш во ЛП да те прашам нешто, Јас неможам тебе да ти пишам ;)

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Девојки оваа маста Канестен што ја кажувате може самоволно да се земе или мора прво гинеколог да ти пепорача. Мислам на тоа ако работата не е дојдена до канестен. Има нешто штетно доколку си ја ,,препишам,, самата на себе. Имам мноогу бело прање и ми тече течност и ме чеша и ме пече и се.. аман ми се вика веке

12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    И мене ми се појави истиот проблем , најдовте никој лек оти дури во понеделник сум на доктор ?

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Погоре има мислења што да употребиш.

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Kanesten masta i vaginaletite mozete da gi koristite i bez poseta na ginekolog dokolku smetate deka stanuva zbor za kandida. Taa se javuva pri pad na imunitetot stres i nervoza pritoa bara i golem vnes na vitamin c .

15. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    12
    Ги имав сите симптоми на кандида. Чешање и печење, бел исцедок од вагината. Ги користев и вагиналетите. Сега е подобро. Но имав однос со партнерот и во последниве два дена на гаќичките забележав бледо розева крв и како мали парченца низ неа. Третиот ден имав кафеава крв во мала количина. Знае ли некој што може да биде тоа? Благодарам.

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Мензис.

17. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    12
    Menstruacijata treba da mi dojde za 10 dena otprilika. So ogled na slaboto krvarenje, se posomnevav deka e vo prashanje bremenost (implantacisko krvarenje) no osven toa i deneshno postojano mokrenje, drugi simptomi nemam. Zakazhav na ginekolog, no duri vo ponedelnik mi go stavija pregledot.

18. ice.woman

ice.woman Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    46
    Последниве неколку дена имам пообилен вагинален исцедок кој е прозирен, ама денеска на гаќичките забележав бело прање кое беше како парченца. Дали станува збор за габична инфекција или нешто сосем друго?

19. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Се додека вагиналниот исцедок нема невообичаена боја или мирис, нема непријатности од типот чешање, оток нема место за паника од габична инфекција. Измиј се со камилица па може ќе го снема исцедокот.

20. TralalaScorpio

TralalaScorpio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    51
    Здраво ..

Последниве месец дена, ми се лачи зеленкаст секрет, но без никаков мирис. Потоа прејде во жолтеникав, па се изгуби неколку дена пред да добијам. По завршувањето на циклусот повторно истата приказна ..
    Бев на гинеколог правев пап тест и сеуште чекам резултати.
    Некоја идеа што би можело да биде ?