Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.648
    Феминки, за трихомонас, таблетки Флажил 500мг, на колку сати се дозираат?
    2 х 1 - на 8 или на 12 сати?

2. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Пиј по едно на 12 саати доволно е, и после јадење земај грозни се за желудникот немој на гладно

На Fleur-De-Lis му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    Пред 2-3 дена ми излезе нешто налик на бубулица од надвор на вагината, незнам што е ме боли на допир, мислев да не ми е од депилација ама со топол восок се правев, вие што мислите да се намачкам со нешто или?

4. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    7.473
    Пробај со Синодерм крем,не маст него крем.Таа е истата што порано се продаваше под име Синалар:)

5. Slatkish255

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    citav za kremata ama ne razbrav za shto e potochno? inaku mislis deka moze da mi e nesto po strashno?

6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    7.473
    Не,не верувам.Вероватно е некоја мала инфекција.
    Јас оваа крема ја имам многу користена кога ставав бижутерија,дали обетки или ланче или некоја алка и многу бргу ми се правеа бубуљчиња и многу чеша.Нај ефикасно е за инфекција:)

7. лала ана

лала ана Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    33
    Devojki sakam da prasam kolkava treba da bide PH vrednosta na gelovite za intimna nega? Imam slusnato deka proizvodite so visoka PH vrednost moze da predizvikaat infekcii pa zatoa me interesira :)

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Помала од 5 :)

На лала ана му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    7.473
    Што направи со твојот проблем:)

10. Slatkish255

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    мислам дека се повлекува пополека само со палвловичева се напачкав, се надеваам кје го нема, фала на помошта во секој случај :D:*

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Можно ли е да се пренесе инфекција и при употреба на презерватив?

12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    12.528
    Не,зaтoa и се нoсaт,нo aкo се јaви реaкцијa кaј некoј oд пaртнерите нaјчестo е oд лубрикaнтите нa сaмите презервaтиви

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bubamara14

bubamara14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    21
    Имам 16 години и пред 4 месеци имав односи со дечко ми. Но,при однос не ги соблакам гаќичките само ги тргам на страна. Секако после тоа се туширам обавезно но тој пола или еден час што седам мокра е добра подлога за размножување бактерии. Пред 2 месеца почна долу да ме пецка и да ме чеша и имав мала болка при односот,ставав канестен маст и ми помина. Но пред недела дена почна да ми се појавува исцедок но не бел туку жолт и на почетокот од односот имав болка,постојано имав жолт исцесдок кој излегуваше на површина. Пред 6 дена требаше да добијам менструација,а јас добив пред 2 дена (обично не ми доцни),ми течеше многу малку ме измачуваше,а обично ми тече обилно.. во меѓувреме пред да добијам имав поголема количина на тој исцедок. И имав температура 37,2-3 - што значи одбранбена,организмот се бори со нешто.Читав на фемина,како што разбрав се работи за некоја инфекција. Кога кажав дома дека имам некоја инфекција не ми веруваа бидејќи незнаат дека сум имала односи. Мислат дека е некоја обична инфекција. Вчера отидов кај матичната и и раскажав се,само не и кажав дека имам односи. По зборување сфатив дека мисли дека сум немала. Ми даде антибиотик Zinnat,Б-комплекс и некои лактобацили за нормализирање на вагиналната флора. Ако и кажев дека сум имала односи,ќе ме пратеше на гинеколог а неможам да одам. Дали ќе ми помогне оваа терапија или џабе се трујам?

14. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    14.393
    Devojki posle depiilacija na intima moze li da se dobie infekcija?

15. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Не би сакала да ти влевам страв но многу мои познајнички добија инфекција после депилирање на интима, секако зависи од кожата каква ти е.

16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Da.
    Se e do higienata.Posebno ako ne bil cist vozokot ili ako edni isti lenti koristat poveke pati..
    Ako imas zabelezeno nesto,cesanje,pecenje, poseti ginekolog.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    Вo четвртoкoт ми пoминa мензисoт, вo петoкoт имaв oднoси пoсле пoлa гoдинa. Пaртнерoт беше мaлку груб, буквaлнo вел гo нaбивaше мислaм мaткaвa ми јa рaспрaчи...ме бoлеше a пред тoa сум немaлa никaкви инфекции.
    Сегa нa тoaлетнaтa хaртијa зaбележaв бледo кaфеaв дел,слуз. Вчерa бев и нa депилaцијa.. сo бекутaн мaслo,дaли е и oд мaслoтo нз.. пaничaркa сум,вo секoј случaј

Дaли некoјa е имaлa тaкoв случaј??
    Нa гинекoлoг ќе oдaм вo втoрник,инaку немaм пецкaњa и сличнo. Дaли е oд прoмaјa, или oд тoa штo беше груб...
    Ми рече ќе свршaм гo тргнa кoндoмoт и ми гo стaви гo oзвaди и сврши нaдвoр, се плaшaм ..a тoј ми вели декa немa местo зa пaникa, плуус неплoдни денoви..

18. Ivona95

Ivona95 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво, пред некој ден ми се појави бубуљица десно од клиторисот и ме болеше на допир. Преска пукна и истече гнојот . Е сега прашањето ми беше дали има место за паника, да не е некоја инфекција и дали и на некоја друга и се има случувано ова? Благодарам однапред.

19. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    386
    Здраво, дали од уреоплазма може да дојде до болки во вагината и чешање, има ли некој такво искуство?

20. Taa

Taa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2009
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    69
    Здраво дечки...
    Пиев многу јак антибиотик и ми се појави воспаление долу, поточно ме цешаше и печеше, без секрет, по неколку дена имав и малку секрет, но густ без никаков мирис. Бидејќи имавме односи и на дечко ми малку му се воспалил...Се работи за некоја јака инфекција или...? Јас ја сменив исхраната и пиев мн јогурт и лимонада и ми се смири... него исто му поминува ... Совет? Некој слично искуство? Овие инфекции се смируваат сами по себе или? Малку ми е незгодно од него...