Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инфекции на интима

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivana000, 28 август 2012.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.970
    Допаѓања:
    36.179
    Добро прашање. :D
    Мислев дека ако има проблем, а брисот е ок, да проба кај друг гинеколог. Ако брисевите ги носат на исто место ок не мора кај различен. Не знам, можеби не сум во право ама мислев како што се бараат две или три мислења од различен доктор.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. starfish23

starfish23 Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво, во неделата бев Охрид со дечкото, знам колку е ризично секс во вода, но се случи за кратко.. Денес почнав да осеќам печење на интимата, и цело време осеќам потреба за мокрење, а кога мокрам ме печи. Исто така денес имав и пролив. Имал некој сличен проблем? Дали да се измивам со чај од камилица или сода бикарбона ќе ми помини или е нешто посериозно? Не е многу страшна болката, повеќе сум изплашена.

3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Наместо сама да се лечиш, да одиш на гинеколог, за да не ти се искомплицира ситуацијата.

На starfish23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.014
    Бактерија или инфекција.
    За ова сода и камилица не помага.

На starfish23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Shugarspice

Shugarspice Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    1.950
    Додека не отидеш на гинеколог пиј увин чај и чај од брусница.Ама да го пиеш буквално да се убиеш од пиење.И секако да си закажеш преглед може антибиотик да ти дадат,ама ништо страшно не е

На starfish23 и WildMk им се допаѓа ова.
  6. starfish23

starfish23 Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Фала ви на сите за советите, но веќе ми мина. Веројатно било од самиот однос наредната вечер, ама јас си поврзав за тоа од Охрид, си направив филмови и самата си се изплашив.

7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Ти сепак да си појдеш на гинеколог да ти направи преглед.

8. Saraaa!!!

Saraaa!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki mi treba sovet od vas!!
    Imam 17 godini i so decko mi sum seksualno aktivna vekje 1 godina i pred nekoe vreme mi se pojavi problem.
    Pri odenje vo toalet osekjav pecenje,neprijatnost i ne mozev da mokram toa traese 3 dena i sega osekjam samo cesanje vo predelot kaj vulvata.
    Ve molam preporacajte mi ginekolog i kako ide cel toj proces za pregled kaj ginekolog.
    Fala vi odnapred❤

9. golemkur123

golemkur123 Нов член

Се зачлени на:
    4 август 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Izgleda partnerot tvoj imal nekoja infekcija i ne ti kazal a mozebi ti si imala toa se vika kandida ijas go imav dodeka imav odnos so mojata partnerka ne e nisto strasno :)

10. Ivana J.

Ivana J. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    56
    Здраво. Имам прашање до вас. Кожата на дел од интимата ми е со потемна боја за разлика од останатиот дел од телото. Козметичарка ми рече дека било од брич. Дали имате некој совет или препорака? Фала однапред.

11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    И јас мислам дека ти е од бричот. Кај мене е така кога ќе почнат влакната да никнуваат

12. Ivana J.

Ivana J. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    56
    Дали користиш некоја крема за тоа?

13. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    786
    Јас никогаш се немам избричено, цел живот се депилирам ама и мене ми е потемен тој дел. Мислам дека е нормално тоа, а знам тоа може да се обели, секако нема кај нас бар немам чуено.

На TheDreamGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.807
    Допаѓања:
    3.105
    Денес требеше да ја ставам третата вагиналета канестен, ама добив. После менструација да ја ставам само таа една што ми остана, или мора пак три по ред?

15. Nefertari

Nefertari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Zdravo bi sakala da prasam nesto vo vrska so temava. Pred dve nedeli pocnav dole da imam problem so suvosta na kozata vo tekot na vremeto stana crveno I imav puknatina na kozata proveri mokraca nemam nikakva infekcija belios iscedok mi e vo red nemam cesenje vo vnatresniot den na vaginata . No kozata mi stana tenka I imam crveni I nekako mi ispadna nova koza prethodnata se izlupi . Istoto kako na bebinjata so I'm se desava koga nosat pampers predolgo vreme ,samo sto kaj mene e poveke. Koristam pamucni gaki I vodam higena premnogu bi sakala da znam Dali I'ma nekoj istoniskustvo kako mene

На Kikke му/ѝ се допаѓа ова.
  16. __Nina__

__Nina__ Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Zdravo, pred eden mesec pravev bris od vaginata i iskoci deka imam Staphylococcus aureus, iako imam konsultacii so mojot ginekolog, sakam da vidam nekoe vase iskustvo dokolku nekoja od vas go imala istiot problem (sto piela, krema, higiena so gel, i sl.) ? :smirk:

17. Plavokosa123

Plavokosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    12
    Здраво да ве прашам од што може да се појави оток на усните? Вечерва имав заштитен однос, кога дојдов дома приметив оток повеќе на десната усна. Вчера и завчера имав благо вагинално чешање но имав и повеќе бело прање па мислам дека тоа го предизвикало чешањето. Доколку може совет

На SoniMoni му/ѝ се допаѓа ова.
  18. кики_2609

кики_2609 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво вчера вечерта приметив како грутка внатрешна на левата страна од вагиналните усни …А денес некако ми е и отечено местото . Ве молам некој совет за лекување во домашни услови

19. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    31.201
    Можно е да ти е само обична мозолка од оние досадните кои знаат да загнојат и да болат, сама по себе ќе помине за неколку дена. А може и погрешно зараснато влакно да е навнатре, види ако можеш на огледало и обиди се да го извлечеш.

20. кики_2609

кики_2609 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Пред 3дена имаве односи со дечкото се надевам тоа нема никаква врска