Инфекции на интима

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Ivana000, Aug 28, 2012.

1. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Феминки, за трихомонас, таблетки Флажил 500мг, на колку сати се дозираат?
    2 х 1 - на 8 или на 12 сати?

2. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Пиј по едно на 12 саати доволно е, и после јадење земај грозни се за желудникот немој на гладно

Fleur-De-Lis likes this.
  3. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Пред 2-3 дена ми излезе нешто налик на бубулица од надвор на вагината, незнам што е ме боли на допир, мислев да не ми е од депилација ама со топол восок се правев, вие што мислите да се намачкам со нешто или?

4. anaja1

anaja1 Популарен член

Пробај со Синодерм крем,не маст него крем.Таа е истата што порано се продаваше под име Синалар:)

5. Slatkish255

citav za kremata ama ne razbrav za shto e potochno? inaku mislis deka moze da mi e nesto po strashno?

6. anaja1

anaja1 Популарен член

Не,не верувам.Вероватно е некоја мала инфекција.
    Јас оваа крема ја имам многу користена кога ставав бижутерија,дали обетки или ланче или некоја алка и многу бргу ми се правеа бубуљчиња и многу чеша.Нај ефикасно е за инфекција:)

7. лала ана

лала ана Активен член

Devojki sakam da prasam kolkava treba da bide PH vrednosta na gelovite za intimna nega? Imam slusnato deka proizvodite so visoka PH vrednost moze da predizvikaat infekcii pa zatoa me interesira :)

Sunnny likes this.
  8. Petra777

Petra777 Популарен член

Помала од 5 :)

лала ана likes this.
  9. anaja1

anaja1 Популарен член

Што направи со твојот проблем:)

10. Slatkish255

мислам дека се повлекува пополека само со палвловичева се напачкав, се надеваам кје го нема, фала на помошта во секој случај :D:*

anaja1 likes this.
  11. luncika

luncika Популарен член

Можно ли е да се пренесе инфекција и при употреба на презерватив?

12. mariatim

mariatim Популарен член

Не,зaтoa и се нoсaт,нo aкo се јaви реaкцијa кaј некoј oд пaртнерите нaјчестo е oд лубрикaнтите нa сaмите презервaтиви

joy1 likes this.
  13. bubamara14

bubamara14 Активен член

Имам 16 години и пред 4 месеци имав односи со дечко ми. Но,при однос не ги соблакам гаќичките само ги тргам на страна. Секако после тоа се туширам обавезно но тој пола или еден час што седам мокра е добра подлога за размножување бактерии. Пред 2 месеца почна долу да ме пецка и да ме чеша и имав мала болка при односот,ставав канестен маст и ми помина. Но пред недела дена почна да ми се појавува исцедок но не бел туку жолт и на почетокот од односот имав болка,постојано имав жолт исцесдок кој излегуваше на површина. Пред 6 дена требаше да добијам менструација,а јас добив пред 2 дена (обично не ми доцни),ми течеше многу малку ме измачуваше,а обично ми тече обилно.. во меѓувреме пред да добијам имав поголема количина на тој исцедок. И имав температура 37,2-3 - што значи одбранбена,организмот се бори со нешто.Читав на фемина,како што разбрав се работи за некоја инфекција. Кога кажав дома дека имам некоја инфекција не ми веруваа бидејќи незнаат дека сум имала односи. Мислат дека е некоја обична инфекција. Вчера отидов кај матичната и и раскажав се,само не и кажав дека имам односи. По зборување сфатив дека мисли дека сум немала. Ми даде антибиотик Zinnat,Б-комплекс и некои лактобацили за нормализирање на вагиналната флора. Ако и кажев дека сум имала односи,ќе ме пратеше на гинеколог а неможам да одам. Дали ќе ми помогне оваа терапија или џабе се трујам?

14. resenska

resenska Популарен член

Devojki posle depiilacija na intima moze li da se dobie infekcija?

15. JustFun

JustFun Истакнат член

Не би сакала да ти влевам страв но многу мои познајнички добија инфекција после депилирање на интима, секако зависи од кожата каква ти е.

16. MilaP

MilaP Форумски идол

Da.
    Se e do higienata.Posebno ako ne bil cist vozokot ili ako edni isti lenti koristat poveke pati..
    Ako imas zabelezeno nesto,cesanje,pecenje, poseti ginekolog.

joy1 likes this.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Вo четвртoкoт ми пoминa мензисoт, вo петoкoт имaв oднoси пoсле пoлa гoдинa. Пaртнерoт беше мaлку груб, буквaлнo вел гo нaбивaше мислaм мaткaвa ми јa рaспрaчи...ме бoлеше a пред тoa сум немaлa никaкви инфекции.
    Сегa нa тoaлетнaтa хaртијa зaбележaв бледo кaфеaв дел,слуз. Вчерa бев и нa депилaцијa.. сo бекутaн мaслo,дaли е и oд мaслoтo нз.. пaничaркa сум,вo секoј случaј

Дaли некoјa е имaлa тaкoв случaј??
    Нa гинекoлoг ќе oдaм вo втoрник,инaку немaм пецкaњa и сличнo. Дaли е oд прoмaјa, или oд тoa штo беше груб...
    Ми рече ќе свршaм гo тргнa кoндoмoт и ми гo стaви гo oзвaди и сврши нaдвoр, се плaшaм ..a тoј ми вели декa немa местo зa пaникa, плуус неплoдни денoви..

18. Ivona95

Ivona95 Активен член

Здраво, пред некој ден ми се појави бубуљица десно од клиторисот и ме болеше на допир. Преска пукна и истече гнојот . Е сега прашањето ми беше дали има место за паника, да не е некоја инфекција и дали и на некоја друга и се има случувано ова? Благодарам однапред.

19. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Здраво, дали од уреоплазма може да дојде до болки во вагината и чешање, има ли некој такво искуство?

20. Taa

Taa Истакнат член

Здраво дечки...
    Пиев многу јак антибиотик и ми се појави воспаление долу, поточно ме цешаше и печеше, без секрет, по неколку дена имав и малку секрет, но густ без никаков мирис. Бидејќи имавме односи и на дечко ми малку му се воспалил...Се работи за некоја јака инфекција или...? Јас ја сменив исхраната и пиев мн јогурт и лимонада и ми се смири... него исто му поминува ... Совет? Некој слично искуство? Овие инфекции се смируваат сами по себе или? Малку ми е незгодно од него...