И во упатството така пишува, така да нема ништо да му се случи. Може и да ја подели дозата на 800мг наутро и 1200 мг навечер. Само ова е еднократно, пие само еден ден, а поделената доза се пие 2 дена.
Здраво девојки, Денеска земав микробиолошки резултати ми испадна позитивно на уреоплазма и стре стптокока.. Дали е страшно? Секако ќе посетам лекар за терапија, но ме интересира и ваше искуство.. ? И дали треба и партнерот да прима терапија? Фала ви..
Јас имам стрептокока. Многу тешко се лечи, барем кај мене . Се уште пијам антибиотици и уште ја имам.
Офф.. првпат ова ми се појавува и малку страв ме фака.. појма неам од што би можело да биде.. пад на имунитет или нешо др..
Вибрамицин за двајцата, полигонакс вагиналети и уште едни на природна база од медобил така нешо.. ти што пиеше?
Најпрво пиев еритромицин и Бетадине вагиналети, потоа панцеф антибиотик и Макмирор вагиналети, сега пијам оспен антибиотик и ставам вагиналети со млечна киселина. Досега ја немам излечено. Мојата е ептен упорна Што е тоа од медобил што ти препорачаа на природна база ?
Здраво дечки Пред малку забележав како топче на отворот на вагината (ѕид ) бело топче дали внатре е тоа гној не сум сигурна Имал некој ваков случај да не одам одма на гинеколог
Zdravo,pred nekoja den mi ispadna kako mozolce vo vnatresnosta na vaginatamnogu cesa i pece i tece zolta tecnost dali znaete sto moze da bide
Можно ли е да фатам некаква инфекција од секојдвенвни влошки? Ги користам овие Чуствувам ужасна иритација.
И јас користам секојдневни влошки, до сега сум немала проблем. Иако сум прочитала дека не било добро да се користат секојдневни влошки. А да пробаш да ги смениш со други, да видиш како ќе ти биде.
Можеш да фатиш габична инфекција. Пробај со други ама најдобро е воопшто да не користиш. Одмивај се со камилица или сода бихарбона.
феминки да прашам пред 5 месеци бев на гинеколог и ми беше најдена бактерија ми препишаа флажил 5 апчиња одеднаш и полигинакс вагиналетки да користан 6 дена ми помина се исчисти а сега мислам дека пак ми се појави дали на своја рака да ги земам пак од флажилот и вагиналетките
Здраво Значи вака имав зголемен вагинален исцедок жолтеникав и ме печше после односи ,собрав храброст и отидов на гинеколог ми преписа 20 вибрамицин за мене и 20 за партнерот и ми кажа дека може тој веднаш да ги пие а јас да причекам за сигурно додека не добијам откако ке добијам да почнам но ми препиша и макмирор комплекс од 500 mg 12 таблетки сега незнам дали може штом добијам да почнам со вибрамицинот а од како ке ми заврши да почнам и со вагиналетите поточно дали да причекам Да завршам со вибрамицино па да почнам со вагиналетите или? Ве молам за совет
Девојки имам еден проблем. Имав кандида пред две недели,но само што купив вагиналетки и само што ја ставив првата, утредента добив.По добиеното ми ја снема ,но подоцна приметив повторно бели парчиња,ама немав ниту чешање ниту печење и ставав на влошка јогурт. Имав нормално односи со дечко ми и последниов пат имавме незаштитен однос,и осетив како да ми ја потегна кожичката бидејки бев сува,тоа се случи пред 5 дена од тогаш имам печење на вагината и болки и печење при мокрење дури и ми се појавија доле на три различни места црвени како брунчиња се и ме чешаат а истовремено и болат малку... Дали знаете што значи тоа?
Zdravo devojki sakam da ve prasam znaci imam krvanje pomegu ciklusite koga bev na ginekolog mi provereuvas hormoni no tie bea vo red i mi dade da pijam dabroston kako nekoja terapija na pap testot pokaza vospalenie mi dade betadine se toa napraviv sto mi kaza i ne mi pominuva a toj mi veli popij tri meseci dabroston ni so toa nisto ne minuva
Феминки,пред да одам на гинеколог во Понеделник сакам да ве прашам нешто бидејки сум многу загрижена...Пред два дена почна да ме чеше и пече вагината на отворот од вагината и тоа премногу дури и болка....Исто така ми тече кафеаво/зеленскаст исцедок кој е многу леплив...но имав заштитен однос и потоа ми потече и малку крв...ДАЛИ имал и некој друг ваков проблем и што ви рекоа кога бевте на гинеколог ?
Пред едно саат време од нигде никаде почнав да добивам нагони за често мокрење. Некогаш малку некогаш половично. Сега се измив со камилица. Не знам дали можеби е инфекција, бактерија?