Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Прават негде текст за сите СПБ одеднаш и од прилика шо пари е?

2. Stiletto

Stiletto Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Пред неколку дена примерив како големо мозолче на интимата. Ама не во внатрешноста туку скроз надвор горе..Дали е тоа зошто последниве 2-3 пати се депилирам со брич или можно да е инфекција? Инаку ме боли на допир исто како и мозолчињата на лице

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Не се депилираш, туку се бричиш. Од тоа ти е.

4. Resident Evill

Resident Evill Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    44
    Девојќи, пред еден месец имавме погруб однос со дечко ми, но и не влажнев доволно, па така ми се јави оток во долниот дел на десната усна.. бев на гинеколог испадна дека ми е отечена жлездата па така пиев 7 дена амоксиклав таблети и се повлече отокот.. немав болки надворешно а ни при мокрење.. но оттогаш па се до денес осеќам како внатрешниот дел на клиторисот исто од десна страна да е подотечен, сега и при односи осеќам болка како да ми е расечено местото а и кога се мијам со вода ме пецка,пече буквално како отворена рана.. бидејќи е внатрешно неможам да видам какво е точно местото меѓутоа сега и при допир на таа десна страна од внатрешниот дел ме боли.. имам бел исцедок без мирис.. се мачкам со гарамицин маст и внатрешно, ама долго време нема ефект туку благо смирување на болката се додека не пробаме да имаме односи.. пак боли... веќе 3 дена имам често мокрење на секој 8-10 минути и еве сега сум со топли облоги на бешиката и незнам што да правам друго.. препорачајте ми нешто ако знаете.. инаку закажав на гинеколог ама дури за понеделник имаа слободен термин.. до тогаш нешто од искуство дали знаете?

5. LadyKaneswaran

LadyKaneswaran Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    31
    И јас имам ваков проблем, како што прочитав мислам дека се работи за кандида ама сепак не сум сигурна. Однапред да кажам дека не можам да одам на гинеколог. Имав проблем со воспаление на мочен меур пропратено со печење и чувство дека цело време ми се оди во вц, што е нормално во таа состојба и лекарот ми кажа што поголемо количество на увин чај да пијам. Ова го имам само во тек на лето меѓутоа сега после секој однос мора да мокрам и многу ме пече како да сум исечена на тоа место. Денеска приметив дека ми е подуено од лева страна, досега не сум приметила такво нешто. Вака е само после однос а потоа нема ништо и не ме пече. Често ставам бебешка пудра и павлова маст бидејќи кога имам менструација се исипувам од улошки. Сега ме интересира ваше мислење за ова што ми е подувано, и како што споменав не можам да одам на гинеколог и ве молам не осудувајте. Доколку е сериозно секако дека ќе мора но засега не го земам тоа во предвид. Благодарам.

6. Eveline

Eveline Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    378
    До сега не сум имала сексуални односи, ми излегоа брунчиња како поткожни некако, некои поголеми некои помали и како пликови. Имам од страните кај клиторисот и околу вагиналниот отвор а внатре не знам. Понекогаш ме чеша и има многу непријатен мирис а кога ке ги допрам брунчињата ме наболуваат. Не знам колку време ги имам, имав чешање и непријатна миризба подолго време а сега случајно ги приметив. До сега не сум била на гинеколог а моментално не сум во состојба. Исто и менструацијата не ми е редовна (имам 20 години) не знам дали може да е нешто поврзано. Ке си ставам сега сода бикарбона имам слушнато дека помага за инфекции, но што може да биде и дали има некој крем или што и да е што може да се купи без рецепт бидејки сум во Македонија на одмор моментално. Благодарам.

7. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Можеш да се измиеш со сода помага за намалување на воспаление, ама ако се работи за нешто посериозно само од себе нема да помине. Не би ти препорачала да се мачкаш со креми на своја рака, сепак е тоа нежен дел. Истото важи и за сите погоре што имаат проблеми со брунчиња, црвенила и исцедок со непријатен мириз. Правец гинеколог да ви направи преглед и брисеви, мора точна дијагноза. Знам како ви е , сум била и јас на ваши години, ама сватив дека одење на гинеколог е исто што и на забар. Ако те боли заб, отечен ти е имаш црвенило на злебините, нема недела дена да плакнеш со сода бикарбона ако не поминува ќе посетиш забар.Исто и ова :)

8. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    6.535
    Девојки, пред 15-20 дена почнав да се бричам на интима после неколку месеци (значи се имам бричено и до сега) ,но последнава недела ми излегоа две-три брунчиња или бубулички, од левата страна до усната, навнатре.. Од кои едната ме боли на допир, и вака кога ќе ја фатам можеби малку ме чеша. Сум немала односи до сега, ама веќе две недели сум болна, оваа недела закачив и гнојна ангина.. Да не е можеби од тоа?
    Ако купам Белогент или Канестен ќе има ефект?

9. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    Утрово почуствував печење при мокрењето, на крајот од мокрењето болка, а и чудна миризба на урината. Кога се избришав на крајот имаше бледо црвена трага од крв. Имам болки и некоја чудна непријатност и потреба за почесто мокрење. Што да правам, утре наутро прво одам да испитам крв и мокрача. Ми се нема ова случено досега :(

10. Kiki. H

Kiki. H Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    16
    Feminki edno prasanjee..
    Na 20 oktomvri imav nezastiten odnos.. Posle nekolku dena pocnav mnogu cesto da uriniram .. Peckanje imav i parcinja krv i kako rozevko na toaletnata .. gradive mi bea poteceni .. Napraviv test na 8 ovaj mesec ama kaza negativen .. Pomoss :(

11. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Денес бев на редовен преглед кај гинекологот и испадна дека имам воспаление на грлото на матката. Ми зеде брис, ми рече да провериме далие хпв или нешто друго. Во меѓувреме ми даде маст и вагиналети... Иии немам некое прашање посебно само крајно паничам ќе полудам дури да стигнат резултатите за 3-4 недели. Што би можело да е друго освен хпв и како воопшто се лечи хпв? :x(facepalm)

12. didush

didush Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    294
    Со дечко ми имаме редовни сексуални односи веќе 6 години и не користиме заштита. последниве 2 години почнав да имам многу бело прање и често се случува да мириса страшно лошо. Бев на гиниколог ги направив сите испитувања ама испадна дека немам ништо. Докторот ми даде некои вагиналети да користам како терапија меѓутоа дури ги користев немав ништо после пак истото и тоа големи грутки бело прање како гел. не знам дали е некоја инфекција зошто не ме чеша не трае кратко трае 2 години не знам што да правам. ве молам за совет

13. clicker

clicker Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    vaka pred okolu eden mesec ima seks so edna devojka posle nedela vreme osetiv peckanje pecenje pri mokrenje i imav nekakva tecnost od penisto bev na doktor mi dadoa na kozen mislea deka e kandida od lekarstavata nemase podobruvanje pocnav da imam treska i temperatura bev povtorno na doktor i mislea deka imam hiv ili nekakva druga infekcija nekakva seriozna bev na ispituvanje mikrobiologija detalno krv mokrac bris i nemase nisto nikakva seriozna infekcija ni hiv nisto seriozno pred da odam nadoktor bev mnogu pod stres mislev i jas deka e hiv ili nekoja teska infekcija naprotiv nemase nisto tecnosta e nesto slicno kako sprema kremova ne e ni zolta ni zelena neznam sto mi e dali e nesto seriozno od so mozam da se plasam da odam na urolog ili neznam sto da pravam mi treba nekakov sovet ako bese nesto seriozno doktorot mi e prijatel i sigurno ke me pratese na drugo mesto mi dade samo pancef a devojkata nema nikakvi simptomi i ne e bila na ginikolog veke poveke od godina vreme a posleden pat koga e bila i se pronajdele kandida barem mene taka mi kaza jas se plasam da ne imam gonorea ili orhitis strav mi e dali moze da ostanam neploden za kolku vreme moze da dojde infekcijata do trajni posledici dali imam oste vreme da se lekuvam ili moram veke da zemam poseriozno da si ja fatam rabotata

14. marija@

marija@ Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Па единствено што би можеле да покажат тестовите е вероватно кандида. Она бело прање што би реклe :D
    Обично се појавува од јака прехлада и опаднат имунитет.
    ММатичниот гинеколог би требало да ти даде вагиналети и таблети за пиење, т.е. една таблетка за пиење само се вика дифлуконазол со која се спречува повторно да се појави :)

15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.653
    Допаѓања:
    79.512
    Без нервози, следи го она што ти го кажуваат докторите.

16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    којзнае што имаш закачено...наместо да чекаш некој тука да ти даде виртуелна дијагноза, оди си кај соодветен доктор, додека се уште не ти се исушил...;)

На Summerlover, Kukla994 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  17. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Девојки веќе три дена како ме чеша вагината.Вчера и денеска многу.Ми тече многу бело прање и ми имаат излезено како брунки околу вагината а и ми е отечена.Буквално неможам да се движам многу ме чеша дури и боли.Дали можеби е од брич ? Иначе не сум имала односи,невина сум..

18. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Здраво девојки, имам вагинална инфекција ureaplazma, на два пати ставав вагиналети еритромицин од 250 и од 500,но уште е присутна, дали некој знае нешто околу ова и дали се добива само од еден незаштитен однос.

19. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    http://www.rak.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=650&Itemid=586
    Еве прочитај повеќе тука

20. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    На Independiente му/ѝ се допаѓа ова.