Site 4 brisa ti gi zima? Ne znam ova vo najmala raka mi lici na kandida ako ne drugo. Kako e vaginalnata mikroflora na rezultatite, normalna, otsutna, reducirana?
Нормална, да сите 4 се земени се е негативно Спомна дека на папот од микробилогија ми нашле кандида кога го правев пред 4 месеци, а во меѓу време се убив од јадење благо а сега беше се негативно не е најдена ниту кандида а пак имам чешање
Probaj so vaginaleti za kandida ne gubis nisto kanesten, ginodaktarin pa posle edna doza vaginaleti so mlecna kiselina kako vagisan, donafil i sl. Cim imas maka baraj si resenie.
Ве молам ако знае некоја да каже, нарушена вагинална микрофлора на пап тестот се забележува или на брисеви?
Здраво, не знам дали е соодветно прашањево за оваа тема, би сакала да прашам какви купки, гелови користите за да се решите од непријатен мирис на вагината?
Нешто проверено брзо и ефикасно за црвенило, чешање? Одамна не сум имала проблем а сега ми се деси баш на одмор. Барав Полигинакс во аптека (тоа ми останало во глава од порано) ама немаше и ми ги дадоа овие. Синоќа ставив ама некако повеќе како да ми се воспали, цела ноќ ме печеше. Плус заборавив и крема да земам. Се користеа и вагиналети и крема?
Да не ти се правам мн стручна ама ако осеќаш непријатен мирис најпаметно е да направиш брисеви да не е некоја инфекција или сл... со купки и гелови нема да исчезне
Здраво девојки Додека појдам на гениколог некој да ми каже дали имал слично искуство. Имам црвенило на горниот дел од усните и понекогаш многу чеша. Се прават како мали корупки и сува кожа околу 3 см над завршетокот од клиторисот. Кога ке се избришам имам и малку крв. Не е од депилација сигурно. Долу кај вагина немам ништо, ни исцедок ни чешање, се е во горниот дел.
Здраво девојки Дали некоја имала ентерокока вагинално и кој ви биле симтомите кај мене се со печење кое ужасно ми пречи Некое друго искуство со оваа бактерија? Ве молам за одговор
Здраво да прашам дали вагиналетите Донафил откако ќе ги ставите ви мириса после мокрење од "доле" како на ментол нешто не знам да објаснам што мирис? Фала
Zdravo,dali kandidata moze na imitira virusni kletki na pap od hpv a posle na tipizacija da se pokaze deka go nema virusor? Odnosno da e negativna? Kaj mene ispadna negatvna..a koga pravev pap imav jaka kandida
Здраво, матичниот гинеколог ми препиша Oestrofact вагинални капсули и Oestrofact вагинален гел. Дали некоја од вас има искуство со нив? бај д веј имам само чешање кое трае 7 дена, се мачкав со канестен, ројазол, се одмивав со интимен гел за габични инфекции и со сода но ништо не ми помогна. ( и само ме чеша, немам никаков исцедок, не ме печи)
Пронајдена ми е гарданела. Ми дадоа ОРАЛНИ Флажил 400 mg?!, чудно ми е оти никогаш не сум пиела апчиња и Дифлазон 50mg (тврди капсули од Крка). Искуства?
Пиев флажил за друга инфекција, ама се многу јаки и пожелно да ги пиеш со нолпаза за желудник. Мене ми се лошеше од нив
Здраво девојки. Веке долг период имам многу жолтеникав исцедок од вагината со невообичаена миризба,чудна.Менувам гаки на секој втор час. Бев на гинеколог направив Пап тест и микробиолошки брисеви. Микробилошките брисеви искочија чисти. Папот покажа сомнение на Трихомонијаза (Тrichomonas vaginalis) и некој Коки. Мојот гинеколог (приватен) ми рече дека нема да ми даде никаква терапија и дека не ми е ништо затоа што микробиолошките брисеви биле чисти. Дали може некој да ми помогне што да правам ,затоа што навистина несакам да седам со постојан секрет без да превземам ништо… Ви благодарам однапред
Zdravo devojki imamm edno prasanje, od koga imav kandida doktorkata mi rece da koristam poliglinix vaginaleti i mast od neven da se namali crveniloto, mene mi pomina kandidata i veke nekolku meseci mi se nema pojaveno. Ama jas pak sekoj den stavam mast od neven pa neznam dali e dobro da stavam nemam nikakvi komplikacii i okej mi e deka e na prirodna baza go koristam i sekoj den si stavam nadvoresno..
Zdravo devojki, pravev redoven ginekoloski pregled i mi najdoa kandida, doktorot mi prepisha gynoflor, pochnav da gi koristam, na upatstvoto pisuvashe deka na pocetokot e mozno da se javi cesanje no dokolku se prodolzi da se prekine. Eve veke 4 dena stavav cesanjeto mi e zgolemeno i imam pecenje, planiram da gi prekinam. Dali nekoja od vas ima iskustvo so ovie vaginaleti?