Добро прашање. Мислев дека ако има проблем, а брисот е ок, да проба кај друг гинеколог. Ако брисевите ги носат на исто место ок не мора кај различен. Не знам, можеби не сум во право ама мислев како што се бараат две или три мислења од различен доктор.
Здраво, во неделата бев Охрид со дечкото, знам колку е ризично секс во вода, но се случи за кратко.. Денес почнав да осеќам печење на интимата, и цело време осеќам потреба за мокрење, а кога мокрам ме печи. Исто така денес имав и пролив. Имал некој сличен проблем? Дали да се измивам со чај од камилица или сода бикарбона ќе ми помини или е нешто посериозно? Не е многу страшна болката, повеќе сум изплашена.
Додека не отидеш на гинеколог пиј увин чај и чај од брусница.Ама да го пиеш буквално да се убиеш од пиење.И секако да си закажеш преглед може антибиотик да ти дадат,ама ништо страшно не е
Фала ви на сите за советите, но веќе ми мина. Веројатно било од самиот однос наредната вечер, ама јас си поврзав за тоа од Охрид, си направив филмови и самата си се изплашив.
Zdravo devojki mi treba sovet od vas!! Imam 17 godini i so decko mi sum seksualno aktivna vekje 1 godina i pred nekoe vreme mi se pojavi problem. Pri odenje vo toalet osekjav pecenje,neprijatnost i ne mozev da mokram toa traese 3 dena i sega osekjam samo cesanje vo predelot kaj vulvata. Ve molam preporacajte mi ginekolog i kako ide cel toj proces za pregled kaj ginekolog. Fala vi odnapred❤
Izgleda partnerot tvoj imal nekoja infekcija i ne ti kazal a mozebi ti si imala toa se vika kandida ijas go imav dodeka imav odnos so mojata partnerka ne e nisto strasno
Здраво. Имам прашање до вас. Кожата на дел од интимата ми е со потемна боја за разлика од останатиот дел од телото. Козметичарка ми рече дека било од брич. Дали имате некој совет или препорака? Фала однапред.
Јас никогаш се немам избричено, цел живот се депилирам ама и мене ми е потемен тој дел. Мислам дека е нормално тоа, а знам тоа може да се обели, секако нема кај нас бар немам чуено.
Денес требеше да ја ставам третата вагиналета канестен, ама добив. После менструација да ја ставам само таа една што ми остана, или мора пак три по ред?
Zdravo bi sakala da prasam nesto vo vrska so temava. Pred dve nedeli pocnav dole da imam problem so suvosta na kozata vo tekot na vremeto stana crveno I imav puknatina na kozata proveri mokraca nemam nikakva infekcija belios iscedok mi e vo red nemam cesenje vo vnatresniot den na vaginata . No kozata mi stana tenka I imam crveni I nekako mi ispadna nova koza prethodnata se izlupi . Istoto kako na bebinjata so I'm se desava koga nosat pampers predolgo vreme ,samo sto kaj mene e poveke. Koristam pamucni gaki I vodam higena premnogu bi sakala da znam Dali I'ma nekoj istoniskustvo kako mene
Zdravo, pred eden mesec pravev bris od vaginata i iskoci deka imam Staphylococcus aureus, iako imam konsultacii so mojot ginekolog, sakam da vidam nekoe vase iskustvo dokolku nekoja od vas go imala istiot problem (sto piela, krema, higiena so gel, i sl.) ?
Здраво да ве прашам од што може да се појави оток на усните? Вечерва имав заштитен однос, кога дојдов дома приметив оток повеќе на десната усна. Вчера и завчера имав благо вагинално чешање но имав и повеќе бело прање па мислам дека тоа го предизвикало чешањето. Доколку може совет
Здраво вчера вечерта приметив како грутка внатрешна на левата страна од вагиналните усни …А денес некако ми е и отечено местото . Ве молам некој совет за лекување во домашни услови
Можно е да ти е само обична мозолка од оние досадните кои знаат да загнојат и да болат, сама по себе ќе помине за неколку дена. А може и погрешно зараснато влакно да е навнатре, види ако можеш на огледало и обиди се да го извлечеш.