Ама не печење како порано така болно,него не знам,чудно,не можам да опишам.. а и мислам дека тоа ме тера на мокрење повеќе пати во денот а тоа исцедокот некој ми вика демек се чистело од апчињата други дека е инфекција,најдобро да прашам гинеколог а за печењево нез што да кажам,еве сега ми помина али сигурно утре пак истото ќе биде
А кои вагиналети ги користиш? Ако се Полигинакс, можно е од нив да ти е исцедокот. Оти тие се жолти. Јас нив ги користев и немаа ефект.
И јас ги имам користено тие. Кај мене не се појави жолт исцедок. Имаа ефект. Можеби не ти делуваат на тебе.
Аман веќе се отрув со апчиња,ако не делуваат малце пауза па ќе пробам со други,а да не знаеш случајно Ацидосалус каде да ги најдам? Требаше денес со нив да почнам и терапијата 2 недели да трае ама не можам да ги најдам
Тие на природна база се на лук ама многу помагале,ми ги препорача докторката секако ако можам да си ги дозволам затоа што скапи биле. Имам пиено цитерал само кога мислевме дека е уринарна инфекција и после едни лакто флор мислам се викаа,беа на природна база,не се антибиотици ама само тие ги имам пиено од апчиња,друго се вагиналети
Кои антибиотици ги имаш пиено?веќе ако не можам овие ацидосалус да ги најдам барем на друг начин да пробам додека сум тука,дека на одмор одам за 5 6 дена
Здраво јас сум нова на форумов па сакам да ми дадете предлок што да користам за бело прање и за непријатна миризба пробав со таблети исто така и со гел за интима и со дневни влошки со билки ама за жал нема никаков ефект ве молам за совет фала ви однапред..
Има ваква тема. Измивај се со камилица и сода бикарбона. Пиј многу јогурт и чај од хибискус. Јас знам и на влошка да ставам малку кисело млеко и да спијам со неа. Ми го смирува црвенилото и чешањето. Јас овој гел го користам и секретот се повлече. Направен е да ја врати нормалната ph вредност. Исто избегнувај шеќери.
Дали ти направија микробиолошки испитување и пап тест? Немој да не е само кандида туку некоја бактериска инфекција. И во секој случај треба да поработиш на имунитет и исхраната. Ако е кандида лесно се актвира од шеќер, стрес, нервози и слично.
Go imam ovoj gel go koristam ama ne mi kazaa deka treba da se odmivam so kamilica i soda bikarbona ke probam uste vecerva odprilika kolku soda fala ti odnapred
А да си смениш ти гинеколог? Нека ти земат брисеви и пап-тест. Лечени- недолечени инфекции, третирани со одмивки, без дијагноза и терапија од лекар, може да се кренат нагоре и да доведат до запушување на тубите или други компликации...така да направи ги соодветните испитувања.
@Ruza34 Ако не е кандида тогаш раствори со сода и миење со камилица едвај и ќе помогнат. Направи си микробиолошки брисеви, твоето може и некоја бактерија да е, па да треба да пиеш антибиотик.