Не ова е габична инфекција, ама ако сакаш да ја излечиш појди на гинеколог, го имав истото со 3 вагиналети и канестен ми помина.
Здраво девојки. Имав исцедок со зеленкаста боја, бев на гинеколог откако ми прекина исцедокот, ми кажа дека е се во ред. Правев и ПАП тест само сеуште не се стигнати резултатите. Е сега имам црвенило и чешање околу вагината и анусот. Некоја девојка со слично искуство? Ви благодарам многу.
Ви благодарам девојки за одвоеното време. Само ПАП. Друго ништо. И кажав дека имав и исцедок. Ми рече дека е се во ред. Ама очигледно дека не е. Не знам дали да чекам резултати од тестот или да барам друг гинеколог..
Не мора да бараш друг гинеколог, можеш и кај него брисеви да испиташ. Океј е тоа пап што ти направила, ама за пап се зема примерок од клетки на цервикс, а брисевите се сосема нешто друго. Појди и побарај си да ти земи брисеви.
Да бараш друг гинеколог. Може да, ама да е добар гинеколог сам треба да си ја знае работата и да и направи брисеви и какви и да треба испитувања. А не она да бара. А на неиспитано да и вели дека е сè во ред.
За чешањето земи канестен маст од аптека,има и кансен. Измивај се со сода бикарбона,чај од камилица. И направи брисеви.
Зедов, се мачкам еве. Само моментално помага после исто. Се измивам редовно. Не се трпи. После ќе се јавам да зачажам. Ти благодарам.
Се воздржувам. Иначе и многу ми е отечено местото. Немам никаква болка. Нема да можам за брзо да одам на гинеколог. Дури од Понеделник. Се надевам нема да се направи поголем проблем. Сепак фала ви девојки
одев секогаш на гинеколог за кандида и ми препишуваја терапија за мене и дечко ми ама исто така ми помагаше и да се одмивам со вода во која има растворено сода бикарбона
Здраво, имам два проблеми за кои би сакала да ве прашам. Во понеделник ми е закажано на гинеколог ама сум исплашена. Дали и се имс случено на некоја после сексуален однос да крвари? Имам полицистични јајници па мислев првично да не е за тоа. И дали би знаеле што може да е како внатрешна бубулица во вагината, нешто како чир. Нема ништо на површината само се осеќа испакнато
Lele feminki pomoss... na intimnata zona potocno vo g... imam golemaa bubilica pa bi mozela da se sporedit so golemina od grozje a tvrdoo e mnoguu , crveno i bolit mnoguu... tri dena stavam ihtiol mast ama nistoo to samo pogolemo i pogolemo se prajt a nikako da gledam nekge na povrsina gnoj da mozam da go stisnam... lele neka mi kazit nekoja za iskustvo... pa izgora na sve vo petok mi e zakazano histeroskopia kakoo ke odam vaka ((
Ја мислам дека ова е за на хирургија(ако е поткожно влакно) немој НИКАКО да го оствиш вака, чим на површина се гледа така можеш да замислиш што се случува под кожата внатре. Уште утре би те советувала да одиш на лекар да видиш што е.